мнения за едно 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 860

мнения за едно 530д

Мнение от radoslav_ » 17 Сеп 2012, 7:26

Здравейте колеги,

От 1-2 седмици си търся хубаво е39 и попаднах на тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11346577147501092&f1=details
От Пловдив съм и ще съм Ви много благодарен, ако някой познава човека и изкаже мнение за колата или мине да я огледа, за да не бия напразно 300км.

Поздрави,
Радослав Александров

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: мнения за едно 530д

Мнение от goguma » 17 Сеп 2012, 14:37

За тази кола наистина ще трябва да се изкаже човек който познава лично продавача и колата. Снимките в мобиле.бг са твърде малко и недетайлни - външните са само 4 и не са направени на хубаво светло време, а вътрешната просто показва волана. Дали е случайно или иска да прикрие нещо не е ясно. Така нищо не може да се каже конкретно за колата, само се вижда одраскано на предната броня, не се знае салонът в какво състояние е. Също така ми се струва че колата не е 2003, по-скоро това е регистрацията, но е произведена 2001-2002. Може да му поискаш ВИН на колата и да провериш сам.

Дано някой колега знае нещо по-детайлно за нея, макар че в БГ има хиляди е39-ки, шансът да има човек във форума който познава колата не е много голям, ама знае ли се :dunno:

Успех в търсенето, може и да се окаже читава и да е твоята кола! :bchug:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 17 Сеп 2012, 16:51

Напротив, по-добре бий 300 километра и се запознай с колата отблизо, отколкото после да се биеш по главата!?
Лично аз не бих се доверил на мнението на друг човек.
Ако проблема са ти тези разходи, които ще направиш за избора на тази кола, то по-добре се ориентирай към нещо друго като марка! ;)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Сеп 2012, 17:23

DAEL написа:Ако проблема са ти тези разходи, които ще направиш за избора на тази кола, то по-добре се ориентирай към нещо друго като марка! ;)

:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от radoslav_ » 17 Сеп 2012, 19:45

Тези разходи не са ми проблем. Питах, за да знам дали си заслужава въобще да ходя до София да е гледам и съответно да я закарам на диагностика ;)
ааа за друга марка.....е излишно да коментираме :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Сеп 2012, 23:28

Колега, аз бих 4000 км в двете посоки да си купя кола, ти за 300 се замисляш. Правилни са съображенията на DAEL.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 18 Сеп 2012, 0:16

Цената е добра, ако е читава колата! Приятел продава същата, една година преди тази, докарана от Германия, наля 5 х. в нея, в идеално състояние, ама сега реши да скача да джип :bowdown:
Ако проявяваш интерес, пиши на ЛС, от Пловдив е, но иска 12 х!!! :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от radoslav_ » 20 Сеп 2012, 10:55

Колеги, благодаря за съветите и за предложението на mishoval :)
Говорих с колегата (май е грък) каза,че колата е перфектна и няма нищо против да я закараме в БМВ за диагностика, така че ще ида да я видя и :)
Помолих го до качи снимки и на интериора и като гледам е запазена, но няма подгряване на седалките.....нека хората с подгряване да кажат голяма загуба ли е липсата на подгрев?? Аа и седалките нямат настройката за сгъване на облегалките в раменната област... Има ли голяма разлика в комфорта??

Потребител
Аватар
Кара: E39 525DA '03
Мечтае да кара: Mempo

Мнение от batebo_99 » 20 Сеп 2012, 20:16

Колега в София има много коли а щом обявата не е във форума още по-трудно, но все може да се намери някои от сбирките да го познава.
Аз лично бих ти препоръчал да помолиш човека да отиде при някои от добрите експерти, който с това се занимават и да огледат колата.

Иначе също се чудя дали да не пусна моята за продажба, налял доста пари в нея и ще търся около 11к.
Ако решиш да идваш към софия може да я погледнеш. (колата е комби)
Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 20 Сеп 2012, 21:43

radoslav_ написа:.....нека хората с подгряване да кажат голяма загуба ли е липсата на подгрев?? Аа и седалките нямат настройката за сгъване на облегалките в раменната област... Има ли голяма разлика в комфорта??

Виж сега,дигай си дупето и отивай да гледаш колата.За тия пари,година и евентуалното безпроблемно минаване на диагностика колата ще е супер.
Колкото до подгрева на седалките и сгъването.....айде няма да ти се изтормози телцето.Да хубаво е да ги има....ма чааак пък толкова да е важно,ще минеш и без тях :mrgreen:
Успех и после снимки ако стане работата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 20 Сеп 2012, 23:04

sambeto написа:
radoslav_ написа:.....нека хората с подгряване да кажат голяма загуба ли е липсата на подгрев?? Аа и седалките нямат настройката за сгъване на облегалките в раменната област... Има ли голяма разлика в комфорта??

Виж сега,дигай си дупето и отивай да гледаш колата.За тия пари,година и евентуалното безпроблемно минаване на диагностика колата ще е супер.
Колкото до подгрева на седалките и сгъването.....айде няма да ти се изтормози телцето.Да хубаво е да ги има....ма чааак пък толкова да е важно,ще минеш и без тях :mrgreen:
Успех и после снимки ако стане работата :yes:

Еййй, ама голяма глезотийка е да си сложиш дупето в затоплена седалка, когато вънка е –20!!! :lol: Ама това не е решаващо при избора на кола. Пък и тази зима я предричат по-топла. :lol: Бегай да видиш колата, и задължително диагностика и стенд! Чакаме те в сектата. Успех! :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от radoslav_ » 21 Сеп 2012, 17:55

Днес бях до София и колата се оказа много зле!!! Закарах я при колегата Sachs за диагностика и се оказа връщан километража, турбото не надуваше, имаше виещ шум от към двигателя..... и се отказах да я купувам :| Сега реших да си докарам от германия с надеждата, че поне там ги поддържат колите и майсторите си вършат работата както трябва :)) Очаквайте много скоро да се присъединя към БМВ сектата :P

П.С.
Темата е за триене.

Аватар
Кара: е65 4.5 2002

Мнение от bmw730 » 23 Сеп 2012, 12:15

колега и в германия ги има доста изтормозени коли!!!!Съвет взимай от часна обява или от реномирана автокъща сега към края на годината колите поефтиняват заради данъка.Успех и дано намериш твоята кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 24 Сеп 2012, 19:01

radoslav_ написа:Днес бях до София и колата се оказа много зле!!! Закарах я при колегата Sachs за диагностика и се оказа връщан километража, турбото не надуваше, имаше виещ шум от към двигателя..... и се отказах да я купувам :| Сега реших да си докарам от германия с надеждата, че поне там ги поддържат колите и майсторите си вършат работата както трябва :)) Очаквайте много скоро да се присъединя към БМВ сектата :P

П.С.
Темата е за триене.

не че нещо колега ама за тези пари читава (натурална - истинска) кола няма да намериш ти ми писа , видял си моята обява да цената е доста по различна но определено знам защо е такава

;)
и не се притеснявам да се закара на диагностика където искаш Дару, Камор ако искаш и при някой колега от офрума Dimitroff е гледал колата и много добре я познава можеш и него да питаш за мнение ...

viewtopic.php?f=46&t=309026
PNR@abv.bg
София
0888779546

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 13 Дек 2012, 17:48

Ще използвам на колегата темата
Карам е36 и не съм много запознат