Предни носачи на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: Предни носачи на Е46
На мен ми се разтропа големия шарнир пак 5000км след рециклиране. Сега се, чудя какво да правя. Май няма смисъл пак да го рециклирам. Насочил съм се към Meyle. Някой имал ли е проблеми с тях.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
b_velev написа:На мен ми се разтропа големия шарнир пак 5000км след рециклиране. Сега се, чудя какво да правя. Май няма смисъл пак да го рециклирам. Насочил съм се към Meyle. Някой имал ли е проблеми с тях.
Наистина се убедих , че много зависи кой го е рециклирал и с какъв полиемид !
някой карат над 20 000км. други като гледам по 5 000км.

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
gocho_ написа:b_velev написа:На мен ми се разтропа големия шарнир пак 5000км след рециклиране. Сега се, чудя какво да правя. Май няма смисъл пак да го рециклирам. Насочил съм се към Meyle. Някой имал ли е проблеми с тях.
Наистина се убедих , че много зависи кой го е рециклирал и с какъв полиемид !
някой карат над 20 000км. други като гледам по 5 000км.
Майстора е ОК. Има доста добри мнения за него във форума. Отдавам го на това, че е бил доста разбит.Иначе. С тефлон е заливан шарнира до колкото си спомням.
Иначе късите шарнири не са мръднали вече повече от 25000км.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Стругова се парче твърд полиемид и се полира сферата на болта ако е нужно. Преди сглобяване се слага грес.

здр. колеги
и на мен за жалост ми предстои смяна на оригиналните носа4и и биалетки.
За биалетките е ясно Усилени (30 лв броя)
След огледа от майстора се установи 4е на единия носа4 късия шарнир е разбит и реших да го подменя с оригинален от Е36 около 50лв (по про4етеното разбрах 4е става като оригиналното за по малко пари реално) само малко не ми е ясно кое се припилява ама на място ще го бистря това.
Проблемен ми е др носа4 на който късия е ОК ,но дългия бил разбит (как става този номер не ми е ясно ,но
) ,във Варна място където да рециклират дългия шарнир - НЯМА .И така решил съм се да взимам Меиле със сменяеми шарнири окло 160 лв струва ,като най-добра опция на оригинален .
Но и при него ли ще трябва да сменя късия шарнир с такъв от Е36,за да няма разлика м/у двата както каза един колега по горе въпреки 4е единия е 4исто нов?
Друга идея как да оправя оригиналния имате ли ?
лека ве4ер

и на мен за жалост ми предстои смяна на оригиналните носа4и и биалетки.
За биалетките е ясно Усилени (30 лв броя)
След огледа от майстора се установи 4е на единия носа4 късия шарнир е разбит и реших да го подменя с оригинален от Е36 около 50лв (по про4етеното разбрах 4е става като оригиналното за по малко пари реално) само малко не ми е ясно кое се припилява ама на място ще го бистря това.
Проблемен ми е др носа4 на който късия е ОК ,но дългия бил разбит (как става този номер не ми е ясно ,но

Но и при него ли ще трябва да сменя късия шарнир с такъв от Е36,за да няма разлика м/у двата както каза един колега по горе въпреки 4е единия е 4исто нов?
Друга идея как да оправя оригиналния имате ли ?
лека ве4ер
Е никой от Варна ли не е рециклирал носачи някъде тук ???
Загубен град сме ей

Загубен град сме ей

- dragunof
- Потребител
-
- Кара: 318d 2002г.
Е никой от Варна ли не е рециклирал носачи някъде тук ??? 
Загубен град сме ей
Винишкия баир в ляво веднага след камерите ! Там го правели тоя номер , за качество не мога да кажа
докато се чудех да ходя ли си взех усилен носач на мейли HD със сменяеми шарнири !
Ако отидеш пиши после как е !

