Шум при студен мотор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
Шум при студен мотор
Здравейте колеги,
от две седмици наблюдавам, че когато колата е студена, при палене мотора е доста по-шумен от обикновено. Преди това го нямаше.
Чува се някака по-отчетливо и дразвещо тракането на дизела и ми прави впечатление, че когато колата достигне до оптимална температура всичко е ок, шума изчезва и си "мърка". Не прави никакви "въртели" във вървене или някаква друга симптоматика не усещам. При форсиране на оборотите, няма увеличаване на шума, напротив изчезва. Тоест, на ниските обороти "трака" неприятно. Мислех, че е гърне или ролка или де да знам, нещо от рода, но всичко там е ок.
Един уж майстор взе да ме "зомбирва", че било от управлението на помпата или от дюзите. Колата е фейслифтова, комънрейл, не е с "онази знакова помпа" на 136 конйовите тройки.
Помагайте, ако някой е имал подобен "зор", че вного ме дразни и не трябва да е така....преди не беше така. и зема и лете при студен старт си мъркаше колата а сега трака като трактор. А, забравих, направи ми впечатление, че понякога се влия този звук от въртенето на волана на място, което е странно....в смисъл, че при завъртане на волана на ляво или дясно звука изчезва и после пак се появява.
Предварително ви благодаря
от две седмици наблюдавам, че когато колата е студена, при палене мотора е доста по-шумен от обикновено. Преди това го нямаше.
Чува се някака по-отчетливо и дразвещо тракането на дизела и ми прави впечатление, че когато колата достигне до оптимална температура всичко е ок, шума изчезва и си "мърка". Не прави никакви "въртели" във вървене или някаква друга симптоматика не усещам. При форсиране на оборотите, няма увеличаване на шума, напротив изчезва. Тоест, на ниските обороти "трака" неприятно. Мислех, че е гърне или ролка или де да знам, нещо от рода, но всичко там е ок.
Един уж майстор взе да ме "зомбирва", че било от управлението на помпата или от дюзите. Колата е фейслифтова, комънрейл, не е с "онази знакова помпа" на 136 конйовите тройки.
Помагайте, ако някой е имал подобен "зор", че вного ме дразни и не трябва да е така....преди не беше така. и зема и лете при студен старт си мъркаше колата а сега трака като трактор. А, забравих, направи ми впечатление, че понякога се влия този звук от въртенето на волана на място, което е странно....в смисъл, че при завъртане на волана на ляво или дясно звука изчезва и после пак се появява.
Предварително ви благодаря
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Шум при студен мотор
А като включиш климатроника засилва ли се тракането?
- bat_pesho
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
демферна шаиба
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
Не, без промяна е
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Аз бих сменил маслото, независимо колко е оригинално и на колко км. е в момента
Като подадеш съвсем леко газ се оправя, предполагам?

Като подадеш съвсем леко газ се оправя, предполагам?
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
Благодаря за предположенията. Като подав газ се оправя, но саво докато е на по-високи обороти.
Демферната шайба е нова!!! Не е кортеко, но става. Маслото е на 7000км.
Лошото е, че няма време да отида на майстор до вторник, не я спирам колата, на ден по 300км. и правя и освен това шумене сутрин нямам други грижи. Ако е тампон на мотора? Каква е симптоматиката там? Просто като мисля логически......на там ме води.
Благодаря за предположенията. Като подав газ се оправя, но саво докато е на по-високи обороти.
Лошото е, че няма време да отида на майстор до вторник, не я спирам колата, на ден по 300км. и правя и освен това шумене сутрин нямам други грижи. Ако е тампон на мотора? Каква е симптоматиката там? Просто като мисля логически......на там ме води.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Miro Borisov написа:Здравейте,
Тракането,ако е както обясняваш чисто дизелово - надали тампони на мотора,а те се усещат при палене и гасене - колата се разтриса,по вероятно е маслото за 7000км нормално вече,но има и друго 7000км по инспекция или по километраж?Ако е по инспекция за мен си е за смяна,защото със сигурност са още +ххх км по километраж
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
10 мнения
• Страница 1 от 1