Помощ! За направата на по плитък картер за м40б18
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ! За направата на по плитък картер за м40б18
Колеги търся мнения дали ще се получи ако си направя картера по плитък с цел да се вдигне по на високо от земята ,защото заради спортното окачване се смъкна на 9см разстояние от земята и вече го пръсках 2 пъти.
Мисля да го скъся ,но да му запазя обема същия като го направя по издължен напред,но за целта ще ми се наложи да скъся смукатела!
Споделете си мненията възможно ли е или ще се влоши нещо по смазването?
Мисля да го скъся ,но да му запазя обема същия като го направя по издължен напред,но за целта ще ми се наложи да скъся смукатела!
Споделете си мненията възможно ли е или ще се влоши нещо по смазването?
Последна промяна dilqn на 12 Сеп 2012, 1:54, променена общо 1 път
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Помов! За направата на по плитък картер за м40б18

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
принципно може, но може би ще е по-добре да повдигнеш целия матор... а ще е най-правилно да си промениш техниката на шофиране, защото с 9см. просвет не знам какви бордюри прескачаш за да го счупиш този картер...
Нарави си една скара от някаква ламарина 4 5 мм и си решаваш проблема.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Помощ! За направата на по плитък картер за м40б18
Кво си решава... ше почне да задира още по често... и ламарината ще се сгъне и ще почне да опирав картера и да дрънчи и некой ден, пак ще го строши въпреки ламарината. техниката на каране да смени...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Ем то не става хем ниска Е30ка хем да си караш компирите на село с нея,щот с тея 9см не виждам къде в града можеш да го строшиш.Като си го разбивал 2 пъти сигурно си забелязал точно какво представлява тоя картер и се сещаш в какъв филм се вкарваш.Иначе ако искаш може и изцяло нов картер да си направиш,ама не си заслужава поне според мене.

Колеги аз не искъм акъл от вас как да си карам колата !!!
Щом нямате мнения по темата по-добре не пишете
Щом нямате мнения по темата по-добре не пишете

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, аз съм с подобен на твоя проблем, сложих доста ниска гума на Брока и направо почна да лази по земята.., естествено и аз го севтосах картера, не е толкова трудно, както се казва. Ма М40 мотора картера е най-ниската част от колата и е доста кофти. А който не е карал кола по провинцията, не знае как на главен път I-7 , който се води трансконтинетален - от Турция за цяла Европа, можеш както си караш да уцелиш асфалт на вълни и да ти изпили цялата кола отдолу. Сега умувам какви тампони да подложа на мотора, за да го повдигна. Събрал съм няколко модела от различни БМВ-та, ще е на проба-грешка, тъй като не съм сигурен кои ще паснат.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Projektzwo написа:а ще е най-правилно да си промениш техниката на шофиране, защото с 9см. просвет не знам какви бордюри прескачаш за да го счупиш този картер...
Не са нужни бордюри, скапаните ни пътища са предостатъчни

Eто колко е висок моя
и къде закачих

Към автора на темата, направи си някаква скара... по-добре да ти стърже от колкото да сменяш картери всеки месец, това което мислиш да правиш според мен е напълно безсмислено, пак ще е възможно да го чукнеш а със скарата работата хем е по-малко, хем е по-сигурно.

- Projektzwo
-
-
@kokala - на стоковото окачване пак има къде да изкъртиш картера, мисълта ми е че не можеш да търсиш вината само в пътищата. След като искаш да караш ниска колата съответно се съобразяваш с пътната настилка и с маршрути. Нямам подходяща снимка да ти покажа моя картер къде се намира, но трудно можеш да си вкараш 2-та пръста м/у асвалта и карантията и все пак до този момент картер не съм удрял. Колкото до къстъм картера или повдигането на мотора, няма по-хубаво нещо от това и няма как да очакваш проблеми, след като всичко ще е поне на нивото на моста или над него. Иначе с предпазна скара/шина също е вариант, но ако си мърляч, след многократно блъскане и триене в асвалта ще се стигне пак до този неприятен момент.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Зависи как се направи скарата
нищо мърляво няма в това. Скарата пази най-добре според мен иначе на рали автомобилите нямаше да им ги слагат, все пак може ли да се вдигне до толкова картера, че да няма опасност да закачи, аз съм със същия двигател и като гледам колко стърчи... иначе закачих заради рязаните пружини, ако не беше направена тая циганийка нямаше да имам проблеми.

- Projektzwo
-
-
kokala написа:Зависи как се направи скаратанищо мърляво няма в това. Скарата пази най-добре според мен иначе на рали автомобилите нямаше да им ги слагат, все пак може ли да се вдигне до толкова картера, че да няма опасност да закачи, аз съм със същия двигател и като гледам колко стърчи... иначе закачих заради рязаните пружини, ако не беше направена тая циганийка нямаше да имам проблеми.
еми тя с рязаните пружинки се мята като вързан пес, иначе скарата за такава височина като твоята става - но при мен примерно е недопустимо, защото няма място за нея.
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Със скара картера при по резък удар се пръска на парчета като стъкло затова най добре мотора колкото може нагоре и пак едно на ум защото пак не може да стигне нивото на моста но е доста по добре.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Е аз кво писах, ама няма кой да прочете.... всички сме разбирачи, както се казва. А тая скара прави колата още по-ниска. А което е по-важно- аз също на предната кола правих скара- още по-зле, ако е с прост винкел- колата става хем по-ниска, хем по-голяма опастност за картера.
Ама то докат не го изпитаме на главата си не се учим. Българска му работа.
Ама то докат не го изпитаме на главата си не се учим. Българска му работа.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2