Неприятна смрад на бензин.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Неприятна смрад на бензин.

Мнение от emo_metala » 20 Юли 2006, 18:56

Проблема се появи преди около седмица. При палене на колата се разнася вътре в купето доста силна миризма на бензин. Като пусна парното вече става непоносимо. Имам чувството, че точно от въздуха който влиза през парното идва тази миризма и тя не е на изгорели газове, а на баш чист бензин. Интересното е, че когато съм в движение тя изчезва, дори и от парното. В момента в който спра на светофар или където и да е, смрадта отново се появява.

Може би важна подробност е, че този проблем се появи 1-2 дена след като я бях пържил до 200+ по магистралата :twisted:

Благодаря за помощта ви предварително. Аз предполагам, че може да е я някое маркуче или някой стягащ пръстен, ама като не знам точно къде да погледна... :roll:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 20 Юли 2006, 20:47

Виш си мъркучите преди рейката с дюзите и след нея :idea: Мойте бяха понацепени и миришеше особенно студена ,като загрее го испарява и по не се усеща.Смених ги и ся немой ти подмирише ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Юли 2006, 21:18

Емо, обърни много сериозно внимание на проблема. и аз мисля че става въпрос за напукани маркучи. имах същия случай преди време. оттук до самозапалването на бензина е една крачка ... късмет.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 25 Юли 2006, 18:03

ТЕЧ бате огледай много добре, позната ми е ситуацията!

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 25 Юли 2006, 22:42

Владо написа: оттук до самозапалването на бензина е една крачка ... късмет.

Ауу, явно съм подценил ситуацията...Това самозапалване изобщо не ми харесва...тъкмо съм си я направил колата както искам. Още утре значи ще я видя по-сериозно... Благодаря за отговорите.

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 01 Авг 2006, 20:35

Колеги, положението върви от зле, на по-зле. Вчера закарах колата да я погледнат в един диагностичен център до работата ми. Хората я огледаха прилично задълбочено и ми казаха, че механичен теч на бензин няма....от никъде, от резервоара до двигатела. До тук добре викам си аз, поне няма да разигравам сцена от филма "Живата факла". Но, миризмата на бензин си продължава..В неделя си сипвам аз 15 литра бензинец (при това със сигурност не на празен резервоар), изминах 60 километра от тогава и цък, лампичката ми за бензина светна тази вечер. Най странното е, че тя свети, а стрелката дори не е навлезнала още в червеното!!! (Имайте в предвид, че тази кола на няколко пъти съм я изцеждал от към бензин, но до сега лампичката ми никога не беше светвала).

Разхода е покъртителен. 15 литра за 60 километра, дори ме е страх да го смятам колко е.

Въпроса ми е, възможно ли е всички тези проблеми да идват от неработещия ми дебитомер? Както и колегата в другата тема, като му извадя куплунга, колата продължава да си работи на същите, непостоянни обороти, както и преди това?

Утре ще я карам на диагностика за компресии, дебитомера и.т.н, но ще съм ви благодарен, ако ми дадете някакви съвети.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 01 Авг 2006, 23:52

ИЗвинявам се, че се намесвам и не мога да дам съвет, но да споделя, че и при мен мирише на бензин - не много силно, но като не съм изкарвал колата 1 ден навън и като вляза в нея ме лъхва леко. НЕ съм видял течове никъде, разхода е нормален, а пак си намирисва. ОСвен някакъв отдушник да има този резервоар и затова да мирише или да се задържа бензинови пари като сипвам бензин някъде...знам ли и аз.

едит: Абе верно бе, сигурно има гнило гърне и от него мирише на гориво?!?:)
Последна промяна amd на 01 Авг 2006, 23:56, променена общо 1 път
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Авг 2006, 23:54

щом няма разлика с вкл. и изкл. дебитомер, значи е излязал извън параметри и компютъра го игнорира и работи на отвратително богата смес... въобще как я караш тази кола, тя трябва да върви отвратително... :shock: а миризмата на бензин я виж да не е от ауспуха, както го описваш нищо чудно...

п.с. за да си сигурен все пак покарай с изкл. дебитомер и с вкл. и виж дали има разлика някаква...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Авг 2006, 23:56

amd написа:...
може да свалиш задната седалка и да видиш от там ли идва миризмата като за начало...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 02 Авг 2006, 12:08

Щом разхода ти е толкова голям ме навеждат няколко проблема:
1-Дебитомера да ти е здал багажа
2-Някоя от дюзите да пикае
3-пропукани мъркучи

А като цяло колата прекъсва ли ти или си работи нормално ;)
Ако не прекъсва по вероятно е дебитомера и да ти обогатява повече от необходимото ;)

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 02 Авг 2006, 20:51

Този път, като никога, се разминах възможно с най-малкият проблем. След цялостната диагностика която и направиха се оказа, че проблема идва от две бензинови маркучета, които просто са си изживели животеца и са се напукали. Как не са ги видяли първият път - не знам. Важното е, че вече всичко е наред и от колата ми се носят нормалните миризми - на изгорели газове и на изгорели...гуми ;)

Но най-интересното беше като отидох да си я взема. Влизам аз вътре, абе мирише та се не трае на бензин. Викам си аз, хубава работа. Вече си смърди и като не е запалена. С леко разтреперена от нерви лява вежда тръгвам аз да излизам да се разправям там с приемчика, поглеждам отзад на задната седалка и какво да видя. Старите маркучи които са ми сменили са ми ги оставили отзад, нещо като безплатен ароматизатор ;)

Благодаря на всички за съветите. Най-изненадан обаче останах, като ми казаха, че демитомера си ми работи перфектно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 02 Авг 2006, 21:11

emo_metala написа: Старите маркучи които са ми сменили са ми ги оставили отзад, нещо като безплатен ароматизатор ;)

Да си ги ползваш със удоволствие :mhihi:

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 04 Авг 2006, 0:13

Виж си Резервуара :idea: :idea: Огледаи за течове от него и маркуча които влиза я него :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Putzmeister » 07 Авг 2006, 1:28

Кажи, моля те, последния сервиз, в който ти направиха диагностиката и ти свършиха работа, че имам аналогичен проблем и евентулано ще си спестя и аз и те време.
Благодаря ти
Дай 102% от себе си! Винаги...

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 07 Авг 2006, 14:42

Putzmeister написа:Кажи, моля те, последния сервиз, в който ти направиха диагностиката и ти свършиха работа, че имам аналогичен проблем и евентулано ще си спестя и аз и те време.
Благодаря ти

Сервиза се казва MotoExpert. Но като отидеш там задължително минаваш и през диагностика. Дори и на канала да ти кажат, че механичен теч няма и всичко е наред, отиваш и си оставяш колата при диагностика. Кадърен е човека.
Последна промяна emo_metala на 13 Авг 2006, 18:03, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E30