Накладки на ръчната - проблем!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Накладки на ръчната - проблем!
Здравейте, приятели и колеги.
Имам следния проблем. На Красавицата й смениха предните и задни дискове и накладки (без тези на ръчната), след което един от ЩИФТОВЕТЕ на накладките на ръчната изпусна. И накладката започна да стърже в новия диск. Това е много неприятно и свръх-дразнещо. Тъй като трябваше да се оправи някакси си купих ремонтен комплект за ръчна за Е46 купе. И използвах един от новите щифтове на мястото на стария. Уви, след няколко месеца работа и този шифт се е измъкнал и сега пак свири. Явно има проблем със самата ламарина. Сега въпросът ми е следния: Дали да сменя цялата ламарина или има друг начин да се направи така, че щифтчето да не излиза от дупчицата и накладката да си стои на мястото.
Благодаря.
Имам следния проблем. На Красавицата й смениха предните и задни дискове и накладки (без тези на ръчната), след което един от ЩИФТОВЕТЕ на накладките на ръчната изпусна. И накладката започна да стърже в новия диск. Това е много неприятно и свръх-дразнещо. Тъй като трябваше да се оправи някакси си купих ремонтен комплект за ръчна за Е46 купе. И използвах един от новите щифтове на мястото на стария. Уви, след няколко месеца работа и този шифт се е измъкнал и сега пак свири. Явно има проблем със самата ламарина. Сега въпросът ми е следния: Дали да сменя цялата ламарина или има друг начин да се направи така, че щифтчето да не излиза от дупчицата и накладката да си стои на мястото.
Благодаря.

- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Re: Накладки на ръчната - проблем!
колега правил съм на е36 купе
със същия проблем ламарината беше изгнила и имаше голяма дупка
просто сложи една ламаринка отзад и ако трябва и отвътре
ас имах късмет че намерих във инструмента една малка планка
и стана заводско
-за да смениш ламарината която ти прави проблем трябва да вадиш главината (на мен лично ми се стори излишно щом мога да го побългаря)
със същия проблем ламарината беше изгнила и имаше голяма дупка
просто сложи една ламаринка отзад и ако трябва и отвътре
ас имах късмет че намерих във инструмента една малка планка
и стана заводско
-за да смениш ламарината която ти прави проблем трябва да вадиш главината (на мен лично ми се стори излишно щом мога да го побългаря)
Последна промяна BMW_M42 на 27 Сеп 2012, 0:41, променена общо 1 път
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
В ремонтния комплект за задните накладки (от кола с барабани) за Голф 3 има даже такава контра за щифта пробвай с нея.
новият ми номер: 0877787835
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Жоре - я ги снимай тия щифтове - ще измислим нещо 

Si non confectus, non reficiat.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Заги проблема не е щивтовете и аз минах по този път взех си нови и новите изпускат защото ламарината при мен беше позагнила малко и я причуках после сложих от зад едни шайбички които разпилих за да влезне щифта, иначе най-добре е да се смени ламарината в която влизат щивтовете но за да я смениш колета по горе е написал трябва да се извади главината а това означава, че на 90 процента при ваденето може и лагера да замине и затова си мисля, че това което аз съм направил е по рационално и вече поде 3 години нямам проблеми и още не са излезнали щивчетата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
oci написа:Заги проблема не е щивтовете и аз минах по този път взех си нови и новите изпускат защото ламарината при мен беше позагнила малко и я причуках после сложих от зад едни шайбички които разпилих за да влезне щифта, иначе най-добре е да се смени ламарината в която влизат щивтовете но за да я смениш колета по горе е написал трябва да се извади главината а това означава, че на 90 процента при ваденето може и лагера да замине и затова си мисля, че това което аз съм направил е по рационално и вече поде 3 години нямам проблеми и още не са излезнали щивчетата.
Ако проблема наистина е в загнила ламарина по отворите за щифта - по една тънка шайбичка от всяка страна и ще заспи - точно както си го казал

Si non confectus, non reficiat.
6 мнения
• Страница 1 от 1