Неприятни шумове, Колеги Помогнете.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: в лявата лента.
Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
Детайли за колата: DIESEL POWER

Неприятни шумове, Колеги Помогнете.

Мнение от Zheleznia » 18 Юни 2012, 16:13

Здравейте колеги, да ви помоля за съвет.Колата е е46 320д 99г. а проблемът е следния: Значи появи се по време на обиколка в България навъртях 2080км. и се получи от начало един звук като на скърцящ ремък,а след това премина във ФрррФррр само когато подавам газ, когато отнема кракът от газта го няма, и сега постояяноо го има не много силен но не е приятен, по лошото е че сега се появи допълнително още едни звук който прилича на свирещ или на триене на метал в метал все едно като се работи на струг, пак когато се подаде газ го има, интересно е че втория звук който е на метал отначало се появи от 3 скорост и нагоре между 2000 и 2500 оборота тоест към 2200-2300 оборота, а сега по начесто даже и преди 2000 оборота.Първия звук(Фррррр) си го има постояяноо не е много шумен , но се чува а втория(на метал) на определени моменти но често. ходих на майстор но не можа да разбере от къде идва звука.някъде близко до таблото. Ако знаете нещо по въпроса помогнете ми колеги Моля . Иначе колата няма Никакъв проблем във вървежа.
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Неприятни шумове, Колеги Помогнете.

Мнение от Zagy » 18 Юни 2012, 16:16

Ролки, ремъци, може и шайбата на климатика да е... Без един преглед в сервиз само ще си гадаем.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Zheleznia » 18 Юни 2012, 16:27

Zagy написа:Ролки, ремъци, може и шайбата на климатика да е... Без един преглед в сервиз само ще си гадаем.

Между другото и климатика ми взе да си взима отпуска, явно перката ми е заминала, но това е друг проблем. Да сервиз определено ще минавам,но може някой да е имал такъв проблем и да каже. Бях в сервиз, и майстора ми каза 2 дена трябва да я оставя, пък имам само 1 свободен ден,а колата всеки ден я карам до работа извън града. Заги мерси за отзивчивоста :)

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 18 Юни 2012, 22:38

Ах от кога си се питам и аз къкво е? :bang: Страдам и аз от подобен проблем, то не бе съмнения за дЮза,мека връзка смених,и нищо :kuku: .Имам чувството че даже някой път таблото ще ми падне :mhihi: :mhihi: :mhihi:.и след обстоен преглед си видях че на стойката ми на компресора на климатика,която се държи с 3-болта,единият от които ми е скъсан :shock: и самия компресор вибрира(било то дали работи или не)и явно предава и се получава този много приятен саунд.Остана ми да изтегля фреона и да сваля компресора,да се мъча тоя болт да се разпробие и обратно.Пък да видим тоя така наречен ПОЛТЪРГАЙС от мен изЧезне :dunno:
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 18 Юни 2012, 22:46

Свали ремъка и почвай да въртиш едно по едно: ролки ,водна помпа(виж дали има луфт),хидравлична помпа,алтернатор.Ако всичко е на ред и няма шумове смени ремъка ,ако не се оправи или свира само на ниски смени обтегача. Успех аз вече минах по този път. ;)
новият ми номер: 0877787835

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Юни 2012, 11:52

marto853. написа:Свали ремъка и почвай да въртиш едно по едно: ролки ,водна помпа(виж дали има луфт),хидравлична помпа,алтернатор.Ако всичко е на ред и няма шумове смени ремъка ,ако не се оправи или свира само на ниски смени обтегача. Успех аз вече минах по този път. ;)

взе ми думата от устата, по принцип този звук на метал може и водна помпа да означава, но една профилактика на ролките и звената ще ти отговори, както и ламаринките около тръбите за газовете под колата, понякога се откачат и почват да тропат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Zheleznia » 19 Юни 2012, 13:50

Благодаря ви колеги :) ще, ги видим тези неща с майстора,пък после и аз ще напиша какво е било, та и на други да е от помощ информацията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Zheleznia » 08 Сеп 2012, 22:01

Здравейте отново колеги, значи проблема се задълбочи и почна 1 свиренеее понякога все едно самолет каца :mhihi: :confused: сега определено си посвирва доста днес направих пресни клипове: единия е на скорост докато карам , а другия на свободна, звука се чува достатъчно надявам се някой да има идея къде е проблема за да търсим там.

http://www.youtube.com/watch?v=_-FB2gPV ... e=youtu.be този е на скорост.
http://www.youtube.com/watch?v=0OQCNEqZ ... e=youtu.be този е на свободна.

значи когато гледахме с майстора се чува този звук от зад по към шофьора, той предполага че може би е от колектора, ноо все нямам цял ден да я погледне, според мен изпуска от някъде въздух :dunno: предложения ?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Сеп 2012, 9:09

Единственото място по генерацията, от което може да свири, е меката връзка - може да е скъсана и оттам да се чува така. Гледам, че звука се мени с оборотите на двигателя, така че погледнете меката връзка.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 09 Сеп 2012, 9:43

И според мен проблема е в генерацията, прегледай я :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Zheleznia » 09 Сеп 2012, 10:56

Благодаря ви за съветите Колеги :) ще погледнем там за тази мека връзка, пък ще видим какво ще излезе. Ще напиша какво е излязло скоро ще имам време да я закарам любимата на лекар :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Zheleznia » 14 Сеп 2012, 19:56

Колеги оправих си колата :) и изчезнаха неприятните шумове :bowdown: , оказа се нагар в турбото и неправилната му работа е довела до тези звуци, смениха ми и гарнитура на турбо и колектора и нещата заспаха. Все едно друга кола карам, бях свикнал с тези цвиления на коне :mhihi:
Може да се заключи темата :)

Назад към E46