530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕШЕНО

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри

Мнение от LUCIFER'S » 16 Сеп 2012, 10:51

LUBO 555 написа:След по-щателен оглед открих,че мъркучето на вакуума което идва от турбото е малко прещипано точно където минава до буксата на дебитомера.Реших да го срежа и снадя с една тръбичка.Преди да свържа двата края,викам Абе дай да надуя с уста,да не би да е нещо запушено.
Надувам,сглабям,палим и....
Мотора на 5000 оборота :ok:
Но щом пусна педала веднъж и пожелая да го форсирам пак,отново е в предишния режим.Скача само до 3000 оборота и неще повече.
Пак разглабям снадката,пак надувам и същото.Първото си е както трябва,но пуснеш ли гаста веднъж,при второ настъпване,само вдига до 3000оборота.Сега собственика,ще купи ново мъркуче,да видим с ново как е.Да не би това да е нещо запушено
Как мислите,да не би да е някъв ел.клапан на турбото ,или е самото мъркуче?

:mhihi: Какво надуваш с уста, там има клапан.... и нищо не можеш да разбереш... Живи данни по време на движение гледани ли са?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри

Мнение от LUBO 555 » 16 Сеп 2012, 12:00

LUCIFER'S написа:
LUBO 555 написа:След по-щателен оглед открих,че мъркучето на вакуума което идва от турбото е малко прещипано точно където минава до буксата на дебитомера.Реших да го срежа и снадя с една тръбичка.Преди да свържа двата края,викам Абе дай да надуя с уста,да не би да е нещо запушено.
Надувам,сглабям,палим и....
Мотора на 5000 оборота :ok:
Но щом пусна педала веднъж и пожелая да го форсирам пак,отново е в предишния режим.Скача само до 3000 оборота и неще повече.
Пак разглабям снадката,пак надувам и същото.Първото си е както трябва,но пуснеш ли гаста веднъж,при второ настъпване,само вдига до 3000оборота.Сега собственика,ще купи ново мъркуче,да видим с ново как е.Да не би това да е нещо запушено
Как мислите,да не би да е някъв ел.клапан на турбото ,или е самото мъркуче?

:mhihi: Какво надуваш с уста, там има клапан.... и нищо не можеш да разбереш... Живи данни по време на движение гледани ли са?

Живи данни не са гледани,но е факт,че след като му духна :mrgreen: ,при първо палене се форсира както трябва.Пуснеш ли педала обаче,при повторно настъпване качва само до 3000 оборота
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар

Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕШ

Мнение от LUBO 555 » 19 Сеп 2012, 12:48

BIRNIKA написа:Здравей колега аз имах същия проблем само че като сменях нафтовият филтар намокрих датчика за които е завартян филтара и проблема беше идентичен на вашият.Купих от морга датчик и проблема приклиучи.

За да остане в търсачката,Е ТВА БЕШЕ ПРОБЛЕМА.
Сменихме този датчик и колата си тръгна както преди
Между другото датчика,който сложихме е на Опел.Същият парт номер.Идентични са
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: синя каруца
Детайли за колата: е39 530д

Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕ

Мнение от BIRNIKA » 20 Сеп 2012, 3:43

радвам се че сам помогнал :D аз сам в валенсиа да спомена че видях мадрид под аватара ти в бмв ми поискаха 215е малко скапо ми се стори :kuku: :nono:
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин

младши ентусиаст
Аватар

Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕ

Мнение от LUBO 555 » 20 Сеп 2012, 8:35

BIRNIKA написа:радвам се че сам помогнал :D аз сам в валенсиа да спомена че видях мадрид под аватара ти в бмв ми поискаха 215е малко скапо ми се стори :kuku: :nono:

Толкова е в BMW,но намерихме на Опел,както казах същия за 70 евра.Благодаря ти за съвета.От Мадрид съм,да.Ако имаш нужда от нещо,ще помагаме с каквото можем
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E39