Тракане/скърцане от пасажерската седалка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Тракане/скърцане от пасажерската седалка
От доста време го следя този "проблем", но при четенето във форума толкова теми за скърцания, тропания и какви ли не звуци не успях да намеря тема точно за това. Става въпрос за едно по скоро тракане, колкото скърцане, честотно при спиране на светофар, от вибрациите на колата е най-вероятно и се чува от пасажерската седалка около облегалката на главата. Вдигах и свалях облегалката в няколко позиции да видя дали не се оправя от това, но шума си стои. Не е кой знае какво, но все пак да попитам ако някой е имал подобен проблем и как го е решил.
Само да отбележа, че това става и с и без човек на седалката.
Само да отбележа, че това става и с и без човек на седалката.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Тракане/скърцане от пасажерската седалка
няма решаване и аз имах подобен и свикнах с него и след около година сам се реши-вече нескърца,коли по на 10-12 гонини немогат да са тихи върте като нови 

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
На мен ми е ясно, че няма как да са като нови, но винаги има решение ако се знае къде е проблема и е от сглобен елемент, а не от самия елемент. Преди ми тракаха стъклата на вратата и се оказа, че като я разглобих 2-3 щипки се бяха счупили и създаваха луфт и стъклото тракаше от там, щипките са по 30 стотинки от ибей и за по малко от лев и 1 час работа си реших проблема
)..тук нещо не мога да разбера от къде е, а седалката не ми се разглабя
)

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
всеки шум си е индивидуален, най-добре остави колата на място и слушаш, вероятно е от пластмасата от страни където са дръжките за положението на седалката
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Имаш ли подлакътник? Може седалката да опира в него и ако е кожена се чува като скърцане.
И при мен се получава скърцане, но като че ли идва от пиропатроните, като са опънати коланите... Като ги разбутам и се отхлаби коланът, мисля се оправяше... Това "мисля" е, защото почнах да го игнорирам тоя звук 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Подлакътник имам, но него го оправих вече с грес в основата, където са пръстените и се оправи..между другото от една първа серия видях как заводско са сложили велкро на външната страна на закопчалките на коланите там където опира към пласмасата на централната конзола, скоро ще го правя този "ъпгрейд" и на моите, може от това да е...
Може би не трябваше да пускам толкова обща тема, знам че може да е от много неща, но има доста проблеми, които са общи за тази генерация коли произтекли от самия дизайн на интериора и затова питам ако е нещо известно като проблем - както скърцането на подлакътника или тракането на стъклото при вратите на купето
Може би не трябваше да пускам толкова обща тема, знам че може да е от много неща, но има доста проблеми, които са общи за тази генерация коли произтекли от самия дизайн на интериора и затова питам ако е нещо известно като проблем - както скърцането на подлакътника или тракането на стъклото при вратите на купето

7 мнения
• Страница 1 от 1