Автоматична скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Автоматична скоростна кутия
Здравейте,
Може би въпроса е е задаван доста пъти, но ме интересува какво да гледам при е39 при покупка на кола автоматик. Знам, че е доста скъп ремонта на автоматичната скоростна кутия. Благодаря предварително.
Може би въпроса е е задаван доста пъти, но ме интересува какво да гледам при е39 при покупка на кола автоматик. Знам, че е доста скъп ремонта на автоматичната скоростна кутия. Благодаря предварително.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Автоматична скоростна кутия
Ами май се оказва, че колкото и да я гледаш пак може да се наака, след като я вземеш... 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
аз сьм с автоматична скоростна кутия, покараи колата ако превключва меко и няма тласаци няма от какво да те претеснява
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Ами ако не си карал, вземи някой който е карал автомат за да може да ти каже дали се държи нормално тази която гледаш. другото е все котка в чувал...

Като цяло автомата при е39 има ли проблеми ? На колко км трябва да се прави ремонт по кутията ?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ако колата е нов внос без номера...
Както каза първия колега гаранция никога няма.
Един приятел така взе едно 530 автоматик, даже ходих с него да го гледаме, карахме го бавно, на спортен режим, по лек баир да тръгне всичко ОК, купи я колата и като я подкара се оказа, че от втора на трета и нагоре като натиснеш кикдауна (тръгнеш да изпреварваш) не сменя и седи на една скорост докато не спреш угасиш и пак запалиш... е размина се с малък ремонт.
Както каза първия колега гаранция никога няма.
Един приятел така взе едно 530 автоматик, даже ходих с него да го гледаме, карахме го бавно, на спортен режим, по лек баир да тръгне всичко ОК, купи я колата и като я подкара се оказа, че от втора на трета и нагоре като натиснеш кикдауна (тръгнеш да изпреварваш) не сменя и седи на една скорост докато не спреш угасиш и пак запалиш... е размина се с малък ремонт.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
numizmat написа:Като цяло автомата при е39 има ли проблеми ? На колко км трябва да се прави ремонт по кутията ?
Моята е на 308 хил км. и нямам никакви проблеми с автомата. Как ти звучи това? Мисля да сменя маслото скоро, но още не е сменяно и ядове нямам с кутията никакви. Ако искаш да си що-годе сигурен, качваш се, караш, тестваш рaзличните режими, ако няма пробелми, купуваш и веднага сменяш маслото на кутията, за да си спокоен, че си направил всичко, което зависи от тебе. Сега, ако кутията покаже нещо впоследствие, ти към днешна дата няма как да го знаеш и не си струва да се тормозиш излишно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Трудно се хваща дефект и аз се минах с мойте скорости така. Освен да си с някой който има същата кола и да поискаш да покарате повече време би било най-добрия начин но пак няма гаранция
Empty_Head написа:Трудно се хваща дефект и аз се минах с мойте скорости така. Освен да си с някой който има същата кола и да поискаш да покарате повече време би било най-добрия начин но пак няма гаранция
Какъв беше дефект-а ?
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
numizmat написа:Empty_Head написа:Трудно се хваща дефект и аз се минах с мойте скорости така. Освен да си с някой който има същата кола и да поискаш да покарате повече време би било най-добрия начин но пак няма гаранция
Какъв беше дефект-а ?
Ами вече не си спомням каква част в кутията си беше заминала, но път някой на 3та влизаше с много голям удар и колата на секи 5-10 км макс влизаше в авариен режим където си кара само на първа за да стигнеш до най-близкия сервиз (и скороста ограничаваше ако не се лъже) от там гаса паля гаса паля докато се запали без да е в авариен режим и хайде от ново. Беше много мъчително да се влачиш по улиците всички да ти свирят и да правиш задръствания.

11 мнения
• Страница 1 от 1