Въпрос за гуми за е39 и фланци
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Въпрос за гуми за е39 и фланци
Колеги, искам да сложа малко по-големи гуми и въпросът ми е следният:
Единият вариант гуми е 4 бр. 245/45/17, другият 2бр. 225/50/17 отпред и 2 бр. 245/45/17 отзад.
Кой от тях е по удачен ? Колата е автомат, джантите са 4 бр 8ж стил 66.
Другият ми въпрос е : ще има ли проблем ако отзад само се сложат 10 мм фланци с центриращ ръб ? Ще има ли проблем с ДСЦ-то или друго нещо ?
Единият вариант гуми е 4 бр. 245/45/17, другият 2бр. 225/50/17 отпред и 2 бр. 245/45/17 отзад.
Кой от тях е по удачен ? Колата е автомат, джантите са 4 бр 8ж стил 66.
Другият ми въпрос е : ще има ли проблем ако отзад само се сложат 10 мм фланци с центриращ ръб ? Ще има ли проблем с ДСЦ-то или друго нещо ?

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Въпрос за гуми за е39 и фланци
Най-удачния вариант е и четирите да са еднакви.Така се застраховаш от евентуални главоболия с АСЦто
И при вторият случай гумите са еквивалентни,така,че не би имал проблеми.
http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=& ... WchNWlRmMg
Надолу по страницата ще видиш една таблица за сравнение на гумите.Пишеш размерите им и после кликваш на "CALCULAR".По-надолу ако пише SI са ОК.Ако пише NO.....Също ще ти покаже и разликата в проценти,които дават за една обиколка(изминато разтояние)Точно то побърква АСЦ-ДСЦто
И при вторият случай гумите са еквивалентни,така,че не би имал проблеми.
http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=& ... WchNWlRmMg
Надолу по страницата ще видиш една таблица за сравнение на гумите.Пишеш размерите им и после кликваш на "CALCULAR".По-надолу ако пише SI са ОК.Ако пише NO.....Също ще ти покаже и разликата в проценти,които дават за една обиколка(изминато разтояние)Точно то побърква АСЦ-ДСЦто
- crank666
- кандидат ентусиаст
-
Калкулатора съм го използвал и разликата в диаметъра на гумите е само 4 мм, т.е. допустима, но височината на гумите е различна от оригиналната.
Диаметъра на 225/50/17 е 657мм , а диаметъра на 245/45/17 е 652мм.
Оригиналният размер гуми е 235/45/17, който е с диаметър 643мм.
Целта на смяната на оригиналният размер е, защото съм със стандартно окачване и има голямо разстояние на гумата от калника.
Въпроса ми е кой размер гуми е по-удачен и ще изглежда по добре : еднаквият размер или предните по тесни и високи, задните по-широки и ниски ? Ако задните джанти бяха 9-ки със сигурност щях да сложа различен размер гуми, но 4-те са 8-ци и се опасявам да не стой грубо и грозно.
Ако някой колега има снимка на кола с въпросният размер гуми ще съм благодарен.
Фланци 10мм или малко по-големи само отзад ще направят ли проблем на АСЦ-то или автомата ?
Диаметъра на 225/50/17 е 657мм , а диаметъра на 245/45/17 е 652мм.
Оригиналният размер гуми е 235/45/17, който е с диаметър 643мм.
Целта на смяната на оригиналният размер е, защото съм със стандартно окачване и има голямо разстояние на гумата от калника.
Въпроса ми е кой размер гуми е по-удачен и ще изглежда по добре : еднаквият размер или предните по тесни и високи, задните по-широки и ниски ? Ако задните джанти бяха 9-ки със сигурност щях да сложа различен размер гуми, но 4-те са 8-ци и се опасявам да не стой грубо и грозно.
Ако някой колега има снимка на кола с въпросният размер гуми ще съм благодарен.
Фланци 10мм или малко по-големи само отзад ще направят ли проблем на АСЦ-то или автомата ?

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Проблем с АСЦто дават гуми,при които има разлика над допустимата за изминато разстояние при една обиколка между предни и задни.Тогава датчиците на абс отчитат различна скорост на въртене между предни и задни колела и електрониката си мисли,че буксува
Това,че гумите,които искаш да сложиш са по-високи от оригиналните е ясно,но за да не ти прави проблем АСЦто е важно и четирите да изминават еднакво разстояние за обиколка.
Аз сум с 235 45 17 на всякъде и съм с оригинални пружини.Вярно.че е малко високо калника,но
Окачването ми е на 25к км.Като му дойде времето за смяна ще му мислим.
А що се отнася до фланците,те нямат нищо общо с АСЦто.Само ще ти натоварват излишно лагерите на задните главини,но пък 10мм не е нищо,така че ако ги имаш,слагай ги
Това,че гумите,които искаш да сложиш са по-високи от оригиналните е ясно,но за да не ти прави проблем АСЦто е важно и четирите да изминават еднакво разстояние за обиколка.
Аз сум с 235 45 17 на всякъде и съм с оригинални пружини.Вярно.че е малко високо калника,но

А що се отнася до фланците,те нямат нищо общо с АСЦто.Само ще ти натоварват излишно лагерите на задните главини,но пък 10мм не е нищо,така че ако ги имаш,слагай ги

- crank666
- кандидат ентусиаст
-
Фланци съм си харесал оригинални и то много добри и целта на фланците е съвсем леко да изнесат задните гуми навън, т.е. ако и 4-те гуми са 245 широки, задните са стоят все едно са 255, защото задният ръб на калника е малко по-навън от предният. Мисля, че това е най-удачният вариант.

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Аз съм карал с гума 245/45/17- на 39-ката, но джантите беха 8,5 инча. Гумата изглеждеше голяма за тази джанта /може и така да е, може и да не е, може Е30-щината вече да ми пречи на реалната преценка, че там мноо стреч
/
Та, джанта осмица с гума 245... ще стане леко балонна, както се казва,,,

Та, джанта осмица с гума 245... ще стане леко балонна, както се казва,,,
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
6 мнения
• Страница 1 от 1