НАЙ ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: НАЙ ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ Е46

Мнение от MonsteR » 03 Окт 2012, 13:14

колега ей това - RUNAWAY DIESEL ти се е случило... трябвало е внимателно да следиш нивото на маслото... но станалото станало, дано да се оправи всичко бързо.
Последна промяна MonsteR на 03 Окт 2012, 15:49, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 03 Окт 2012, 14:55

ilia1984 написа:Колега да разбираме че не си доволен като цяло от Е46 или конкретно от твоя автомобил ;) ?

Колега това е МЕКО казано несериозно...момчето е пуснало темата тук за да се опита някой да му помогне и да му даде насоки,а с този ненужен въпрос не виждам как ще му помогнеш...представи си че пускаш подобна тема и си се набутал с около 2000 лева за ремонти и колата ти още не е наред,и някой те пита "Не си доволен от Е46 или конкретно от твоя автомобил :shock: " свинщина !

Към автора..колега нещо твоите майстори те качват на черешата..
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Окт 2012, 15:05

скоро имаше такава тема за маслото което минава през турбината и изгаря в мотора, въпроса е как е угаснала колата, защото ако е загаснала сама има огромна вероятност да е изяла цялото масло и двигателя да е блокирал от липсата на всякакво смазване и то така че всеки ремонт да е безмислен.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 03 Окт 2012, 15:08

офтопик , но мисля че си се заблудил и ти нямаш повреден клапан който да спира въздуха.

ivailovv написа:не е притурка може би не обясних някакъв клапан който като когато гасиш колата спира вуздуха към двигатела.

те пеперутките не са не са притурки , просто ги има чак при команрейла. Ти нямаш такива . Ето ги :
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 03 Окт 2012, 15:14

Аз не можах да разбера сега като е духнало турбото маслото, двигателя как е спрял? Колега на скорост ли вкара за да спреш горенето на масло или двигателя сам спря? Явно е първото, защото при второто...сериозни поражения. Та значи караш колата в сервиз, там установяват, че поражения по мотора няма и се заемат със смяна на турбото (нова турбина, чистене на кулер, турбо пътища и евентуално генерация, ново масло) събират всичко и няма палене?! ГНП-то заминало? Това ли се случи?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 16:05

frizzante написа:Аз не можах да разбера сега като е духнало турбото маслото, двигателя как е спрял? Колега на скорост ли вкара за да спреш горенето на масло или двигателя сам спря? Явно е първото, защото при второто...сериозни поражения. Та значи караш колата в сервиз, там установяват, че поражения по мотора няма и се заемат със смяна на турбото (нова турбина, чистене на кулер, турбо пътища и евентуално генерация, ново масло) събират всичко и няма палене?! ГНП-то заминало? Това ли се случи?

Точно така колега. Както го описваш "нова турбина, чистене на кулер, турбо пътища и евентуално генерация, ново масло" и няма палене , оказа се ГНП-то е заниманло. Точно този ефект "runaway diesel" както описва колега по горе.

Работата е там , че взех една ГНП от един колега от форума който ми каза , че преди седмица е докарал неговата кола на ход ( вярвам му междодруото) . Но като е сложихме на мойта кола и не искаше да запали и сега и закарах да ми е зацепят правилно и се надявам да запали.
Ако не запали сме се разбрали да му е варна. Моя майстор ми каза , че ако не стане след катот е зацепят правилно трябва да тарся друг вариант . Да правят мойта за 400 лв ремонт ( проблема ми бил в електрониката и не ми дават гаранция на което мисля да не се саглася) . Предпочитам да взема от друг колега някоя читава а не да правят мойта. Понеже преди това ми бяха казали ако ми ремонтират мойта с гаранция 1200 лв. което са адски много пари.

Колкото до това което се случи с ефекта "runaway diesel" . Колата се изфорсира аз бях на 5-та предавка и натиснах леко спирачката и колата ми изгасна сравнително бързо. Влезе в 5500 и бавно взе да пада на доло. След това вече не палише. Та така ще стискам палци да стане след зацепването на тази помпа .

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 03 Окт 2012, 16:17

мотора отворихте ли го , смисъл да няма заминали клапани , веригата да е прескочила или нещо от тоя сорт?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 03 Окт 2012, 16:25

Какви са тези майстори една помпа дане "зацепят". За 2000лв да беше взел друг мотор.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 16:39

iv4o9999 написа:мотора отворихте ли го , смисъл да няма заминали клапани , веригата да е прескочила или нещо от тоя сорт?

уш е ок мотора , утре ще знам вече даи ще запали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 16:40

DiGital написа:Какви са тези майстори една помпа дане "зацепят". За 2000лв да беше взел друг мотор.

ако знаех , че ще е такава работата щях да взема друг мотор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 03 Окт 2012, 16:55

Много ама много странно съвпадение...турбо и ГНП едновременно. Ще следя с интерес развитието, дано я оправиш скоро и дано е здрав мотора!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Окт 2012, 17:25

Много внимателно огледайте всичко по мотора, защото в случаи като твоя щетите са брутални...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 03 Окт 2012, 21:32

На колко хил. км. е колата, та така всичко се предаде отведнъж. :dunno:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 03 Окт 2012, 21:48

на колкото и хиляди да е в случая, едно такова натоварване може да изпече мотора качествено, няма да с учудя проблема да е свързан с изкривена или спукана глава, клапани бутала и т.н. Надеждата е в това че колегата е съумял да загаси мотора сравнително бързо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 04 Окт 2012, 12:15

Ново 20 , имало разлики в помпите когато е автоматик и не е. Странно , тази помпа кадето взех от колегата от форума е различна от мойта и сега трябва да му е връщам. В крайна сметка сега ми правят електрониката на мойта си помпа.

Колкото да глава и тн. Всичко си е наред. Все пак аз изгасих колата за 15 сек . И беше в 5500 оборота не повече от 3 секунди.

ПредишнаСледваща

Назад към E46