Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ci много синя

Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

Мнение от MakMakoB » 19 Авг 2012, 13:54

neonman написа:
MakMakoB написа:...... при скорост от 180-230 км/ч през цялото време ...... :yes:

.... И накрая СРЕДНА скорост 130 км/ч :mhihi:

144 км/ч :mhihi: отсечката Сливен - Карнобат много обърква нещата, както и след Бургас.... :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 19 Авг 2012, 14:27

neonman написа:.... И накрая СРЕДНА скорост 130 км/ч :mhihi:

Е колко да бъде 200 ли :), Нали като паднеш за едно 60 на някоя камера за 3 мин и всичко свършва със средната скорост.

Това с разхода са супер митове че БМВ-то горяло много. Ами гори като се настъпва ама като се кара леко гори съвсем нормално. Това че за никой не е нормално да кара с 90-110 (щото всички караме супер самолети) е друга тема, но пък ако пробвате едно такова каране ще виждате разходи 8-9 на газ.

Le Transporteur написа:Един въпрос към "Nedialkov": Чел съм и в други теми за по-дългите щуцери, каква е толкова ролята им , до къде трябва да стигнат при монтаж в колекторите и за какъв монтаж се прилагат, къде точно се пробива отвора?

Специално смукателните колектори на М54 имат особеност при засмукването на празен ход

Изображение

Сместа за празен ход се подава от тази малката дупчица в страни на всяка тръба, дълъг щуцер и се пробива под наклон да сочи към тази дупчица.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 19 Авг 2012, 15:49

Колега като слагах ГИ на моята м54б22 имаше 1 пич, който слагаше газ на 330и, 2 седмици след това се засякохме с пича пак при газаджията, че нали след 500-600км. се ходи на донастройка и пиша беше супер доволен .. градско на климатик само софия каза че му дава 15 газ.
Ако искаш ми пиши и може да се разберем да те заведа при газаджията да ти даде цени и т.н.
Лично аз съм много доволен :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 20 Авг 2012, 12:12

Nedialkov написа:Има няколко важно фактора.

1) уредба задължително която чете от ОБД и коригира сместа постоянно.
2) задължително на М54 дълги щуцери, заради които се налага махане на смукателни колектор (ако не е с тях разхода е по висок и губи обороти на празен ход)
3) газта е много хубаво гориво, но поради високата температура на горене във високите обороти не е гот на мотор (един вид ако искаш да караш от 4,5 на горе по добре на бензин)
4) разхода е супер относителен но дига на БМВ-то с по литър литър и половина отгоре.

Слагай и не го мисли, колкото по рано толкова по хубаво и само караш и се раздваш.

НЕ спестявай от читава уредба и майстор инвестицията се връща. Не се подлъгвай по уредбите от 1,2 -1,3 не са за тая кола и няма да тръгне с тях като хората ;)

единствено, само и най-вече
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е61 N52B30
Мечтае да кара: YAMAHA R1

Мнение от aloooo » 24 Авг 2012, 17:35

Аз сложих газ преди 2 месеца. Имах малко разправии с назтроиките (светеше чека). смених свещите, трябва да са еднополюсни. сега всичко е ОК. разход извън градско 10-11, градско 12-13. марката мисля че беше БРЦ около 1600 лева излезе със свещите. Траябва да сложиш бърза рейка и голям изпарител. Много е важно газаджията да е близо до вас, че се ходи по 5-6 пъти докато ти я настой добре.

Потребител
Аватар
Кара: E46 - 328i

Мнение от victor_328i » 30 Авг 2012, 17:07

Здр и аз сложих газ на мойта 328ца, и най-големия проблем е с настройките щото тр да ходиш 100пъти и накрая пак няма да ти върви както е вървяла на бензин. Майстора и той ми викаше няма да има разлика после обърна приказката, вика тя мощността пак ще е същата ама по-плавно щяло да набира ХАХАХА ко му е същото като няма да върви както преди ХАХАХА. Ама еби маа му поне да караме евтино и пак ще върви повече от повечето от колите на пътя. И каквото и да си говорят майсторите двигатела ти бавно, но сигурно ще си отива, каза ми го един познат механик като съвет от опит с неговите коли, а не като майсторите навивачи....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 30 Авг 2012, 21:24

victor_328i написа: И каквото и да си говорят майсторите двигатела ти бавно, но сигурно ще си отива, каза ми го един познат механик като съвет от опит с неговите коли, а не като майсторите навивачи....

Това може да ти кажат още дори от завода на БМВ като го свалят от поточната линия (голям лаф обади често :D ). Идеята е че няма да си отива по бързо отколкото ако го караш на бензин (Тука вече мненията са 100 и кой каквото иска на това да вярва).

