dsp свиро отвратително

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

dsp свиро отвратително

Мнение от BMWm5 » 06 Сеп 2012, 1:45

Здр колеги

Значи проблема е следния , сложих си dsp на е39-ката взех от донора абсолютно всичко говорители и след около 3 дена прекарване и свързване всичко свирна.Появи се следния проблем , ако музиката е намалена баса е супер обаче няма среди и пищяли а ако я усиля да кажем на около 60 70% се оправя и свирва доста добре а ако го осиля на макс точно преди да искриви баса изчезва. + и - съм ги гледал по няколко пъти на всяка една колона и няма на4ин това да е проблем.Настроиките ги базикакх по всякакви на4ини и няма оправия :( въпрова ми е да си играя ли да слагам някакви други не оригинални пи6тялки или да слагам друг радио модул, моя е с кръглите пинове а имам и такъв плоските . Какво да права :help:

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Re: dsp свиро отвратително

Мнение от Icco » 14 Сеп 2012, 16:37

Има явно включена някоя екстра като Loudnes или нещо такова, идеята е да уплътни звука при тихо свирене а когато усилиш ефекта му спира, ако беше обърнал + - нямаше да има бас при никаква степен на усилване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 14 Сеп 2012, 23:45

Ефектите които има DSP усилвателя са: Room/Echo-може да се променя разликата на фазата (по-голяма или по-малка стая) от задните говорители и силата на ехото, Графичен еквалайзер за честотите 80Hz 200Hz 500Hz 1kHz 2kHz 5kHz 12kHz. Усилвателя няма възможност за ръчно вкл./изкл. на Loudness (повишено ниво на ниските и високите честоти и понижено на средните). Tази функция си е постоянно включена и като се усили над 80% се изключва като се нулират (0dB) и изравняват ниските, средните и високите честоти.
Със смяна на високоговорители определено ще има промяна но в каква посока много зависи от избраните високоговорители. А ако има и телефон тогава става малко по-сложно за предните говорители, които са с две намотки.
От къде взимаш сигнал за входа на усилвателя?
:driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 17 Сеп 2012, 8:32

BMWm5 написа:Здр колеги

Значи проблема е следния , сложих си dsp на е39-ката взех от донора абсолютно всичко говорители и след около 3 дена прекарване и свързване всичко свирна.Появи се следния проблем , ако музиката е намалена баса е супер обаче няма среди и пищяли а ако я усиля да кажем на около 60 70% се оправя и свирва доста добре а ако го осиля на макс точно преди да искриви баса изчезва. + и - съм ги гледал по няколко пъти на всяка една колона и няма на4ин това да е проблем.Настроиките ги базикакх по всякакви на4ини и няма оправия :( въпрова ми е да си играя ли да слагам някакви други не оригинални пи6тялки или да слагам друг радио модул, моя е с кръглите пинове а имам и такъв плоските . Какво да права :help:

аз мисля че дсп има проблем, почти сигурен съм че усилвателят е прецакан непоправимо, подобен дефект съм срещал 2-3 пъти ((
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: 3.0 д

Мнение от ILIANan1 » 15 Окт 2012, 23:02

Здравейте. Искам да се извиня,ако въпроса ми не е към тази тема но не намерих друга. Значи искам да сложа туба нокиа от комби е39 на моя седан е39 96г. с мид и сд е който съм сложил преди това беше с касетофон. Та мисълта ми е какво ще е необходимо да се сложи тази туба или просто се прекарва кабел до сд-то и това е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Окт 2012, 15:35

А що не сложиш кората с говорителите, след като си седан? Иначе мисля, че тубата комуникира с усилвателя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: 3.0 д

Мнение от ILIANan1 » 17 Окт 2012, 18:06

За момента съм намерил туба, но ми казаха че има вероятност от всички тонколони да се взима сигнал за да се захрани тубата и за това изчаквам още някое мнение,ако е така изобщо няма да се занимавам,но ако става от изхода на сд-то с кабел до тубата съм съгласен :D

Назад към Car аудио и видео