чип на 525 тдс - препоръчаите къде.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: чип на 525 тдс - препоръчаите къде.
Да,взех си от два месеца работиmad_presley написа:VRPerformance написа:...
Приятелю, да не си взел дино?!?

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
dmx_525 написа:...Право да си кажем няма голям смисъл да се слага чип на старите ни ТДС-и...
Колега, ти на твоя ТДС нямаш чип така ли да разбирам? Чета това твое изречение, което съм цитирал и не мога да го разбера, защото знам какъв е ефектът от чип на ТДС... Пак го чета и пак не го разбирам...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
kraininski написа:чипването става с едно еврейско ключе(не помня номера) едно дръвце и нещо за почукване.чипа за ТДС е химера.всичко може да се направи механично и без пари, е за максимален кеф е необходим ОБЦ или неква диагностика
Сериозно ли го мислиш това ?
Чук ,дръвце,добре ,ама максималното количество си остава същотото.Къде е Киро на кирия ,без гориво ?????
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
turbo написа:dmx_525 написа:...Право да си кажем няма голям смисъл да се слага чип на старите ни ТДС-и...
Колега, ти на твоя ТДС нямаш чип така ли да разбирам? Чета това твое изречение, което съм цитирал и не мога да го разбера, защото знам какъв е ефектът от чип на ТДС... Пак го чета и пак не го разбирам...
Правилно си разбрал колега"turbo"нямам чип.Не ме бъркат 200-300лв.ама за какво да ги давам,като не виждам смисъл.Колата ми и сега върви добре.До момента съм и махнал катализатора сложил съм и "air intake installation",изолирал съм и "AGR"клапъна и съм сменил маркучетата от МАП-а към турбото.Турбото не съм го натягал(макар,че то май се развива).И е доста по-пъргава от преди колицата.На мен ми е достатъчно,че като изляза на магистралата си ги държи 200км/ч.Колко коня щала да ми изкара на колелата слабо ме интересува.Километража показва най-добре

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
167 според човека с диното, беха на гумите, с чисто нов мотор беше тдс-а, ама като казвам чисто нов, имам впредвид чисто нов на 1200км след разработката(не питайте от къде) 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
kraininski написа:167 според човека с диното, беха на гумите
Колега,не се сърди ама това няма как да стане

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Едва ли някой хора осъзнават колко мнооого скъсяват живота на скоростната си кутия,в момента в който сложат чип на колицата си
Говоря само и единствено за автоматичните кутии
И да не кажете,че говоря наизуст ще се опитам да се обоснова
Производителите на скоростни кутии,слагат едни номера на самата кутия.
В случая на мойта кола номера на кутията е A5S 440Z
Разшифрова се така:
А - автоматична скоростна кутия
5 - пет броя предавки
S - с възможност за въвеждане на най висока предавка
440 - максимален въртящ момент,който кутията е изчислена да понесе в Nm
Z - производител ( в моя случай Z=ZF)
В моя случай колата ми е Е38 730d,и по книжка имам въртящ момент 410Nm.
При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията ми е за 440Nm
Това нещо най вероятно не го знаят много хора,плющат чипове на автоматици,и после реват че им се счупила кутията след година,година и половина
Всеки може да си види номера на кутията и да си прецени....ма на мене не ми се рискува за некой друг кон,да правя кутия след време

Говоря само и единствено за автоматичните кутии

И да не кажете,че говоря наизуст ще се опитам да се обоснова

Производителите на скоростни кутии,слагат едни номера на самата кутия.
В случая на мойта кола номера на кутията е A5S 440Z
Разшифрова се така:
А - автоматична скоростна кутия
5 - пет броя предавки
S - с възможност за въвеждане на най висока предавка
440 - максимален въртящ момент,който кутията е изчислена да понесе в Nm
Z - производител ( в моя случай Z=ZF)
В моя случай колата ми е Е38 730d,и по книжка имам въртящ момент 410Nm.
При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията ми е за 440Nm

Това нещо най вероятно не го знаят много хора,плющат чипове на автоматици,и после реват че им се счупила кутията след година,година и половина

Всеки може да си види номера на кутията и да си прецени....ма на мене не ми се рискува за некой друг кон,да правя кутия след време