Това със 1000 те настройки е супер мит. Като ходите при хора които не са правили такива коли имате проблеми и ходите. Аз ходих до Бургас само за монтаж вече имам 10к на газ и никакви до настройки никакви чекове не са ми светвали дори и си карам със старите свещи и НЯМАМ осезаема разлика във вървежа на колата.

Чека ти свети тъй като нямаш коригиране на сместа през ОБД и ходиш 100 пъти да ти го правят ръчно докато го натаманят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 03 Сеп 2012, 23:38

Nedialkov написа:Чека ти свети тъй като нямаш коригиране на сместа през ОБД и ходиш 100 пъти да ти го правят ръчно докато го натаманят.

Със ОБД или без него чека ще светне ако наистена колегата правил му настройките е объркал мнооого нещата
Слагал съм на е60 и е90 и подобни чекове никога не са светели, а за евро 3 и 4 трябва да си доста по-прицизен с настройките
По принцип М52ту и М54 са доста непретенциозни и би трябвало при кадърен настройчик да не свети нищо

ПП Писах му на колегата ЛС за да му оправя колата но се оказа че не е в БГ
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Сеп 2012, 2:13

Някакви мнения за ГИ Томасето ? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Сеп 2012, 13:27

Аз понеже съм "общ" модератор, казвам, че следващото заяждане и излишен коментар ще докара на автора си почивка от форума по време на празниците. Разчистих темата, нататък си знаете.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 08 Сеп 2012, 20:47

uCnaHeTcA написа:Някакви мнения за ГИ Томасето ? :roll:

Томасето непроизвеждат инжекциони, а отделни компоненти като редуктори, клапани и по-дребните аксесоари
Това което ще ти сложат ще бъде с изпарител, евросонда и зарядно на Томасето и инжектори Валтек или Rail
Компютъра и окабеляването ще са някакви я полсти я румънски като мога да ти гарантирам че какъвто и да ти сложат дори и най-евтиния турски при добри настройки колата ти би трябвало да върви и гори едно към едно със скъпите системи

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 10 Сеп 2012, 1:06

mladfen написа:

Томасето непроизвеждат инжекциони, а отделни компоненти като редуктори, клапани и по-дребните аксесоари
Това което ще ти сложат ще бъде с изпарител, евросонда и зарядно на Томасето и инжектори Валтек или Rail
Компютъра и окабеляването ще са някакви я полсти я румънски като мога да ти гарантирам че какъвто и да ти сложат дори и най-евтиния турски при добри настройки колата ти би трябвало да върви и гори едно към едно със скъпите системи

Колега аз съм с Томасето стаг 200 за Е46 - 318 - 118 коня ... Компютъра си е Томасето Италиа . Върви идялно . Също имат и за по-големи двигатели . 3 години пълна гаранция 100 000 км . Газ- евтена . ПЕРФЕКТНО :)
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 10 Сеп 2012, 1:24

mladfen написа:
Nedialkov написа:Чека ти свети тъй като нямаш коригиране на сместа през ОБД и ходиш 100 пъти да ти го правят ръчно докато го натаманят.

Със ОБД или без него чека ще светне ако наистена колегата правил му настройките е объркал мнооого нещата
Слагал съм на е60 и е90 и подобни чекове никога не са светели, а за евро 3 и 4 трябва да си доста по-прицизен с настройките
По принцип М52ту и М54 са доста непретенциозни и би трябвало при кадърен настройчик да не свети нищо

В кой град си майсторе?
Е46 318и с ръчни ск. седан в изцяло градски цикъл в град като Варна може ли да харчи 10-11 л. газ или са измишльотини - зарибявки?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 11 Сеп 2012, 0:12

Демирев написа:
mladfen написа:

В кой град си майсторе?
Е46 318и с ръчни ск. седан в изцяло градски цикъл в град като Варна може ли да харчи 10-11 л. газ или са измишльотини - зарибявки?

Че то толкова ти е разхода на бензин, за газ около 10-15% отгоре
Последна промяна mladfen на 11 Сеп 2012, 0:28, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 11 Сеп 2012, 0:27

zl000 написа:
mladfen написа:

Колега аз съм с Томасето стаг 200 за Е46 - 318 - 118 коня ... Компютъра си е Томасето Италиа . Върви идялно . Също имат и за по-големи двигатели . 3 години пълна гаранция 100 000 км . Газ- евтена . ПЕРФЕКТНО :)

Да на газ е доста по-добре икономически
Иначе компютъра и окабеляването ти са на АС-Autogas Italy
Томасето не произвеждат компютри, сензори, датчици и инжектори
За справка http://www.tomasetto.com/a_ENG_2_1.html

ПредишнаСледваща

Назад към E46