Странен проблем с мигачите и волана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ivkoni80
- Потребител
-
- Кара: Е39 2.0
- Мечтае да кара: Влакове
Странен проблем с мигачите и волана
Колеги, карам Е39 520 1998, с мултиволан съм от трилъчевия с индикация М. От няколко дни имам следния проблем, сутрин нямах мигачи т.е. светят нормално ,аварийните също, но нямам индикация на таблото и не цъка релето вътре. Също светкавицата работи , но без индикация на таблото, също не работят бутоните на волана за увеличаване на звука и смяна на радиостанциите. Направи ми го 2 пъти сутрин, като след това се оправяше от самосебе си, отдавах го на влагата сутрин тези есенни дни. Днес обаче го стори и следобед по топлото време.
Като цяло лоста за чистачките си работи нормално, бутоните на волана за автопилота също.
Някой нещо по въпроса ? Помагайте.
Като цяло лоста за чистачките си работи нормално, бутоните на волана за автопилота също.
Някой нещо по въпроса ? Помагайте.
- ivkoni80
- Потребител
-
Re: Странен проблем с мигачите и волана
Днес вече са налице нови симптоми - изчезна светлината за заден ход и нямам часовник в купето. Също така не разпознава и CD-то като устройство , а само радио и касетофон. Имам чувството , че проблема е свързан с C- то, но ми изглежда абсурдно. Моля за съвет и помощ.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Общото между тези устройства е, че всичките са закачени на iBus. Вчера и на мен ми умря всичко по iBus-a (партроника, мулти волан, цъкането на мигачите, мид и т.н). Мерих шината +12V, т.е. ОК. Гледах бушоните и те ОК. Откачих минуса на акумулатора за малко и всичко се оправи. Не съм закачал диагностика. Днес може да закача импата да видя дали не е записало нещо смислено.
- ivkoni80
- Потребител
-
Мерси колега,като закачиш и имаш резултат драсни някой ред , за да опишеш нещата.Благодаря ! 

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
За съжаление, смислени грешки не открих. Само в мида беше записал две грешки, че не имал отговор от радиото и ченджъра. В момента при мен работят нещата. Ако при теб след откачане на акумулатора не се оправя. И нямаш грешки. И на iBus имаш +12V. Може да почнеш да откачаш едно по едно устройствата на които са закачени на iBus, за да видиш кое ти блокира bus-a. Ето ето една диаграмка какво е вързано на iBus. Ако не си с навигация, на нейно място е MID-a.

5 мнения
• Страница 1 от 1