Чукане в мотора м52
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Чукане в мотора м52
Колеги имам доста гаден проблем нещо чука в мотора и то доста силно все едно дизелов голф без центровка. Сменях маслото преди да кача двигателя и беше много гъсто аз му сложих оригинално масло БМВ 10/40 , 2 месеца я карам нямаше никакви проблеми докато онзи ден не се появи този шум ето клипче да видите за какво става на въпрос.
П.С. тюнинга с филтера е временен
П.С. тюнинга с филтера е временен

Re: Чукане в мотора м52
ваноси
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Войводата
- младши ентусиаст
-
ivoo написа:Диса http://www.youtube.com/watch?v=CbbBE45txeU
За съжаление не е тя колега , лупа си и то яко точно там при ваносите. Днеска я закачахме на диагностиката и всичко си работи нормално.

- Войводата
- младши ентусиаст
-
колеги още някой да даде мнение че тия дни почва расфасоването поне да знам в каква насока да вървя първо ще отворя ваноса да видя луфтовете но ме съмнява този силен шум да е от лагерите на ваносите 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ваносите са ,но е т.н. Double Vanos Rattle 6-cyl repair kit , демек две метални пръстенчета,като това:
p.s.Имам комплекта гумени пръстени и ако не ги вземе един колега до неделя,както се разбрахме с него,помисли и те ще ти трябват!
viewtopic.php?f=134&t=308807
p.s.Имам комплекта гумени пръстени и ако не ги вземе един колега до неделя,както се разбрахме с него,помисли и те ще ти трябват!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Ваносите са ,но е т.н. Double Vanos Rattle 6-cyl repair kit , демек две метални пръстенчета,като това:
Мерси колега за предложението но вече поръчах целия комплект http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Twin-Doub ... 3570wt_982 на 22-ри пристигат. Утре ще сваля ваносите да видя какво е положението там

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не,поръчал си само уплътненията(които аз имам,но мойте са на Beisan US, а тези са незнайно то къде и от какво направени) , а твоя проблем е RATTLE=дрънкалка!Виж това : http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm и другия път питай , преди да поръчваш!Само със смяна на пръстените ще поутихне,но металните втулки също ти трябват! 
p.s.Общо взето това което си поръчал е за спад в мошността при ниските обороти или клатене на обороти при запалване на студено!Твоя проблем е с разлопани втулки вътре във ваносите!Ще има подобрение и само с уплътнителите,но луфтовете ще ги изядат за отрицателно време,дори да са наистина от витон,а не гумени!

p.s.Общо взето това което си поръчал е за спад в мошността при ниските обороти или клатене на обороти при запалване на студено!Твоя проблем е с разлопани втулки вътре във ваносите!Ще има подобрение и само с уплътнителите,но луфтовете ще ги изядат за отрицателно време,дори да са наистина от витон,а не гумени!

- Войводата
- младши ентусиаст
-
колеги само да спомена за протокола че не са ваносите. Днеска я прекарах на белезите, долу на коляновия вал и на изпускателния вал всичко си е както трябва на белезите, ама всмукателния вал няма нищо общо с изпускателния отзад на четириграма .. някакви предположения на какво може да се дължи това прескачане 

- Войводата
- младши ентусиаст
-
Колеги търси се инструмента за зацепването на ваносите или по точно за шайбите може и под наем да го взема колкото да си ги зацепя 

10 мнения
• Страница 1 от 1