Дебитомер?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Дебитомер?
Ако ти свети чека не е само дебитомер, а и ламда сонда ! При мен в момента е така - с чисто нов дебитомер на Бош, сутрин забива муцуната при ускорение, защото сондата е студена !
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
mitaka7 написа:
Ти още ли с това се занимаваш? Защо искаш съвети като търсиш съвсем друга причина или не искаш да повярваш, че е дебитомера.
Прочети коментара след твоят и ще разбереш, защо търся и друга причина освен дебитомера! При мен чека не свети, но все си мисля, че може да дърпа въздух от някъде...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колеги аз да попитам,тук за да не правя нова тема пак за дебитомера.На някой случвало ли се е,колата да върви перфектно,да не пуши,но да харчи много..става въпрос за около 9-10 литра градско при леко каране..? Колата е 320Cd. 150коня.Като гледам колегите пишат 6.8/100. 7.4/100. 7.6/100..айде да ми дава 8/100 бих го преглътнал..но на леко каране да не пада под 10..ме кара да се замислям,че нещо с колата не е добре..колата не е автомат да спомена..зех колата на 166к,сега е на 196к..дебитомера не съм го сменял.
Има ли някакъв среден пробег на който трябва да се сменя дебитомера..чистен е вече веднъж,не усетих никаква разлика нито в разхода нито в вървежа..с вървежа нямам проблеми,но разхода е наистина доста голям за 2-ка дизел.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
ъп 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
bmw-maximilian написа:Колеги аз да попитам,тук за да не правя нова тема пак за дебитомера.На някой случвало ли се е,колата да върви перфектно,да не пуши,но да харчи много..става въпрос за около 9-10 литра градско при леко каране..? Колата е 320Cd. 150коня.Като гледам колегите пишат 6.8/100. 7.4/100. 7.6/100..айде да ми дава 8/100 бих го преглътнал..но на леко каране да не пада под 10..ме кара да се замислям,че нещо с колата не е добре..колата не е автомат да спомена..зех колата на 166к,сега е на 196к..дебитомера не съм го сменял.Има ли някакъв среден пробег на който трябва да се сменя дебитомера..чистен е вече веднъж,не усетих никаква разлика нито в разхода нито в вървежа..с вървежа нямам проблеми,но разхода е наистина доста голям за 2-ка дизел.
Аз съм по същият начин като теб с такъв разход (8-9л./100), но това е в Търново, където разстоянията са малки, а баирите големи. Но съм и за смяна на термостати. Дано да падне разхода в града поне с литър. Иначе извънградско ми гори 5.2-6л/100, което си е повече от доволно.

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2