Подходящ диф за драг?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дифа да вие...

Подходящ диф за драг?

Мнение от power of bmw » 08 Сеп 2012, 15:24

Колеги,въпроса може да ви се стори тъпичък, но искам да се допитам да вас кой според вас диференциал е най-ефективен за драг на 1000м.Двигателя е М20Б25 и в момента съм с 4.44 от е34 голямо прасе, скоростите ми са адски къси и с 50км си карам на 5та максималната ми е 210км.Скоростната кутия ми е от М40 :oops:
Ако БМВ е религия,то Е30 е икона!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: Подходящ диф за драг?

Мнение от ///Явор » 08 Сеп 2012, 15:46

:mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2012, 18:06

Смени си скоростната кутия. В момента съм такъв диф със шпер и гетраг260 2.3 сс мотор около 260к.с максималната е 240 по километраж :mhihi:докъдето стрелката е в разграфеното де. Незнам на м40 каква е кутията и дали с отворен диф въобще нещо ще се получи но въобще не мисля че са ми къси скоростите
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 09 Сеп 2012, 18:20

Jordana написа:Смени си скоростната кутия. В момента съм такъв диф със шпер и гетраг260 2.3 сс мотор около 260к.с максималната е 240 по километраж :mhihi:докъдето стрелката е в разграфеното де. Незнам на м40 каква е кутията и дали с отворен диф въобще нещо ще се получи но въобще не мисля че са ми къси скоростите

Незнам с каква кутия трябва да си че с 4.44 да можеш да направиш 240?
Или пък трябва да развърташ до 9000об.,но като знам м20-ките след 7к какво им се случва на кобилиците се съмнявам.
Иначе по темата,аз бих си сложил 3.91
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 09 Сеп 2012, 18:32

На 7000 об си е точно там.Досега нищо не им се е случило .За 2 години само една глава ми спука но там беше в турбото причината .Но за да ходи в тия обороти безгрижно има някои модове по двигателя и главата.В интерес на истината и аз не знам каква е кутията но за е34 би трябвало да е такава както и дифа.Поне аз не съм променял нищо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power of bmw » 09 Сеп 2012, 18:49

ТУРБО написа:
Jordana написа:Смени си скоростната кутия. В момента съм такъв диф със шпер и гетраг260 2.3 сс мотор около 260к.с максималната е 240 по километраж :mhihi:докъдето стрелката е в разграфеното де. Незнам на м40 каква е кутията и дали с отворен диф въобще нещо ще се получи но въобще не мисля че са ми къси скоростите

Незнам с каква кутия трябва да си че с 4.44 да можеш да направиш 240?
Или пък трябва да развърташ до 9000об.,но като знам м20-ките след 7к какво им се случва на кобилиците се съмнявам.
Иначе по темата,аз бих си сложил 3.91

напълно възможно е...аз съм с чип до 6800об и правя 210 а можеше и още, но ме беше страх, че бях с крива гума,преди това бях с диф 4.10 и чип до 7000об и не съм имал проблеми с кобилици и т.н....а колата си се караше доста често до регулатор...кораво желязо си е М20Б25.Та по темата-вече си намерих шпер 3.91, сега остава един гетраг 260 и лек маховик.М/у другото някой знае ли колко тежи маховика на 25-цата,че имам един 8 кг от 20-ка и се чудя дали ще стане...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 09 Сеп 2012, 19:09

Колега ти ако смяташ да се пускаш в някакви гонки тая скорост от 200 км е почти излишна понеже терминалната на 400 м на коли с времена около 14 е приблизетлно 160 км час.. Та ако правиш 200 км терминална трябва си ниска 9 ка :mhihi:
5та скорост ти става напълно излишна понеже на 4та си към 170-180км
Тая 23ка трябва бая силна да е станала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Сеп 2012, 19:17

Колегата си го е написал:

power of bmw написа:Колеги,въпроса може да ви се стори тъпичък, но искам да се допитам да вас кой според вас диференциал е най-ефективен за драг на 1000м...

Поне 200км/ч си трябват :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 09 Сеп 2012, 19:33

Jordana написа:На 7000 об си е точно там.Досега нищо не им се е случило .За 2 години само една глава ми спука но там беше в турбото причината .Но за да ходи в тия обороти безгрижно има някои модове по двигателя и главата.В интерес на истината и аз не знам каква е кутията но за е34 би трябвало да е такава както и дифа.Поне аз не съм променял нищо.

Няма как с 4.44 да направиш 240!!!
Нещо си се объркал с предавателното число на дифа.
Със сигурност си с 3.??
П.П.За 200 терминална си в 11-ката,даже коли с един задвижващ мост са си в 12-ките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 09 Сеп 2012, 20:06

ТУРБО написа:
Jordana написа:На 7000 об си е точно там.Досега нищо не им се е случило .За 2 години само една глава ми спука но там беше в турбото причината .Но за да ходи в тия обороти безгрижно има някои модове по двигателя и главата.В интерес на истината и аз не знам каква е кутията но за е34 би трябвало да е такава както и дифа.Поне аз не съм променял нищо.

Няма как с 4.44 да направиш 240!!!
Нещо си се объркал с предавателното число на дифа.
Със сигурност си с 3.??
П.П.За 200 терминална си в 11-ката,даже коли с един задвижващ мост са си в 12-ките.

Да прав си.Ауто тийм даваха миналата година висока десятка с терминална 217км
Има ли интерес към тая дисциплина 1000м ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power of bmw » 09 Сеп 2012, 20:44

Пак повтарям-става на въпрос за драг на 1000м и максималната ми скорост с този диф е 210-215км, дифа е перфектен за 400м и затова ми беше въпроса какъв да сложа...иначе на 5-та с 3000 об. карам с 90км а и без шпер въртя гуми до 3та и старта отива по дяволите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 10 Сеп 2012, 12:17

Бил съм с три и седемдесет и нещо си там, после с три и деведесе и едно, накрая скочих на четири и четирсе и пет. Ефекта, който очаквах ми бе "в повече" и сега съм с шпер четири и десет. Лично мнение- слез надолу в предавателните числа, такъв, с къвто съм аз в момента мисля е оптимален вариянт
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 10 Сеп 2012, 16:55

Как ги карате тия 4,хх дифове с Гетраг 260 :dunno: Според мен 3,64. Аз съм с 3,45 + Гетраг 260. :yes:
The fun is not in the straight line...!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2012, 18:02

диф е34.jpg

Ето тази таблица гледам та ако бъркам значи от тука е грешката.За 520 седан м20 е само един дифа.
Като за м20б25 пък ваобще няма диф 4.44 както е написал колегата че ползва такъв. Аномалията в скороста предполагам от тука идва че такъв диф не се ползва с тоя мотор.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от power of bmw » 11 Сеп 2012, 15:19

Jordana написа:
диф е34.jpg

Ето тази таблица гледам та ако бъркам значи от тука е грешката.За 520 седан м20 е само един дифа.
Като за м20б25 пък ваобще няма диф 4.44 както е написал колегата че ползва такъв. Аномалията в скороста предполагам от тука идва че такъв диф не се ползва с тоя мотор.

то е ясно колега че дифа ми е неправилен, затова и търся оптималния вариант за добро ускорение и приемлива максимална скорост за драг на 1000м

Следваща

Назад към E30