Загубен град сме ей

Винишкия баир в ляво веднага след камерите ! Там го правели тоя номер , за качество не мога да кажа

dragunof написа:Е никой от Варна ли не е рециклирал носачи някъде тук ???
Загубен град сме ей
Винишкия баир в ляво веднага след камерите ! Там го правели тоя номер , за качество не мога да кажадокато се чудех да ходя ли си взех усилен носач на мейли HD със сменяеми шарнири !
Там НЕ ! пълни безхаберници са !!!
Намерих др място,като 4овека се занимава с рециклиране от над 12 години .Под макдраив е !
След ремонта ще кажа отзиви .
- dragunof
- Потребител
-
- Кара: 318d 2002г.
Vanio_bmw написа:dragunof написа:Е никой от Варна ли не е рециклирал носачи някъде тук ???
Загубен град сме ей
Винишкия баир в ляво веднага след камерите ! Там го правели тоя номер , за качество не мога да кажадокато се чудех да ходя ли си взех усилен носач на мейли HD със сменяеми шарнири !
Там НЕ ! пълни безхаберници са !!!
Намерих др място,като 4овека се занимава с рециклиране от над 12 години .Под макдраив е !
След ремонта ще кажа отзиви .

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Здравейте,колеги
Тъй като и аз като Вас се разплаках от предните носачи реших да ги оправям като сменям шарнирите с такива от Е36. За външният (късия) е обществена тайна ,че се сменя като се набива нов от Е36. До скоро обаче (поне аз не съм разбрал някой да го е правил) не можеше да се сменя вътрешния (дългия) шарнир, т.е. ако се разбие вътрешния шарнир или рециклаш и заливане с някакви смолисти смеси или нов носач. Вече има и трети вариант. Вътрешния шарнир също се сменя с такъв от Е36 и става без проблеми. Въпроса е колко ще издържи, но при положение ,че се поставя нов оригинален шарнир си мисля ,че ще издържи също толкова много колкото издържа и при Е36. Държа да подчертая ,че не съм правил аз тази интервенция, а по-скоро съм клиент на човека , който го направи и от който съм много доволен. Сега колата е перфектна и се кара с голям мерак.

Тъй като и аз като Вас се разплаках от предните носачи реших да ги оправям като сменям шарнирите с такива от Е36. За външният (късия) е обществена тайна ,че се сменя като се набива нов от Е36. До скоро обаче (поне аз не съм разбрал някой да го е правил) не можеше да се сменя вътрешния (дългия) шарнир, т.е. ако се разбие вътрешния шарнир или рециклаш и заливане с някакви смолисти смеси или нов носач. Вече има и трети вариант. Вътрешния шарнир също се сменя с такъв от Е36 и става без проблеми. Въпроса е колко ще издържи, но при положение ,че се поставя нов оригинален шарнир си мисля ,че ще издържи също толкова много колкото издържа и при Е36. Държа да подчертая ,че не съм правил аз тази интервенция, а по-скоро съм клиент на човека , който го направи и от който съм много доволен. Сега колата е перфектна и се кара с голям мерак.

- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
Аз я правя тази интервенция и за момнета съм доволен, моята кола е на около 25 000 км след смяна а на един клиент около 35~40 000км и няма проблеми 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
lordtwister написа:Аз я правя тази интервенция и за момнета съм доволен, моята кола е на около 25 000 км след смяна а на един клиент около 35~40 000км и няма проблеми
И аз моята я направих с такива шарнири на оригиналните носачи и вече съм минал над 40 хил, но съм с оригинални от е36, не усилени на мейле и там други измислени марки.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Е вземете кажете как избивате/махате вътрешния дългия шарнир ?
- Alex-parts
- Потребител
-
Сменял съм какво ли не рециклирал и т. н .Колеги не се занимавайте с глупости най удачният вариант е MEYLE HD усилени със сменяеми шарнири струва 165лв след това сменяте като се разбие шарнир за по 20-25лв . Взимах ги от колегата sashko*** от раздела сервизи магазини . Успех на всички 

dido0o``` написа:Е вземете кажете как избивате/махате вътрешния дългия шарнир ?
как става избиването на дългия шарнир ? ако може малко инфо.....