Помпички за чистачките Tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Помпички за чистачките Tds

Мнение от st_piskov » 21 Ное 2009, 1:21

kalin_peev написа:Колега не са две защото колата е комби, а са две защото едната е за интензивно миене т.е. концентрат, а другата си е се за разредена течност за чистачки. малката става от голф 4 аз я сменях преди три дни.

Ново 20!Това пък въобще не го знаех!И коя е малката и коя е голямата?в интерес на истината това за 2-те попми ми го казаха в оторизиран сервиз на Бмв!бати и специалистите!и къде колега се сипват тези 2 отделни течности като съда за сипване е само 1?Ти хептен ме обърка?

Потребител
Аватар

Мнение от st_piskov » 21 Ное 2009, 1:25

Сега взех да се замислям,дали наистина и двете са изгоряли?Последно отзад въобще не ми пускаше вода,докато отпред постепенно струята намаляваше,докато нацяло отказа!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Ное 2009, 8:23

kalin_peev написа:Колега не са две защото колата е комби, а са две защото едната е за интензивно миене т.е. концентрат, а другата си е се за разредена течност за чистачки...

Казанчето за течността за измиване на предното стъкло (и фаровете, ако я има тази екстра) е в предния десен калник.
Ако колата е само със система за измиване на предното стъкло казанчето е с обем 4.5 L и една помпичка:

Изображение

Ако колата има и с-ма за измиване на фаровете, казанчето е с обем 6.5 L и две помпички.

Изображение

Казанчето течността за интензивно измиване (ако я има и тази екстра) е отделно и се намира на десния подкалник до ABS-a. То е с отделно моторче.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от st_piskov » 21 Ное 2009, 10:15

tsb_bg написа:
kalin_peev написа:Колега не са две защото колата е комби, а са две защото едната е за интензивно миене т.е. концентрат, а другата си е се за разредена течност за чистачки...

Казанчето за течността за измиване на предното стъкло (и фаровете, ако я има тази екстра) е в предния десен калник.
Ако колата е само със система за измиване на предното стъкло казанчето е с обем 4.5 L и една помпичка:

Изображение

Ако колата има и с-ма за измиване на фаровете, казанчето е с обем 6.5 L и две помпички.

Изображение

Казанчето течността за интензивно измиване (ако я има и тази екстра) е отделно и се намира на десния подкалник до ABS-a. То е с отделно моторче.

Изображение

Така като гледам по скиците е втората,но аз със сигурност нямам система за измиване на фаровете!На капачката на казанчето ми пише,че то събира 6 литра!

Потребител
Аватар

Мнение от st_piskov » 23 Ное 2009, 19:02

Днес взех от Евро 07 два броя по 18.80лв!Някакви немски,само,че не става оригиналната букса а иска да се сложат обувки на кабелите!Утре ще ги монтирам!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Мнение от lud fen » 29 Авг 2012, 20:40

Здравейте колеги,днес като наливах течността за миене на предното стъкло забелязах че съда ми е спукано :banghead: ,може ли да се поправи този съд по някакъв начин :?: ако не може,някои който има такъв съд,моля да ми пише на ЛС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 30 Авг 2012, 6:49

Кое те кара да мислиш че е спукано дай малко повече информация,междувременно виж това дали няма да ти е от полза viewtopic.php?f=35&t=201802&p=2217400&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%87+%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0#p2217400

Потребител
Аватар
Кара: е 46
Мечтае да кара: ТАНК

Мнение от chervanskyi » 13 Сеп 2012, 14:45

И моето комбе е със 2 резервоара.На този малкия му се е прецакала помпата и аз мислих,че е за задното стъкло, щото не работеше като го купувах.Под десният калник имаше откачен маркуч и като го вързах ми проработиха пръскалки за фаровете.А как да намеря проблема за задният джам???Какво представлява това интензивно миене??

Предишна

Назад към E39