Е 46 320 БЕНЗИН НЕ ПАЛИ КАТО Е ЗАГРЯЛА И ГУБИ МОЩНОСТ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Re: Е 46 320 БЕНЗИН НЕ ПАЛИ КАТО Е ЗАГРЯЛА И ГУБИ МОЩНОСТ

Мнение от landolin » 06 Юли 2012, 15:29

Това което го описваш го имах и при мен и се оказа датчик на разпределителен вал, първо ми даде фира изходящия, след няколко месеца и входящия.

Но това не значи твоите да ги сменяш затова почни първо с кабел и софт (ДИС, INPA), за софта има добра тема с подробни описания а кабел може да си вземеш от склад66, ebay и т.н. От склад66 доколкото знам си идва даже и със ДИС.

След като имаш кабел и софт можеш по всяко време да си проверяваш грешките и да видиш какво те тормози, така като гледам с тези симптоми няма начин да не изкарва грешка :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Мнение от Wolfeye » 07 Юли 2012, 2:01

Ами благодаря за съветите колега, ще видя какво ще правя и ако намеря решение ще пиша.
Да питам само:
Значи казваш, че при теб се е оправило след смяната на датчиците. Има ли вариант датчика да е проблемен и да не го хваща диагностиката. Не би трябвало, нали? все пак е част от електрониката..
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2012, 8:15

Аз съм имал подобни проблеми при Е36 320
Когато колата е студена датчика работеше нормално, но като загрее или дори в топло време започва да не работи.Колата спира да пали, дави се - ужас.
Само смяната реши нещата. Тогава си спомням, че в един сервиз го замерваха с обикновен мултицет, без никакви диагностики :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от landolin » 07 Юли 2012, 12:31

Wolfeye написа:Ами благодаря за съветите колега, ще видя какво ще правя и ако намеря решение ще пиша.
Да питам само:
Значи казваш, че при теб се е оправило след смяната на датчиците. Има ли вариант датчика да е проблемен и да не го хваща диагностиката. Не би трябвало, нали? все пак е част от електрониката..

Досега при мен проблемните датчици винаги ги хващаше диагностиката :dunno: иначе колегата Слави е прав, винаги може да се премери и с мултицет, осцилоскоп и т.н, но си е играчка.

Ако на диагностика не ти излиза нищо бих те посъветвал да си провериш и други неща преди да сменяш датчици - виж ДИСА клапата работи ли, нацепени вакуумни маркучета, гумени маншони и въздуховоди, филтър на картерните газове - абе с една дума провери всички варианти за паразитен въздух, за всичките тези неща има един тон теми и доста от тях са със снимки :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfeye » 07 Юли 2012, 15:09

Ще правя пак диагностика. Оказа се, че нещо сме омотали работата.
Иначе тези неща съм ги проверил , профилактика дебитомер, дросел, диса, всички маркучи по веригата, стъпков мотор. Сменен филтър картерни газове със всички прилежащи маркучета, нови свещи. :mhihi:
Като ударим една дигностика отново ще видим какво ще излезе :yes: .. като гледам нещата отиват към тоя датчик раз. вал.. понеже смених датчика на коляновия вече и го изключвам като вариант.
Ще пиша пак като повторим диагностиката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfeye » 13 Юли 2012, 1:51

Здравейте, колеги.
Значи сменихме датчик разп. вал и мисля, че нещата се оправиха /Camshaft position sensor/
Покарах два дни градско и нямам проблем, уикенда ще навъртя повече километри, надявам се всичко да е наред. :yes:

Забелязвам обаче следното нещо. Оборотите на празен ход са ми около 650, струват ми се ниски обороти за бензин, макар да ме обеждават в обратното?
Като спирам на сфетофар например при падането на стрелката на оборотомера в първия момент като изключа от скорост, стрелката стига почти до 550 оборота и за миг се връща на 650 както си е. Това нормално ли е и като цяло тези обороти не са ли малко ниски, не трябва ли да са около 850?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от landolin » 13 Юли 2012, 9:06

Колега добре е да изтриеш адаптивните настройки за да си ги хване колата с новия датчик, една смяна на софта също ще е благоприятна но само ако колата е още с заводската версия :yes:

Оборотите трябва да са около 700, виж как ги показва скритото меню.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 26 Авг 2012, 23:28

колега а когато започне да ти прави тезни номера светва ли ти лампата на инжкцията

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 15 Сеп 2012, 21:37

Някой слагал ли е aftermarket (неоригинален) датчик? Добре ли работи колата с него и каква марка е ?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Сеп 2012, 22:26

Аз съм имал абсолютно същите проблеми и се оказа датчика на разпределителния вал. Афтърмаркет...сложих си Сименс и проблеми нямаше.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 16 Сеп 2012, 20:50

dido0o``` написа:Някой слагал ли е aftermarket (неоригинален) датчик? Добре ли работи колата с него и каква марка е ?

Преди 2 години направих тази грешка с датчик SWAG.Всичко точно, но се оказа, че от този датчик нищо не става.Чистил съм грешката поне 20 пъти и след 2-3км каране пак излизаше.Реших да пробвам с 2-ра ръка, но оригинален.Смених го, изчистих грешката и до ден днешен нямам ядове.Занапред аз неоригинални датчици не слагам...

пп Датчика SWAG още е при мен.Ако някой го иска за проба ще му го пратя :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Сеп 2012, 21:39

Нов въпрос тогава .. гледам в реалоем номера на датчика го има и при други е46 (и не само) с 6 цил. мотори. От всякакъв мотор ли мога да взема датчик? Моят е M52TUB28

Предишна

Назад към E46