Батериите на таблото
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Батериите на таблото
Миналата година смених батериите на таблото. Занулих и всичко си стана ОК . Сега обаче зануливам - и след 20 минути барчетата отново изчезват . Светва ми ИНСПЕКШЪНА - като по време на движение да речем 1-2 пъти на ден изгасва ИНСПЕКШЪНА и светва ОИЛСЕРВИЗ заедно с жълто и червено барче и часовник , за около минута и после пак гаснат и си светва ИНСПЕКШЪН. Така е от няколко месеца . Оня ден смених маслото - и го занулих отново - но пак старата песен .!!!
Та мисълта ми е - миналата година когато сменях батериите - не ми работеше и разходомера , не светеха никакви барчета нито тавели - Инспекшън или оилсервиз. След смянята всичко си доиде. Тогава обаче - търсех такива батерии и не успях да намеря . Намерих от магазин за компютри подобни - зарядни батерии - даже с малко по висок капацитет - 1000 мАч. А старите мисля че бяха 600 или 800 . Вчера реших да ги замеря - дадоха ми 1.1 - 1.2 Волта
. загледах се - самите батерии на тях си пишеше 1.2 Волта .
90% съм сигурен че щом съм ги взел - значи и старите са били такива ,не мога със сигурност да си спомня . Но се появи съмнението - дали тези които съм сменил са били правилните Б
Та въпросът ми е : Някой може ли със сигурност да ми каже 1.2 волта или 1.5 волта ,трябва да са Б

Та въпросът ми е : Някой може ли със сигурност да ми каже 1.2 волта или 1.5 волта ,трябва да са Б

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Акумулаторните батерии са само 1,2 волта или кратно на това число(когато има повече от една клетка). Обикновените батерии за еднократна употреба са около 1,4 волта. А това дали са 600 мА или 1000 в момента не пее в градския хор. Т.е., ако амперажът е повече няма лошо. Говорим за малки аперажи и при тях няма проблем със зареждането. Проблем може да има при големите акумулатори когато алтернаторът дава ток по-малък от капацитета на батерията.

- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Тогава - излиза , че батериите са ми читави
. И каде ли ще да ми е проблема ? Откачих акумулатора за 15 мин. , за да изчисти евентуална грешка - след кото занулих пак - светнаха ми барчетата- нооо- след половин час пак същото 

- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
-
Отсраних проблема
Оказа се че като замерих батерийтеедната ми дава1.3 в а другата 1.1 в . Тази която ми дава 1.1 я разпоих и като я замерих вече разкачена ми даде 0.8 в !!!
замених я - но в магазина кадето си купих новата (за 6 лв) магазинера ме светна без да иска , и се усетих защо не успях да изкарам 1 година. Ами тои като ми декламираше параметрите (850мач, 1.2 в ) , спомена и живот на батерията 1000 кратно зареждане . Т.е. независимо колко дълго се зарежда -брои се колко пъти и е пуснат заряден ток. Ако в моя- нашия случай тия 2 батерии служат за да подържат паметта за изминалото време-километри на ойлсервиза- кога се зареждат - при всяко палене ли- тогава всеки може да си сметне 1000 пъти за колко време ще се навартят .Аз например паля по 10-20 пъти на ден !!!
Това е - дано съм бил полезен!!!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Цъ, с "живот на батерията 1000 кратно зареждане" е (трябвало да има) имал предвид 1000 пълни цикъла заряд/разряд. Т.е. две разреждания до 0,6V с последващи пълни зареждания се броят за един цикъл. Токовете в тая верига са толкова ниски (ако всичко си работи нормално), че колата трябва сигурно с месеци да стои без акумулатор, за да се разредят наистина тия батерийки. Практически само тогава батериите се разреждат. Карам 5-та година с едни и същи батерии 2-ра употреба
.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

5 мнения
• Страница 1 от 1