НАЙ ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 11:09

Горд собственик на е46 до преди 2 седмици. Тръгнах за софия по магистралата от пловдив. Давам газ тя неще , изведнаж се изфорсира до 5500 оборота и спря. Е46 320д 136к.

Хварлила маслото от турбината в интерколера от там взела да гори масло. Ок , рециклирах турбината 850 лв. ( някакав клапан на турбото 70лв ) от там умна дюза 200 лв , след всичко това пак неискаше да запали. Оказа се ГНП дадох мойта да рециклират лудия мастор в пловдив ми каза 1200 лв. Взех друга ГНП отколега в форума 400 лв уш е свали зацепена , сложихме е пак не пали , сега е карам в друг сервиз където могат да е зацепят ще ми излезне 150 лв зацепването и ако пак не запали незнам. Ужас Ужас ... ремонт за около 2000 лв и ненам дали ще запали колицата .. (

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: НАЙ ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ Е46

Мнение от ilia1984 » 03 Окт 2012, 11:22

Колега да разбираме че не си доволен като цяло от Е46 или конкретно от твоя автомобил ;) ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Окт 2012, 11:35

Според мен не е доволен от майсторите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 03 Окт 2012, 11:38

bioz написа:Според мен не е доволен от майсторите

:yes: Не знам колко е писано и аз съм писал да се избягва покупката на 10-12 годишни дизели особено от Италия и особено 320Д 136 КОНЯ ! Аз все още си мисля че при една добре направена диагностика преди покупката щеше да спести " НАЙ ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ Е46" Гледам че колегата е от Пловдив ако сподели и от коя автокъща я е взел щу кажа кой и къде му е правил колата :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Окт 2012, 11:41

като за начало сервиза нещо куца според мен, но не виждам колега да питаш нещо. Иняче как сте го докарали от турбина през умна дюза до ГНП, стоварил ти се е кошмара на всеки собственик на дизелова печка, успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 03 Окт 2012, 11:49

bioz написа:Според мен не е доволен от майсторите

Нищо чудно пак да не запали. Какъв е тоя метод проба-грешка и сменяш на ред. Аз лично не мога да повярвам че изведнъж се чупят турбина, умна дюза и ГНП едновременно. Просто не мога да го повярвам :kuku: Както казаха и другите сменяй майстора докато е време, че той както е подкарал и жена ти ще смени преди да запали тая кола :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 03 Окт 2012, 11:56

Е...каква е тая работа? Турбо, дюза и ГНП наведнъж?! Не е невъзможно, но...WTF??!! Сигурен ли си, че не те пързалят яко някъде? Тая турбина като зЕмала маслото кога и как точно угасна мотора? Щото там следва щета граничеща с тотал на мотора...100% ли е сигурно, че не е мармалад мотора и не пали заради ГНП-то?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 03 Окт 2012, 11:58

Купил я е вече-свършило. :banghead:
Доста пари си налял и си сменил най-проблемните неща по нея-трябвало или не трябвало-свършило :banghead:
Веднага сменяй майсторите/потърси някой форумен/ да запалите колата и дим да те няма оттам
Налял си доста пари,ако проблемът е малък-карай си колата, не я продавай
Успех
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 12:03

Не съм купил колата сега колега купих е преди доста години беше на 1 година и на 37000 км . 2001 г 7 месец е.

Така как става всичко. Има някакав клапан който спира въздуха когато върнеш кллюча , та на мен този клапан не ми е работил и след като ми се прецаква турбината ( маслото от дригатела влиза в интерколера и от там в двигатела и започва да гори масло ) от там без да давам газ колата се изфорсирва супер много до 5500 оборота . Върнах клуча за запалването но понеже този клапан не работи нямаше ефект колата продалжи да се форсира. Та оправих турбото след това се оказа ГНП .... и в крайна сметка колата ми е в бошкар в момента да ми зацепят правилно помпата. Колкото до дюзата си е била прецакана от преди просто сега им казах да е сменят . Колкото до майсторите немога да коментирам. Дълго време ходим при един коийто в последно време взе да се взима насериозно и ми мота колата супер много . Реших да е закарам при друг който ух ми е познат с голям сервиз. Но май и те не се окааха много читави , уш само турборо после пак помпата не се знаело дали няма да излезне маслен удар на 3-ти цилиндър абе ужас.

ПАК ДА СПОДЕЛЯ АЗ ЛУД ФЕН СЪМ НА БМВ.
И да не стане това ще ида и ще си докарам от германия едно 535 д и това ще го продам на части.

но при кола кадето струва 6000-7000 лв максимум в момента този ремонт около 2000 лв ми се струва много.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 12:04

Дано сега след като ми зацепят перавилно ГНП да запали защото ще полудея. Забварих да споделя , че съм без кола вече 15 дена :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 03 Окт 2012, 12:08

Колега майсторите май не са ти много свет :(
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 12:21

bmw55 написа:Колега майсторите май не са ти много свет :(

ще изчакам да видя какво става като ми зацепят ГНП в бош и ако не запали ще има рокади.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 12:24

ilia1984 написа:Колега да разбираме че не си доволен като цяло от Е46 или конкретно от твоя автомобил ;) ?

Доволен съм колега до сега 7-8 години е карам и съм сменил една шайба на колянов вал 2 пъти стартер и смяна на масло + предница + накладки и тн което са си консуматииви.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 03 Окт 2012, 12:51

ivailovv написа: Има някакав клапан който спира въздуха когато върнеш кллюча , та на мен този клапан не ми е работил и след като ми се прецаква турбината ( маслото от дригатела влиза в интерколера и от там в двигатела и започва да гори масло ) от там без да давам газ колата се изфорсирва супер много до 5500 оборота . Върнах клуча за запалването но понеже този клапан не работи нямаше ефект колата продалжи да се форсира.

Този клапан за който говориш би трябвало да са познатите на команрейладжиите "пеперутки" , твоя мотор си няма по принцип такива и не е защитен от това което ти се е случило .
П.С. уманата дюза не пречи по никакъв начин колата да запали.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 03 Окт 2012, 13:12

mitrax написа:
ivailovv написа: Има някакав клапан който спира въздуха когато върнеш кллюча , та на мен този клапан не ми е работил и след като ми се прецаква турбината ( маслото от дригатела влиза в интерколера и от там в двигатела и започва да гори масло ) от там без да давам газ колата се изфорсирва супер много до 5500 оборота . Върнах клуча за запалването но понеже този клапан не работи нямаше ефект колата продалжи да се форсира.

Този клапан за който говориш би трябвало да са познатите на команрейладжиите "пеперутки" , твоя мотор си няма по принцип такива и не е защитен от това което ти се е случило .
П.С. уманата дюза не пречи по никакъв начин колата да запали.

не е притурка може би не обясних някакъв клапан който като когато гасиш колата спира вуздуха към двигатела.
знам , че от умната дюза не е проблем. Просто споменах , че е смених :))

Следваща

Назад към E46