Проблем с мисрис на бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с мисрис на бензин

Мнение от tihomir_75 » 28 Сеп 2012, 18:52

Колеги моля помогнете BMW 318 I 1999 проблемът ми е не всяка сутрин при първо запалване на колата и потегляне колата глъхне и придърпва след около 50м. всичко си идва на мястото. След 2-3 км. като спра мирише на бензин в купето и при двигатела като вдигна капака. Посъветваха ме да вклуча два три пъти на контакт и след това да запаля бензиновата помпа да нагнети бинзин и наистина това предърпване изчезва, но тук от 5-6 сутрини си пала нормално няма го предърпването обаче пак ми замириса 1-2 пъти на бензин. Това го прави само сутрин или първо палене за 24 часово денонощие след това може и след 2 часа да я запаля няма да придърпва няма да мирише на бензин погледнах маркучите от никъде няма теч двигателя работи нормално има мощност. и Друг проблем когато вклуча климатика не мога да видя от къде изтича и къде се намира маркуча, който е отвън копето за конденза, защото под колата няма никакъв теч (сухо). Много ще ви бъде благодарен ако някой се включи в темата. БЛАГОДАРЯ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с мисрис на бензин

Мнение от oci » 28 Сеп 2012, 23:42

tihomir_75 написа:Колеги моля помогнете BMW 318 I 1999 проблемът ми е не всяка сутрин при първо запалване на колата и потегляне колата глъхне и придърпва след около 50м. всичко си идва на мястото. След 2-3 км. като спра мирише на бензин в купето и при двигатела като вдигна капака. Посъветваха ме да вклуча два три пъти на контакт и след това да запаля бензиновата помпа да нагнети бинзин и наистина това предърпване изчезва, но тук от 5-6 сутрини си пала нормално няма го предърпването обаче пак ми замириса 1-2 пъти на бензин. Това го прави само сутрин или първо палене за 24 часово денонощие след това може и след 2 часа да я запаля няма да придърпва няма да мирише на бензин погледнах маркучите от никъде няма теч двигателя работи нормално има мощност. и Друг проблем когато вклуча климатика не мога да видя от къде изтича и къде се намира маркуча, който е отвън копето за конденза, защото под колата няма никакъв теч (сухо). Много ще ви бъде благодарен ако някой се включи в темата. БЛАГОДАРЯ!!!

Огледай за теч на бензин щом мирише, но първо откачи буксата на дебитомера преди да я запалиш сутрин на студен мотор и виж как ще се държи ако всичко е нормално значи дебитомере е заминал, но щом има миризма не е лошо да поразглобиш малко и да огледаш рейката и дюзите да не би да има теч на бензин някъде.
Относно климатика за да потече кондезна трябва да покараш доста сега не са толкова високи температурите и за да кондензира му трябва бая време иначе търбичката за конденза е око скоростите.

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir_75 » 29 Сеп 2012, 19:51

oci написа:
tihomir_75 написа:Колеги моля помогнете BMW 318 I 1999 проблемът ми е не всяка сутрин при първо запалване на колата и потегляне колата глъхне и придърпва след около 50м. всичко си идва на мястото. След 2-3 км. като спра мирише на бензин в купето и при двигатела като вдигна капака. Посъветваха ме да вклуча два три пъти на контакт и след това да запаля бензиновата помпа да нагнети бинзин и наистина това предърпване изчезва, но тук от 5-6 сутрини си пала нормално няма го предърпването обаче пак ми замириса 1-2 пъти на бензин. Това го прави само сутрин или първо палене за 24 часово денонощие след това може и след 2 часа да я запаля няма да придърпва няма да мирише на бензин погледнах маркучите от никъде няма теч двигателя работи нормално има мощност. и Друг проблем когато вклуча климатика не мога да видя от къде изтича и къде се намира маркуча, който е отвън копето за конденза, защото под колата няма никакъв теч (сухо). Много ще ви бъде благодарен ако някой се включи в темата. БЛАГОДАРЯ!!!

