От ръчен към ел.волан с памет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
От ръчен към ел.волан с памет
Започнах поредното начинае
,а именно да си добавя към ел.салон с памет и ел.волан такъв!
Имам всички необходими неща,инсталация,ясно ми е почти на 99% как да направя всичко ,единствено не схващам как от "новия" ел.волан да сваля стария патронник(от колата донор),за да си сложа моя(него също не съм го свалил)
До колкото виждам целия патронник,заедно със металната част влиза на шлици на конзолата(вала),обаче всичко свършва до тук....мисля ,че може би тези 2-те "неща" като нитове,дали не се разпробиват или да се развъртат и тогава да изпада,че по пътя на моята логика която е много странна,май така се демонтира

За хората които искат да видят подробно как става,ето тук един чуждестранен колега го е описал много подробно!
http://forum.bmw5.co.uk/topic/61085-e39 ... pic-heavy/

Имам всички необходими неща,инсталация,ясно ми е почти на 99% как да направя всичко ,единствено не схващам как от "новия" ел.волан да сваля стария патронник(от колата донор),за да си сложа моя(него също не съм го свалил)

До колкото виждам целия патронник,заедно със металната част влиза на шлици на конзолата(вала),обаче всичко свършва до тук....мисля ,че може би тези 2-те "неща" като нитове,дали не се разпробиват или да се развъртат и тогава да изпада,че по пътя на моята логика която е много странна,май така се демонтира

За хората които искат да видят подробно как става,ето тук един чуждестранен колега го е описал много подробно!
http://forum.bmw5.co.uk/topic/61085-e39 ... pic-heavy/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: От ръчен към ел.волан с памет
Със остра плоска отверка и чук, ползваш отверката като секач, чукаш леко под наклон в посока развиване и така ...меки са ... ще тръгнат. Аз като сменях моя патрон бая се озорих с тях 

Значи са точно тези "две неща" ,Илко ми каза за тях,но не предполагах,че наистина ще са замаскирани като нитове

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Колега, ако говориш за секретния патрон за ключа, той се сменя много лесно, без развиване на секретни болтове и прехвърляне на конзоли.
Свалят се двата пластмасови капака на кормилната конзола, маха се антената около патрона, взима се една тънка фиба и се огъва на "Г", вкарва се в една малка дупка точно до дупката за ключа, вкарваш ключа и завърташ на контакт, фибата трябва да влезне още навътре с 5мм, като влезне я завърташ на 90 градуса и трябва да усетиш напрежение от пружина, след което хващаш ключа и издърпваш навънка целия патрон.
Свалят се двата пластмасови капака на кормилната конзола, маха се антената около патрона, взима се една тънка фиба и се огъва на "Г", вкарва се в една малка дупка точно до дупката за ключа, вкарваш ключа и завърташ на контакт, фибата трябва да влезне още навътре с 5мм, като влезне я завърташ на 90 градуса и трябва да усетиш напрежение от пружина, след което хващаш ключа и издърпваш навънка целия патрон.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ще береш ядове обаче с тази конзола......... Тя е за коли след 99г. тоест с новите лостчета.
Трябва да смениш цялата алуминиева основа около патрона за ключа.
Ilko Ivanov написа:Ще береш ядове обаче с тази конзола......... Тя е за коли след 99г. тоест с новите лостчета.
Илко,снимката е примерна....стриктно съм се придържал към нещата който ми каза да гледам,и конзолата която съм взел е,ако щеш вярвай от кола същия месец и година като моята(за пръв път да имам късмет)

Надявам се всичко да стане перфектно

7 мнения
• Страница 1 от 1