Не сменя функций на борд комп-а!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Не сменя функций на борд комп-а!?
Здр колеги , скоро се здобих с бмв е46...колата има борд комп,натискам лостчето нищо не променя!Стои си на външна температура,някой може ли да ми помогне .... всичко се натиска най нормално,няма липси..просто немога да сменям час,среден разход,оставащи км , средна скорост...сякаш е забило на темп и толкова... 

- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Re: Не сменя функций на борд комп-а!?
Развалило се е лостчето, при мен е същата работа и от 1 година спря да работи. Смяната на лостчето е трудно защото трябва да се сваля волана и затова аз приех да съм без тая екстра.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
лесен и бърз опит е като от 21 меню му дадеш ресет.потърси във форума как се влиза в скритото меню и как да отидеш на 21=ва да дадеш ресет,може да се оправи

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
има и вариант борода да не е бил стоков, лостчето да е поставено допълнително и след това да е активиран бордовия през диагностиката, при последвал рестарт на колата тя си поема заводските настройки и съответно бордовия трябва пак да се активира.
До сега не съм чувал за повреден лост
но не е невъзможно
До сега не съм чувал за повреден лост

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Копчето за БК е вързано вътре в самото лостче с една буксичка - при движението на лостчето буксата може да се е разместила. Разглоби го и го погледни.
Si non confectus, non reficiat.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
unikalen88 написа:лесен и бърз опит е като от 21 меню му дадеш ресет.потърси във форума как се влиза в скритото меню и как да отидеш на 21=ва да дадеш ресет,може да се оправи
натискаш и задържаш бутончето за зануляване на километража когато колата е изключена и подаваш на първа позиция на контактния ключ. след това с натискане на същото бутонче сменяш положенията на борда. трябва да стигнеш до 19 и да го оставиш за 1-2 секунди. тази позиция изписва последователно ON и OFF. когато показва ОФ отново натискаш бутончето. по този начин отключваш скритото меню на борда. сле това повтаряш процедурата която съм цитирал от колегата преди мен. дано да се оправи само с това.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Свалянето на лостчето не е толкова страшно и почти винаги проблемът е в прекъснат кабел и се оправя лесно. Не съм 100% сигурен, но мисля, че при рестарт на колата /напр. сваляне на акумулатор/ не се връщат заводските настройки специално за БК след активиране на опцията с DIS.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
iv4o9999 написа:има и вариант борода да не е бил стоков, лостчето да е поставено допълнително и след това да е активиран бордовия през диагностиката, при последвал рестарт на колата тя си поема заводските настройки и съответно бордовия трябва пак да се активира.
До сега не съм чувал за повреден лостно не е невъзможно
Прекъсват се кабелчетата вътре в лостчето колега, аз вече два пъти го разглобявах това лостче заради скъсано кабелче. Бутона на лостчето не прави нищо друго освен да дава на късо две жици, отиващи до буксата. При мен изолацията на кабелчетата се беше втвърдила и се късаха проводниците, затова смених изцяло жичките.
За ремонта е необходимо да се свали волана, след това т.н лентов кабел и накрая основата с лостчетата. Самото лостче на БК е на щипки и се отваря. - имаше една тема в DIY как да си монтираш лостче за БК и в нея по спомен имаше снимки

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
явно от не съм чувал вече ще казвам чувал съм за ремонт на лоста 

- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Здр колеги, пробвах с РЕСТАРТ от функциите на борда ... не се получи нищо! Явно ще трябва да я закарам на електричар..желая да имам всички екстри на колата 

- evgeni.stefanov
- Потребител
-
Колега, моля те да напишеш развръзката на историята след като посетиш майстора, че аз имам абсолютно същия проблем. 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Между другото, опитайте дали ще работи при включен мигач или на дълги светлини??
- miro krastev
- Потребител
-
- Кара: E46
- Детайли за колата: 2002 година ,330 дизел автомат.М57
red bulll написа:Здр колеги, пробвах с РЕСТАРТ от функциите на борда ... не се получи нищо! Явно ще трябва да я закарам на електричар..желая да имам всички екстри на колата
Здравей колега,искам само да ти кажа че не си сам в тоя проблем

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
iv4o9999 написа:има и вариант борода да не е бил стоков, лостчето да е поставено допълнително и след това да е активиран бордовия през диагностиката, при последвал рестарт на колата тя си поема заводските настройки и съответно бордовия трябва пак да се активира.
До сега не съм чувал за повреден лостно не е невъзможно
колегата пише че стои на температура и немърда,ако не е активиран си стои на часовник и няма температура-поне така мисля

14 мнения
• Страница 1 от 1