320D странни звуци + Видео
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
320D странни звуци + Видео
Колата е с новия мотор 150 к.с., както се разбира от самото видео има едно присвирване при палене и шум при гасене на мотора, както и при ускорение се чува едно тракане. Демпферната шайба е сменяна, но с неоригинална, като преди да се смени шумовете са били по силни, а сега са по слаби. Възможно ли е да е от нея. Проверявана е цялата генерация отдолу и всичко е наред, за тампон на двигателя не ми се вярва няма вибрации в волана или скоростния лост... Някакви идеи
?
http://dox.bg/files/dw?a=91adb2d526

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: 320D странни звуци + Видео
Exesus написа:Колата е с новия мотор 150 к.с., както се разбира от самото видео има едно присвирване при палене и шум при гасене на мотора, както и при ускорение се чува едно тракане. Демпферната шайба е сменяна, но с неоригинална, като преди да се смени шумовете са били по силни, а сега са по слаби. Възможно ли е да е от нея. Проверявана е цялата генерация отдолу и всичко е наред, за тампон на двигателя не ми се вярва няма вибрации в волана или скоростния лост... Някакви идеи?
Присвирването ми звучи като ремък/ролка...а притракването - като гледам май нямаш вихрови клапи..а това притракване си е нормално на маховик предпоалгам на едни 200к км....

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега ролка или алтернатор. Така по шума не мога да го хвана. Ако е ролка то тя е доста заминала, свали ремъка и ги хвани ролка по ролка и виж коя има луфт и като я завъртиш коя чегърта. А за това притракване е възможно и демферната ролко да се базика, при гасене на отора подскача ли много мотора?
Бъди честен пък да става квото ще
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Колега имам същия проблем и си карам така от години. Реално все едно си направил видео на моята кола.
При мен обаче е обтегача на веригата. Не е нито демфер нито ролка нито нищо друго. Засега си карам така, че не ми се намира време да го сменя.
При мен обаче е обтегача на веригата. Не е нито демфер нито ролка нито нищо друго. Засега си карам така, че не ми се намира време да го сменя.
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
При мене положението е същото, само че си мислех, че е от тампоните на двигателя 

bmw55 написа:Колега ролка или алтернатор. Така по шума не мога да го хвана. Ако е ролка то тя е доста заминала, свали ремъка и ги хвани ролка по ролка и виж коя има луфт и като я завъртиш коя чегърта. А за това притракване е възможно и демферната ролко да се базика, при гасене на отора подскача ли много мотора?
При гасене подскача но съвсем малко, не е много. Явно ще трябва да се прегледат ремъци и ролки, поне да се отстрани присвирването и гадния шум при палене и гаснене. Понеже колата е не е моята, ако моя познат се заеме с тях и се оправи ще пиша, ако има промяна.

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
При мен скрибуцането при гасене и палене изчезна след смяна на амортисиорчето, основа кантар и нов ремък.
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Само на мен ли ми се причува "линейката" в клипчето в движение, сиреч заминала или тръгнала турбина??? Разбира се това едва ли е източника на проблема с тракането, но просто да отбележа.
След премахване на катализатора на турбото турбината си свири доволно 

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Тя и мойта е без катализатори ама само свисти, не се чува като линейка. Незнам дано си въобразявам и да ти е здрава турбинката 

- iliikata_3
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги ,
моята кола е също 320д 2003 автоматик и имам същия проблем , само че по сериозен . Двигателя вибрира много , и свири доста повече при палене и гасене . Демферната ми шаийба я смених преди 30000 км. с Кортеко , заедно със всички ремъци и ролки купени от Аутоплюс. Тампоните на мотора съм ги сменял около 6 пъти и същия проблем !!!
моята кола е също 320д 2003 автоматик и имам същия проблем , само че по сериозен . Двигателя вибрира много , и свири доста повече при палене и гасене . Демферната ми шаийба я смених преди 30000 км. с Кортеко , заедно със всички ремъци и ролки купени от Аутоплюс. Тампоните на мотора съм ги сменял около 6 пъти и същия проблем !!!
11 мнения
• Страница 1 от 1