Теч на масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ZuRi4i90
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 520
Теч на масло
Здравейте , имам някакъв теч на масло , но се мъча да го локализирам откъде е . Едната ми опция е трабичката ,където влиза щеката в нея и долу където влиза в картера .Там като го пипна е силно омаслено . Обаче отдолу като погледна целия картер се омаслява , но не е спукан . Другата опция е има някакъв винт отстрани на картера и нямам други опции . Отделно отстрани до картера има някакво като маркуче или кабел не мога да го определя точно (късо е и влиза близо до трабичката за щеката , което е скъсано , но не тече от него .Моля дайте някакви идеи. Но мисля 4е като истине колата и не се кара примерно 3 дена си прави голямо петно отдолу.Иначе до няколко часа след спирането си пуска само 1-2 капки . Моля дайте някакви идеи , защото искам да имам някаква представа преди да отида при някой майстор и той да ми удере кожата . 

- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
Re: Теч на масло
Като за начало,добре дошъл във форума колега.
Нямаш ли канал,кадето да разгледаш по обстойно?Варианти за теч на масло много из форума,ама кой да търси
Първо обаче трябва да установиш,какво масло ти тече.Моторно или АТF(хидравлично).Щом прави,както казваш локвичка под колата ще може да се види и някакъв цвят предполагам!Ако червенее маслото най-вероятно ще е от хидравликата(виж как са ти казанчето и маркучите към него,омаслени ли са.Огледай си и рейката)ако си е черно,вече гледай как ти е отдолу пробката за източване на маслото(майсторите най редовно ги пренатягат и късат уплатненията.Не им се занимава с динамометричен ключ да стягат,затова).Кутията на масления филтър също тече често,поради същата причина(пренатягане)в случая О-пръстен за смяна.Същевременно си следи и нивата им.Щом го губиш ще покаже.
Абе,варианти много за сега това се сещам.Първо огледай за какво става вапрос не бързай веднага да ходиш при сервизните тарикати,че като им кажеш......."абе тече масло отдолу"........и вадят елката.Успех!
Нямаш ли канал,кадето да разгледаш по обстойно?Варианти за теч на масло много из форума,ама кой да търси

Първо обаче трябва да установиш,какво масло ти тече.Моторно или АТF(хидравлично).Щом прави,както казваш локвичка под колата ще може да се види и някакъв цвят предполагам!Ако червенее маслото най-вероятно ще е от хидравликата(виж как са ти казанчето и маркучите към него,омаслени ли са.Огледай си и рейката)ако си е черно,вече гледай как ти е отдолу пробката за източване на маслото(майсторите най редовно ги пренатягат и късат уплатненията.Не им се занимава с динамометричен ключ да стягат,затова).Кутията на масления филтър също тече често,поради същата причина(пренатягане)в случая О-пръстен за смяна.Същевременно си следи и нивата им.Щом го губиш ще покаже.
Абе,варианти много за сега това се сещам.Първо огледай за какво става вапрос не бързай веднага да ходиш при сервизните тарикати,че като им кажеш......."абе тече масло отдолу"........и вадят елката.Успех!

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Отиваш някъде където има пароструйка в автомивка да речем едно хубаво измиване на двигателя и отгоре и от долу и после много лесно се вижда къде е теча.

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Колега да не бъркам,но не е ли по-добре да е водоструйка.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ами желателно е да е с пароструйка заради маслата и заради препаратите които се ползват.

- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
Ето още един вероятен виновник за твоя теч,който да провериш след като измиеш мотора:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

6 мнения
• Страница 1 от 1