неизгасващи плафони

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото си поиска
Мечтае да кара: cl

неизгасващи плафони

Мнение от Spartanec » 08 Юли 2012, 11:32

здравейте колеги,ства въпрос за незагасващите плафони на моята 39ка!при всяко отваряне на вратата се налага ръчно да ги загасям,освен ако не заключа колата(тогава гаснат),прегледах вс прекъсвачи,не открих повреда,може ли някой да ме насочи на по вярна следа??
конските сили продават колата,нютон метрите я движат!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
Мечтае да кара: Само БМВ

Re: неизгасващи плафони

Мнение от fori mitev » 13 Юли 2012, 22:10

Колега,провери си бушоните под жабката,а след това GM модула,който се намира също там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 13 Сеп 2012, 15:22

Колега провери да не са на ръчен режим.Значи когато светят плафоните натискате копчето на централния плафон и го задържате няколко секунди докато изгаснат и вече са на ръчен режим ,ако искате пак да ги върните на автоматичен задържате го пак и готово.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 13 Сеп 2012, 17:11

При мен се появи странен проблем.Как то си карам на борд компа ми изписва DOOR OPEN и ми светват плафоните.Ударя с юмрук шоф.врата и изчезва всичко.При след следващото тръскане или неравност пак и така докато не спрях плафоните - изцяло(ръчен режим)след 1,2 дни минах пак на автоматичен и не го е правил проблема.Явно някои датчик на вратите прави проблем -на задните го зная къде е но на предните -не зная.Предполагам че ще е в бравата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 13 Сеп 2012, 19:53

IVORY написа:При мен се появи странен проблем.Как то си карам на борд компа ми изписва DOOR OPEN и ми светват плафоните.Ударя с юмрук шоф.врата и изчезва всичко.При след следващото тръскане или неравност пак и така докато не спрях плафоните - изцяло(ръчен режим)след 1,2 дни минах пак на автоматичен и не го е правил проблема.Явно някои датчик на вратите прави проблем -на задните го зная къде е но на предните -не зная.Предполагам че ще е в бравата.

С малко WD40 в заключващия механизъм на вратата нещата би трябвало да се оправят.

Назад към E39