Проблем с антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Проблем с антифриз

Мнение от sisk0 » 03 Сеп 2012, 17:54

Здравейте колеги,

Беше ми изкочила грешката за ниско ниво на охладителната течност, та днес сутринта напълних до макс-а с антифриз и сега като се качих покарах 10-тина км и пак изкочи грешката. Поглеждам аз в казанчето и хоп антифриза пак на минимум????

Дали казанчето е пукнато нещо или се губи някъде другаде? Около казанчето не видях някъде да е текло???

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Проблем с антифриз

Мнение от omegaart » 03 Сеп 2012, 18:14

sisk0 написа:Здравейте колеги,

Беше ми изкочила грешката за ниско ниво на охладителната течност, та днес сутринта напълних до макс-а с антифриз и сега като се качих покарах 10-тина км и пак изкочи грешката. Поглеждам аз в казанчето и хоп антифриза пак на минимум????

Дали казанчето е пукнато нещо или се губи някъде другаде? Около казанчето не видях някъде да е текло???

Е ние кво, да дойдем да ти погледнем колата ли колега ? :)

Огледай добре от много места може да тече , от много места може съвсем леко да изпуска така че да е само на пара ( леко спукан маркуч ) , може водна помпа , може термостат ... и за капак може и при двигателя да е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от mmaxx » 11 Сеп 2012, 14:22

След като наля антифриза обезвъздуши ли системата? Може ако е имало въздух някъде останал от това да ти е дръпнало част от антифриза и да няма нищо притеснително :) (стискам палци да е от това)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Сеп 2012, 17:57

ако колата му е 525Д както пише обезвъздушаване не му трябва
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Мнение от sisk0 » 11 Сеп 2012, 18:21

Оправих се. Една от пробките се беше сцепила и от так хвърляше. Смених я и сега няма проблеми

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от e.stoqnov » 28 Мар 2013, 15:54

и аз имам проблем наливан антифриз по4ти до горе карам около 70 км и отварям антифриза долу от това и парното изчезва като падне нивото разглобил сам всички пласмаси секи маркуч сам проверил от никаде нито салзи нито има следа някаде от антифриз да заминат 2 литра антифриз за 70-80 км обезваздушена е вече зещо зе да ме самнява за пукната глава карам бмв е39 520д но нз те да пукат често глави :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от e.stoqnov » 28 Мар 2013, 20:34

e.stoqnov написа:и аз имам проблем наливан антифриз по4ти до горе карам около 70 км и отварям антифриза долу от това и парното изчезва като падне нивото разглобил сам всички пласмаси секи маркуч сам проверил от никаде нито салзи нито има следа някаде от антифриз да заминат 2 литра антифриз за 70-80 км обезваздушена е вече зещо зе да ме самнява за пукната глава карам бмв е39 520д но нз те да пукат често глави :banghead:

дано колегите ми дадат савет
Изображение

Назад към E39