От ръчен към ел.волан с памет

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

От ръчен към ел.волан с памет

Мнение от meha » 13 Сеп 2012, 13:04

Започнах поредното начинае :mhihi: ,а именно да си добавя към ел.салон с памет и ел.волан такъв!
Имам всички необходими неща,инсталация,ясно ми е почти на 99% как да направя всичко ,единствено не схващам как от "новия" ел.волан да сваля стария патронник(от колата донор),за да си сложа моя(него също не съм го свалил) :oops: :oops: :oops:

До колкото виждам целия патронник,заедно със металната част влиза на шлици на конзолата(вала),обаче всичко свършва до тук....мисля ,че може би тези 2-те "неща" като нитове,дали не се разпробиват или да се развъртат и тогава да изпада,че по пътя на моята логика която е много странна,май така се демонтира :mhihi:
Изображение

За хората които искат да видят подробно как става,ето тук един чуждестранен колега го е описал много подробно!
http://forum.bmw5.co.uk/topic/61085-e39 ... pic-heavy/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: От ръчен към ел.волан с памет

Мнение от spacepl » 13 Сеп 2012, 13:17

Със остра плоска отверка и чук, ползваш отверката като секач, чукаш леко под наклон в посока развиване и така ...меки са ... ще тръгнат. Аз като сменях моя патрон бая се озорих с тях :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Сеп 2012, 13:22

Значи са точно тези "две неща" ,Илко ми каза за тях,но не предполагах,че наистина ще са замаскирани като нитове :mhihi:

:bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Сеп 2012, 13:46

:) няма как да ги направят като болтове, на тях се гради секюритито на ключалката :) иначе развиваш и си караш.

:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 13 Сеп 2012, 18:24

Колега, ако говориш за секретния патрон за ключа, той се сменя много лесно, без развиване на секретни болтове и прехвърляне на конзоли.
Свалят се двата пластмасови капака на кормилната конзола, маха се антената около патрона, взима се една тънка фиба и се огъва на "Г", вкарва се в една малка дупка точно до дупката за ключа, вкарваш ключа и завърташ на контакт, фибата трябва да влезне още навътре с 5мм, като влезне я завърташ на 90 градуса и трябва да усетиш напрежение от пружина, след което хващаш ключа и издърпваш навънка целия патрон.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Сеп 2012, 21:12

Ще береш ядове обаче с тази конзола......... Тя е за коли след 99г. тоест с новите лостчета.
Трябва да смениш цялата алуминиева основа около патрона за ключа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Сеп 2012, 8:46

Ilko Ivanov написа:Ще береш ядове обаче с тази конзола......... Тя е за коли след 99г. тоест с новите лостчета.
Трябва да смениш цялата алуминиева основа около патрона за ключа.

Илко,снимката е примерна....стриктно съм се придържал към нещата който ми каза да гледам,и конзолата която съм взел е,ако щеш вярвай от кола същия месец и година като моята(за пръв път да имам късмет) :mhihi: дори на самата конзола има лепенка с датата на производство ;)

Надявам се всичко да стане перфектно

:bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

Назад към E39