Огледай за теч на бензин щом мирише, но първо откачи буксата на дебитомера преди да я запалиш сутрин на студен мотор и виж как ще се държи ако всичко е нормално значи дебитомере е заминал, но щом има миризма не е лошо да поразглобиш малко и да огледаш рейката и дюзите да не би да има теч на бензин някъде.
Относно климатика за да потече кондезна трябва да покараш доста сега не са толкова високи температурите и за да кондензира му трябва бая време иначе търбичката за конденза е око скоростите.

Колега БЛАГОДАРЯ за мнението което си написал но интересно че мирише само сутрин при първо запалване на автомобила и т о не всеки път след това колата не мирише и върви без никакъв проблем. Гледах около рейката където е инжекциона нищо не се вижда а когато ми замирише според мен най-много мирише от дроселовата клапа. Мисля когато отида на Плевен има един много добър майстор по диаагностика да я закачи на компютър но се опасявам че когато не е студена и не я пала за пъви път дали ще покаже нещо ако има проблем в дебитомера. относно до климатика колега ако не тече конденз защото съм я карал и преди 20 дена в големите жеги и пак не течеше как може да се провери и да се отпуши.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 29 Сеп 2012, 20:02

Има едни маркучлета, които се изпичат и се напукват и прокапват, след това парното вкарва миризмата в купето
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir_75 » 29 Сеп 2012, 21:11

BMDrago написа:Има едни маркучлета, които се изпичат и се напукват и прокапват, след това парното вкарва миризмата в купето

Но най-интересното е че след това при други паления на колата не мирише което не мога да си го обясня ще ги погледна тези маркучета които ми обясняваш и дебитомера ще проверя но странното е това че след това не мирише на бензин след като я карам след един два часа миризмата изчезва това го прави сутрин при първо запалване.

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 29 Сеп 2012, 22:59

След това двигателя е топъл и бензина който го облива се изпарява по-бързо
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir_75 » 01 Окт 2012, 18:53

BMDrago написа:След това двигателя е топъл и бензина който го облива се изпарява по-бързо

БЛАГОДАРЯ колега за съвета ако е от това ще черпя.

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir_75 » 01 Окт 2012, 18:57

BMDrago написа:След това двигателя е топъл и бензина който го облива се изпарява по-бързо

Колега този маркуч който е на климатика на конденза не мога да го намеря. И когато когато колата е на AUTO климатика не иска да работи. Като спя колата и изгася двигателя и прехвърля да не е на AUTO да е на ръчно и го включа работи попитах майстора който го пълни преди един месец и той каза че когато е на AUTO сваля автоматично 10 градуса от температурата в колата и затова така прави на което аз много много не вярвам. И ще попитам в Плевен майстори които само се занимават с климатична инсталация на коли, ако ти имаш някакаво мнение по въпроса моля да го споделиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Окт 2012, 15:24

tihomir_75 написа:

Колега този маркуч който е на климатика на конденза не мога да го намеря. И когато когато колата е на AUTO климатика не иска да работи. Като спя колата и изгася двигателя и прехвърля да не е на AUTO да е на ръчно и го включа работи попитах майстора който го пълни преди един месец и той каза че когато е на AUTO сваля автоматично 10 градуса от температурата в колата и затова така прави на което аз много много не вярвам. И ще попитам в Плевен майстори които само се занимават с климатична инсталация на коли, ако ти имаш някакаво мнение по въпроса моля да го споделиш.

Извинявам се ако нещо съм изпуснал, но не знам какво общо има климатика с миризмата на бензин, може би колега има предвид ако мирише от двигателя на бензин и вентилатора да го вкарва в купето, но проблема ти е на друго място, а това с работата на климатика автоматичния режиш е само за вентилатора на купето т.е задаваш 23 градуса и когато си на ауто вентилатора сам си регулира оборотите спрямо зададената температура 23 и температурата в купето.
Това, че не тръгва може да е нещо друго или не го пускаш както трябва т.е да му настойш температурата или има проблем някъде.

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 04 Окт 2012, 9:50

тихомир 75 не ме е разбрал май правилно :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар