Щека за масло?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bocho123321
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds
Щека за масло?
Искам да попитам с риск да ми се изсмеете , но срещнах различни мнения къде е минимума и каде е максимума на щеката за маслото.Става въпрос за модел Е39 525 ТДС.Ако може да отбележите на снимката ще е супер.Благодаря
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Щека за масло?
Точно така е.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
- bocho123321
- Потребител
-
благодаря много
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
BMW_Pernik_Team написа:Хубаво е маслото да е на максимум , заради турбината,
Това го пише някъде ли?
Май пише по-скоро, че навсякъде между MIN и MAX е ОК...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bocho123321
- Потребител
-
и аз за първи път чувам че трябва да е на максимум . Някой по - запознат да ако може да каже
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Маслото трябва да е между мин. и макс. Това за турбината никога не съм го чувал и ми се вижданелогично.
А bocho123321 трябва да си долее около 1 литър масло ако нивото на снимката е реалното.
А bocho123321 трябва да си долее около 1 литър масло ако нивото на снимката е реалното.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
memorex написа:
което е равно на 3/4 пълно след престой от 1 нощ (да се отече цялото масло в картера)

- bocho123321
- Потребител
-
emo_ch написа:Маслото трябва да е между мин. и макс. Това за турбината никога не съм го чувал и ми се вижданелогично.
Нивото на маслото на снимката не е реално , защото бях я избърсал щеката за снимката.А колкото до темата благодаря о6те 1 път на всички.Бил съм в много други форуми , но тука определено хора си помагат повече (незнам каква е причината) и винаги се намира решението на проблема.

- BMW_Pernik_Team
- Потребител
-
bocho123321 написа:и аз за първи път чувам че трябва да е на максимум . Някой по - запознат да ако може да каже
Колега, разликата между средата и максимума е около 0,5L. Според теб (и останалите с твоето мнение), какво става с маслото в двигателя при 4000 оборота и повече (както по принцип си караме бмв-та) - не се ли качва повечето масло в главата и какво остава в картера, а тръбичката която дърпа масло към турбото, както знаем излиза от картера (в горния му край) и влиза в блока? В спецификацията на бмв пише 7L, а не 6,300L например (това за колегата който питаше къде пише)

С две думи - липсата на тези 0,5L. при високи обороти означава недостатъчно добро охлаждане на турбото и лагерите. Да не говорим, че маслата в Бг са пълен буклук

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
bocho123321 написа:А колкото до темата благодаря о6те 1 път на всички.Бил съм в много други форуми , но тука определено хора си помагат повече (незнам каква е причината) и винаги се намира решението на проблема.
Това е BMW

- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Да използвам темата за един въпрос:
При мен много трудно се издърпва тази щека. Нормално ли е ? Понякога като заяде и трябва леко да я завъртя и да приложа доста голямо усилие за да я извадя. Например жена е абсурд да я издърпа. На какво може да се дължи това ?
При мен много трудно се издърпва тази щека. Нормално ли е ? Понякога като заяде и трябва леко да я завъртя и да приложа доста голямо усилие за да я извадя. Например жена е абсурд да я издърпа. На какво може да се дължи това ?

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2