Гуми за Х5 E70 LCI - въпроси разни
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Гуми за Х5 E70 LCI - въпроси разни
Привет!
От скоро съм собственик на едно X5 40d, което дойде със зимни RFT Goodyear, джантите ми са "малките", а гумите съответно 255/55/18.
Умувам от 2 дни тука какви летни гуми да купувам и така и не съм го измислил.
Изобщо се чудя дали сега да ги сменям, или просто да изчакам до пролетта...
Накратко въпросите са следните:
1. Търси се рънфлат гума, максимално тиха и комфортна? (255/55/18)
2. Ако реша да купя обикновени, тея комбинации спрей+компресор някой ползвал ли ги е и вършат ли работа?
3. Колко приблизително карате с един комплект летни/зимни гуми?

От скоро съм собственик на едно X5 40d, което дойде със зимни RFT Goodyear, джантите ми са "малките", а гумите съответно 255/55/18.
Умувам от 2 дни тука какви летни гуми да купувам и така и не съм го измислил.
Изобщо се чудя дали сега да ги сменям, или просто да изчакам до пролетта...
Накратко въпросите са следните:
1. Търси се рънфлат гума, максимално тиха и комфортна? (255/55/18)
2. Ако реша да купя обикновени, тея комбинации спрей+компресор някой ползвал ли ги е и вършат ли работа?
3. Колко приблизително карате с един комплект летни/зимни гуми?

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Гуми за Х5 E70 LCI - въпроси разни
Не разчитай на спрея и компресора, по-добре си вземи една патерица с крик и ключ за 500лв, мятай я в багажника и си карай спокойно.
Рънфлат 20" Бриджстоун - издържаха 15-20х км преди да почнат да бучат отвратително. Нерънфлат Вредещайни 20-ки - засега са на 20х км и имат сигурно още толкова, като поведение са доста по-добре от рънфлата. Зимни нерънфлат 19-ки Пирели - ще изкарат два сезона, макар и да са дървета. Като цяло, рънфлата вози по-гадно и издържа по-малко, но пък има допълнителна сигурност. Само дето така и не разбрах, защо не слагат РФТ на М5-ците.
18-ка гума не съм ползвал, но по тестовете мисля хвалеха Континентал. Като цяло с известна марка не би трябвало да сгрешиш.
Рънфлат 20" Бриджстоун - издържаха 15-20х км преди да почнат да бучат отвратително. Нерънфлат Вредещайни 20-ки - засега са на 20х км и имат сигурно още толкова, като поведение са доста по-добре от рънфлата. Зимни нерънфлат 19-ки Пирели - ще изкарат два сезона, макар и да са дървета. Като цяло, рънфлата вози по-гадно и издържа по-малко, но пък има допълнителна сигурност. Само дето така и не разбрах, защо не слагат РФТ на М5-ците.
18-ка гума не съм ползвал, но по тестовете мисля хвалеха Континентал. Като цяло с известна марка не би трябвало да сгрешиш.
I love the sound of V8 in the morning...
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Аз си купих НЕРЪНФЛАТ Бриджстоун летни 19" и съм доволен , много са тихи.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
msi200 написа: Само дето така и не разбрах, защо не слагат РФТ на М5-ците.
Аз пък съм супер доволен от 20" Dunlop рънфлет. Не мисля във всеки един момент дали ще ми се пръсне гума и ще се пребия като куче. В общи линии с колкото и хора да говориш, толкова мнения ще чуеш. Всичко е въпрос на избор.
msi200, на М5 не слагат рънфлет, защото се предполага, че колата ще се кара спортно, агресивно, на писта, а там граничните възможности на обикновените гуми са по-добри, отколкото на рънфлета.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- msi200
- ентусиаст
-
cww написа:msi200 написа: Само дето така и не разбрах, защо не слагат РФТ на М5-ците.
msi200, на М5 не слагат рънфлет, защото се предполага, че колата ще се кара спортно, агресивно, на писта, а там граничните възможности на
обикновените гуми са по-добри, отколкото на рънфлета.
Между другото, адаптив драйв на Х5 има функция да коригира поведението на колата при спукана гума. Както и преди съм казвал, ако живеех в Германия, нямаше и да помисля за друга гума, но у нас реалностите са други.
п.с. моите бриджстоуни заминаха изключително бързо, като налягането им го проверявах постоянно. Такъв разход на гуми за мен е непоносим.
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Да ви разкажа една интересна случка междудругото, макар че не е тук мястото.
Един приятел скоро си взе новата S-класа AMG на Мерцедес и след известно време забелязал, че на задните му джанти бордът не покривал добре гумите и се притеснил да не е с менте джанти. Когато отишъл в сервиз обаче, се оказало не че джантите са менте, а гумите!!! И то какво менте! Не само че не били оригинални, ами ширината, която трябвало да бъде 275 се оказало, че е не повече от 250мм! Смятайте на какво може да попаднем вече. Ама както казва един умен човек-Когато всичко се прави с цел печалба, а не за сигурността и комфорта на човек, всичко може да се очаква. 

Абе... Май ще си карам сега със тия зимни гуми, да видим дали ще изкарат до пролетта, а тогава ще го мисля...
Някой НЯКОГА ползвал такъв спрей с компресор да си ремонтира на място гумата има ли?
Много съм капризен откъм шумове аз.. И за това предпочитам по-тиха гума, а това май ще е трудно с RFT
Някой НЯКОГА ползвал такъв спрей с компресор да си ремонтира на място гумата има ли?
Много съм капризен откъм шумове аз.. И за това предпочитам по-тиха гума, а това май ще е трудно с RFT

- msi200
- ентусиаст
-
Ти ако си капризен към шумове, Х5 не е точно твоята кола. Например новия Туарег, МЛ, ГЛ, и двата модела Тойоти Ленд Крузър са чувствително по-тихи.
...п.с. Оп, забравих да кажа за спрея - от познати знам, че шансът ти за успех с такъв спрей е към 1/3. Примерно, ако е голяма дупката- няма да стане. Наскоро един колега се беше видял в приключение по нощите из Сръбско. Освен това, после гумата се чисти много трудно от тази гняс. Аз си карам резервната гума в багажника и има достатъчно място за багаж.
...п.с. Оп, забравих да кажа за спрея - от познати знам, че шансът ти за успех с такъв спрей е към 1/3. Примерно, ако е голяма дупката- няма да стане. Наскоро един колега се беше видял в приключение по нощите из Сръбско. Освен това, после гумата се чисти много трудно от тази гняс. Аз си карам резервната гума в багажника и има достатъчно място за багаж.
След използването за спрея в 90% случаите гумата е за боклука, защото изчистването и е голямо приключение (както го е казал msi200) с малка вероятност за успех.
9 мнения
• Страница 1 от 1