330D проблеми... моля за Помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i ; E46 330d

Re: 330D проблеми... моля за Помощ!

Мнение от Double_D » 03 Окт 2012, 10:18

mitrax написа:аз сложих Bardahl добавка , тука нямам голям избор - команрейл пишеше че е. 500гр. за 50литра гориво. Изненадва ме малко .. не съм минал много километри , стрелкатата беше "заспала" , днес на един завой изключих АСЦто и и дадох малко повечко газ на 2ра до около 4К об. след това намалих почти до спряло и натиснах съединителя и се започна едно тресене за около 3-4 секунди , ама бая :confused: и успокои. Закачах я на топло пак и корекцията на 1ви ми е около +2 , като повечето от останалите са със "-". Не съм изгорял и 10литра нафта .. ще пиша като я поизгоря тая нафта .

намерих добавката ..
Изображение
П.С. не се плаши от тоя двигател .. май е последния истински дизел :yes: аз като зазчетох колегите с м57N в е60 форума :paranoid:

Чакам с нетърпение да споделиш крайния резултат и дали има ефект....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 03 Окт 2012, 15:50

Ама тия добавки като сложите и си бръмчите в града и по задръствания - НИЩО не правите!

Най-добре е на дълъг път с повечко газ и обороти и тогава може и да стане нещо ... и пробвайте добавката за почистване на Про Тек.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 06 Окт 2012, 14:06

xerial написа:....

:yes:

мене карането ми е по 30км смесено на ден. След 30литра гориво с добвака , като имах едно извънградко и гледах да я карам в обороти , положението е към по-добре , но в никакъв случай проблема не е отстранен.

направих експеримента с колбичките , и явно корекциите който смята компютъра не са гаранция за това че ще разбереш в коя дюза е проблема. Ще ги чистя някак дюзите , за да е качествен ремонта си трябва разглобяване. Върти ми се в главата сам да ги изчистя ... обмислям го още , първо трябва да си направя специалния инструмент за избиване на инжекторите.
ето го резултата , 3 пъти беше един и същ .

Ako цилиндрите се броят от към радиатора на зад , 3 и 5 би следвало да не са ОК , тъй ли?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 06 Окт 2012, 14:24

offтоптик :shock:
Изображение

Предишна

Назад към E46