e39 525i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
e39 525i
Здравеите колеги, от скоро съм собственик на БМВ 525и и настъпи момента за подмяна на консумативите.В сайта на кастрол проверих какво масло ми препотъчват и ми излиза това (castrol edge 5w 40 fully synthetic) дали това е подходящия варянт ,ако не кое според вас е по добре и другото което ме интересува е антифриза да ли да е син/зелен или червен,както и дали трябва да е само концентрат или да се разреди малко,.
благодаря предварително ако имате още полезни съвети и идеий за модела ще съм благодарен
благодаря предварително ако имате още полезни съвети и идеий за модела ще съм благодарен
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: e39 525i
perseus написа:Здравеите колеги, от скоро съм собственик на БМВ 525и и настъпи момента за подмяна на консумативите.В сайта на кастрол проверих какво масло ми препотъчват и ми излиза това (castrol edge 5w 40 fully synthetic) дали това е подходящия варянт ,ако не кое според вас е по добре и другото което ме интересува е антифриза да ли да е син/зелен или червен,както и дали трябва да е само концентрат или да се разреди малко,.
Здравей,
Честита придобивка! Няма да сбъркаш с това масло, антифриза трябва да е червен / за алуминиев блок /, трябва дя се разреди с дестилирана вода

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
barty написа:perseus написа:Здравеите колеги, от скоро съм собственик на БМВ 525и и настъпи момента за подмяна на консумативите.В сайта на кастрол проверих какво масло ми препотъчват и ми излиза това (castrol edge 5w 40 fully synthetic) дали това е подходящия варянт ,ако не кое според вас е по добре и другото което ме интересува е антифриза да ли да е син/зелен или червен,както и дали трябва да е само концентрат или да се разреди малко,.
Здравей,
Честита придобивка! Няма да сбъркаш с това масло, антифриза трябва да е червен / за алуминиев блок /, трябва дя се разреди с дестилирана вода

Честито колега! Лека и безаварийна! Може да си вземеш и масло на БМВ от Камор - около 25 лв/л или нещо такова. Не забравяй да смениш и спирачната течност.
- kostadink
- Потребител
-
- Кара: Е39 525i
Честита придобивка, Колега! Маслото, което дават за нашите коли (М54) е ЛЛ01 или ЛЛ04 със вискозитет 0VV30, 0VV40 и 5VV40. Ти правилно си се насочил към избора на маслото. Маслото при официялните представители БМВ 5VV40 е със спецификация ЛЛ98 и не е подходящо за твоя двигател. От БМВ маслата подходящи са ЛЛ01 0VV30 и ЛЛ04 0VV40. За антифриза, най добре БМВ антифриз. Той е син, но си е за алуминиеви блокове.
4 мнения
• Страница 1 от 1