Приеманик ( Антена ) центр. зак. - ключ с 3те бутона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Приеманик ( Антена ) центр. зак. - ключ с 3те бутона
Здравейте, неми работи заключването/отключването на колата с бутоните от ключа. Нормално с ключа си работи всичко дига сваля прозорци, но с бутоните неще. Двапъте оставам колата в Бмв и двата пъте мънкат и немогат да ми кажат какво е точно, днес е взех казаха че "чентралината" (това е някъв модул или блок за управление) не отговоаряла изобщо , само че проблема е че ги питам да ми дадат какво точно номера му или къде се намира за да мога да потърся някойе втора употреба но не казват увъртат и ми обевиха че да го оправят почва от 300 евро на горе и колата при тях няколко дена - седмиаца и нагоре ,второто всъщност ми е големия проблем близките няколко месеца. Може ли да ми помогнете с намирането на този модул( номер му и каде се намира) или на всички модули участващи в заключването през бутоните на ключа. Колата е :е39, произведена 02.1999 , 520i , ръчна. Кода в ОЕМ е GP09917 . БЛАГОДАРЯ.
Пробвано е обучване на ключа, бушон.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Приеманик ( Антена ) центр. зак. - ключ с 3те бутона
Виж тази тема. Модула упавляваш централното е General Module (GM) намира се зад жабката. Провери и батерията на ключа преди процедурата по обучението.
ПП С този начин на писане преобладаващи ще са коментарите относно правописа от колкото отговори на въпросите.

ПП С този начин на писане преобладаващи ще са коментарите относно правописа от колкото отговори на въпросите.
Последна промяна gentata на 30 Авг 2012, 21:27, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
65248352489. Чукни този номер в реалом , за да видиш къде се намира приемника на централното и после го свали и виж му точния номер . В ибей са по 10 евро стари...
Колега, почни от най-лесното и после се хвърляй в приключения! Ако батерията ти е сдала багажа вече (защото тя също си има определен живот) нищо няма да стане чрез обучение на ключа! Отвори ключа и провери батерията, можеш да измериш напрежението и без да е необходимо да я сваляш... Ако там всичко е ОК, тогава тръгвай да търсиш модули и други по-сложни неща!
zarobg написа:Здравейте, неми работи заключването/отключването на колата с бутоните от ключа. Нормално с ключа си работи всичко дига сваля прозорци, но с бутоните неще. Двапъте оставам колата в Бмв и двата пъте мънкат и немогат да ми кажат какво е точно, днес е взех казаха че "чентралината" (това е някъв модул или блок за управление) не отговоаряла изобщо , само че проблема е че ги питам да ми дадат какво точно номера му или къде се намира за да мога да потърся някойе втора употреба но не казват увъртат и ми обевиха че да го оправят почва от 300 евро на горе и колата при тях няколко дена - седмиаца и нагоре ,второто всъщност ми е големия проблем близките няколко месеца. Може ли да ми помогнете с намирането на този модул( номер му и каде се намира) или на всички модули участващи в заключването през бутоните на ключа. Колата е :е39, произведена 02.1999 , 520i , ръчна. Кода в ОЕМ е GP09917 . БЛАГОДАРЯ.
Антената се за ключа се намира под кората на заден десен плафон(ако колата е седан),зад кората на левия плафон се намира антената на радиото(пак за седан),а на комбитата двете антени са събрани в един модул,който се намира в лявата колонка на багажника.Като свалиш антената за ключа ще видиш на него записано на колко мегахерца работи ключа.Намери си втора употреба,струват около 10-20лв.След като монтираш новата антена,задължително обучаваш ключа и всичко почва да работи както трябва.
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Много благодаря за изчерпателния и компетентен отговор, намерих е тая антена даже е снимах . Имам още два въпроса едно кабелч има свободно на снимката съм го маркирал като номер 2 то така ли трябва да си е да си виси , гледах но не виждам каде може да се включи? Втория ми въпрос е за номера на тая антена, на снимката не се вижда много хубаво но нещо не излиза в ОЕМ 086328050 , или 8 364 083 , и с двата пробвах но нестава има още две групи с цифри с по малко цифри са и неги записах. Това всичко от лепенката с бар кода да не би другаде да го пише номера? Антената работи на честота 433. Още веднъж благодаря много за помоща.
Извинявам се за правописа ми но полагам усилия и това е максимума на възможностите ми .

А ето и снимка от близо с всички номера на антената
Извинявам се за правописа ми но полагам усилия и това е максимума на възможностите ми .

А ето и снимка от близо с всички номера на антената

Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Аз имам същия проблем : / Имам една Е39ка с работещи ключове и една с неработещ (само един за съжаление). Пробвах да обучавам както работещите от другата кола, така и този, който не работи. Никакъв ефект.
Ако преместя въпросният модул от едната кола на другата дали има шанс да заработи някое дистанционно или трябва допълнително препрограмиране на нещо друго?
Ако преместя въпросният модул от едната кола на другата дали има шанс да заработи някое дистанционно или трябва допълнително препрограмиране на нещо друго?
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Продадох работещата кола преди да успея да сменя усилвателите за тест. Някой знае ли как може да се тества въпросния усилвател дали улавя сигнал от ключа? Според прочетенето в нета, изглежда, че този усилвател изпраща сигнал по K-bus към GM да отключи/заключи колата, но може ли да се провери този сигнал по лесен начин, например чрез мултицет или NavCoder/INPA/etc.? Бъса предполагам е плоската букса с три пина, в която обаче влизат само 2 кабела - червен/черен и жълт/бял. Ето как изглежда моят модул, номерът е 65258368889.
@zarobg - кабелът, който не ти е свързан се използва за пускане/спиране на печката (ако колата има) от отделно дистанционно. Можеш да видиш на снимката горе, аз имам FM3/Telestart кабелче от усилвателя.
@zarobg - кабелът, който не ти е свързан се използва за пускане/спиране на печката (ако колата има) от отделно дистанционно. Можеш да видиш на снимката горе, аз имам FM3/Telestart кабелче от усилвателя.
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Колеги и аз да питам нещо...на мойто комби е39ка не ми работеше ключа от време на време - когато е по студено хваща от далечно разстояние/5метра/, когато е топло трябва да съм до колата или направо да докосна ключа до ламарините да отключи. Смених модула в багажника/с такъв от е38/ и съвсем малко се оправи. С нова батеря съм и ключът ми е от старите не е ромбоиден.
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Аз да споделя само, дойде тая антена най после ,сложих е за 2 минути, обучих ключа и всичко ок
75 евро от бмв , хиляди благодарности отново, в бмв ми искаха 300 евро и колата при тях за...... , предполагам за същотото квот направих аз и можеби щяха и да прозванят кабелите.

10 мнения
• Страница 1 от 1