Присаждане на М54...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Присаждане на М54...
Колеги , извиявам се ако не е това мястото на темата но в подфорум силов тунинг не ми позволява да публикувам теми и те така , ще питаме тук...
Как стои въпроса със присаждане на мотор във е46 след феислифта, модела е 316ти N42B18a.. искам да сложа М5*В25... попринцип заводският 325ти е с М54В25и затова искам да попитам дали е разумно да търся точно м54 или по-добрите варианти са с по-малкото вануси, м52 примерно...

Как стои въпроса със присаждане на мотор във е46 след феислифта, модела е 316ти N42B18a.. искам да сложа М5*В25... попринцип заводският 325ти е с М54В25и затова искам да попитам дали е разумно да търся точно м54 или по-добрите варианти са с по-малкото вануси, м52 примерно...

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: Присаждане на М54...
Предполагам, че търсиш повече мощност колега и искам да кажа че си се насочил правилно - M54B25/M54B30 са чудесни мотори със съвсем приличен разход
Естествено и M52B28 е добър мотор, но ако имаш възможност си вземи M54 и да не забравиш да вземеш необходимата периферия.

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
-Maxxx- написа: ...по-добрите варианти са с по-малкото вануси, м52 примерно...
М54 и М52ТУ са и двата с двоен ванос. Като изпълнение и краен резултат едва ли ще има кой знае каква разлика, като цена с М54 ще ти е по-дебело.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
като човек който се е интресувал доста по въпроса, ще ти кажа, че работата е доста трябва да си подготвен за постоянни изненади от неприятен тип, освен мотора разбира се ще ти трябва и периферията с него , освен това трябва да провериш как стоят нещата със скорости, карадан, диф. Покрай всички тези неща изникват още и още въпроси от типа с по-големия мотор и повечето мощност, трябва ли да сеня и спирачките (дискове накладки апарати ).
Моя съвет е ако си го решил да си намериш цяла кола донор(стабилно ударена отзад примерно), за да имаш повечето части, вместо да ги търсиш по морги една по една.
успех
Моя съвет е ако си го решил да си намериш цяла кола донор(стабилно ударена отзад примерно), за да имаш повечето части, вместо да ги търсиш по морги една по една.
успех

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
iv4o9999 написа: трябва ли да сеня и спирачките (дискове накладки апарати ).
това изобщо не би трябвало да седи като въпрос даже

иначе или ще напарвиш беля или няма да ползваш капацитета на мотора от шубе дали ще спреш
за дифове (най-малко е с неподходящо число), полуоски и скорости важи същото иначе следва трошене
след всичко, което ти изброиха колегите можеш и да си помислиш дали си струва упражнението за нещо, което го има сток
ако не си го правиш сам и нямаш откъде да си намираш части на добри цени накрая може и да ти дойде по-скъпо отколкото да смениш твоя контакт с нещо с желания мотор
м54 е по-модерния и според мен и по-каппризен мотор
ако си решил да правиш нещо все пак за мен избора би бил м/у м52в28 и м54в30
м54в25 не си заслужава според мен - разправията е същата разхода едва ли ще е повече 0.5-1 л по-малък

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Колеги , бягам от този начин на мислене , защото работата става като с покупката на кола, за 5000 има една, ама за 5500 има мн по-яка ама като ще даваш 5500 по-добре за 6000 оная другата и тя стана дебела работата.. аз не искам да правя кола за състезания и т.н. не ми е за цел да сложа най-големия възможен двигател, и да карам най-бързия компакт... избрал съм м54б25 защото такъв е двигателя във 325ти, не искам да правя 328ти или 330ти , тъй като не ме кефи при положение че такива модели няма, а и сами стигнахте до извода че колкото по-голяма мощност толкова по-голяма е периферията която завлича след себе си.. колата ми е с подсилено окачване и няма да го сменям, ще си сложа по-големи дискове, и това е... каретата ми са същите като на 318ти което е 143 коня... така че мисля че ще бъде поносимо да се сложи 2,5 , като се има в предвид че нито колата ше се кара на писта нито ще се кара рацерската... конверсията която искам да направя е защото слизам от по-мощна кола и ми липсва тягата която имаше старата кола...а не за да правя някакви проекти с които да впечатлявам някого

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колега като искаш да я правиш 325ти, защо не провериш преди това колко от нещата които ги има в твоята 318 са едни и същи с 25-цата. всичко в колата ти е изчислено според двигателя в нея. почти всичко е различно освен визията. и скоростите е кардана и дисковете и електрониката, генерацията и прочие.... няма вариант в който да смениш само двигателя и да ти е както трябва колата. наистина излиза по-добре да си купиш сток кола отколкото да я правиш. това за парите, че тази е 5500 а по хубавата е 6000 а пък още по-хубавата е пък 6500, извинявай ама ще си купиш това за което имаш пари. същото се отнася и за смяната на двигателя, но не го ли направиш както трябва (трансплантацията) рискуваш нещо повече от парите си. евала за ентусиазма който имаш, но премисли нещата добре преди да правиш каквото и да е било.

7 мнения
• Страница 1 от 1