Няма как да не се дигне и максималното количество гориво с "почукване" щото се измества цялата карта тъй като компа е един вид "излъган" за началното положение на плунжера. Но винаги е по-добре ремап тъй като за мен смисъла е не в единственото повишаване на мощността , която несъмнено може да вдигнете и с просто "почукване" , а в промяната кпд на работа на двигателя като краен резултат имайки предвид съвместната му работа с други елементи (турбо, кулер , вход и изход въздух и т.н. ) за постигане на оптимална завишена мощност. За мен смисъла е в чипване индивидуално по промените направени в горе изброените елементи и желанието на шофьора за това какво иска от двигателя като цяло . Примерно бих направил някои промени по турбина и кулер евентуално и бих изискал от тунера да напише софтуер по колата с цел икономия в режим градско каране и мощност във по-високи оборотни диапазони ( при натоварване ) за да има голямо ускорение при изпреварване ако се наложи . Та смисъл от чип на тдс има несъмнено , съвсем друг е въпроса ако си му харесва на някой вървежа на колата сток и не му трябва повече , това е чисто индивидуално. Съвет към колегата пуснал темата направи си ремап на място където разполагат с дино, избистри си желанията и ги сподели с мапера щото варианти много . Успех.
- djhris-mix
- Потребител
-
- Кара: е39 525tds
vladobate написа:Няма как да не се дигне и максималното количество гориво с "почукване" щото се измества цялата карта тъй като компа е един вид "излъган" за началното положение на плунжера. Но винаги е по-добре ремап тъй като за мен смисъла е не в единственото повишаване на мощността , която несъмнено може да вдигнете и с просто "почукване" , а в промяната кпд на работа на двигателя като краен резултат имайки предвид съвместната му работа с други елементи (турбо, кулер , вход и изход въздух и т.н. ) за постигане на оптимална завишена мощност. За мен смисъла е в чипване индивидуално по промените направени в горе изброените елементи и желанието на шофьора за това какво иска от двигателя като цяло . Примерно бих направил някои промени по турбина и кулер евентуално и бих изискал от тунера да напише софтуер по колата с цел икономия в режим градско каране и мощност във по-високи оборотни диапазони ( при натоварване ) за да има голямо ускорение при изпреварване ако се наложи . Та смисъл от чип на тдс има несъмнено , съвсем друг е въпроса ако си му харесва на някой вървежа на колата сток и не му трябва повече , това е чисто индивидуално. Съвет към колегата пуснал темата направи си ремап на място където разполагат с дино, избистри си желанията и ги сподели с мапера щото варианти много . Успех.
мерси за съвета колега

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз пък от седмица-две съм сложил един чип дето купих преди 3 г. от ей тука: http://www.racechip.de/ и забелязах, че борда ми показва по-малък разход с поне 1,5 л. Карам само градско от доста време и бях свикнал да виждам едни числа, а сега виждам други. Сега, незнам колко да вярвам на борда, но определено след слагането на това нещо има някаква промяна. Не я ръчкам колата по светофари и и по принцип, даже почти не прескачам 2000 оборота и си карам както и преди. Замислих се, дали верно от това чудо няма полза за разхода или си въобразявам. Всеки случай, за показанията на борда никак не си въобразявам, в това съм сигурен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- djhris-mix
- Потребител
-
И колко ти гори градско сега също и извън градско ?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Еми аз казах, че карам само градско. Колко гори не е важно, важно е, че има разлика в показанията на борда преди и сега. Ако преди примерно е показвала 12, сега показва 10,5 за нещо такова говоря. А достатъчно дълго време съм я карал така (само градско) за да свикна най-малко с едни почти непроменящи се цифри. Но не искам да разводнявам темата на колагата с моя случай.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Еми аз казах, че карам само градско. Колко гори не е важно, важно е, че има разлика в показанията на борда преди и сега. Ако преди примерно е показвала 12, сега показва 10,5 за нещо такова говоря. А достатъчно дълго време съм я карал така (само градско) за да свикна най-малко с едни почти непроменящи се цифри. Но не искам да разводнявам темата на колагата с моя случай.
То не е до разводняване все пак нека знае колегата какво да очаква след като я чипне. Това за намалянето на разхода след чипване ми се струва по-скоро мит отколкото нещо реално по простата причина че никой досега не е дал техническо издържано обяснение на тоз феномен имайки предвид че чипа се слага ( така е думата ) за да повиши мощността ( в общия случай , повечето с това го свързват ) съответно това веднагически означава повече пуснато гориво и съответно е логично ( но не задължително ) разхода да се повиши най-малкото ще остане същия АКО не се настъпва колата , което е почти невъзможно щото десния крак почва да го сърби едно такова особено

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Elesar74 написа:Аз пък от седмица-две съм сложил един чип дето купих преди 3 г. от ей тука: http://www.racechip.de/ и забелязах, че борда ми показва по-малък разход с поне 1,5 л. Карам само градско от доста време и бях свикнал да виждам едни числа, а сега виждам други. Сега, незнам колко да вярвам на борда, но определено след слагането на това нещо има някаква промяна. Не я ръчкам колата по светофари и и по принцип, даже почти не прескачам 2000 оборота и си карам както и преди. Замислих се, дали верно от това чудо няма полза за разхода или си въобразявам. Всеки случай, за показанията на борда никак не си въобразявам, в това съм сигурен.

- djhris-mix
- Потребител
-

Мерси за точния отговор колега,ако не е проблем,нека и други колеги с чипнати тдс-ки да напишат какво се случва с разхода им ,съответно и с поведението на автомобила.
Благодаря предварително!!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2