от касетофона с плоските пинове към този с кръглите?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
от касетофона с плоските пинове към този с кръглите?
възможен ли е да стане прехода? буксата на колата ми е с плоските но тъй като намирането на такъв касетофон се оказа доста трудно начинение съм принуден да взема от тези с кръглите и се питах дали ако срежа кабелите на мойта букса и вържа там от другата дали всичко ще е ОК като сложа касетофона с кръглите пинове? Имам и чейнджър с ако това има значение.
Re: от касетофона с плоските пинове към този с кръглите?
Предполагам,че ако ги вържеш по цвят,няма да има проблем.
kalingk написа:Предполагам,че ако ги вържеш по цвят,няма да има проблем.
Да, но ако на кабелите от колата и на новата букса която съм одразял има еднакъв брой кабели с еднакви цветове

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Връзвай по цвят, всичко ще работи, няма да имаш проблеми, но ще ти трябва и преходник за антената, че буксите са различни.
Взех си касетофон и букса с кръглите пинове връзвах по цветове но останаха 3 кабела който няма към какво да вържа
един тънък бяло с черно от касетофона, един тънък бяло с жълта идващ от колата и един тънък чисто бял пак идващ от колата които остават самички
иначе касетофона тръгна имам проблем само с подкарването на чейнджъра, сменям дискове и песни но няма звук. Издава едни високи пискливи и кратки звъци от време на време (нямащи нищо общо с песен) който звучат като морзовата азбука. Единсвеното което ми хрумна е че малката буксичка за чейнджъра имаща 2 реда с по 6 дупчици ползва само най-левите две. Ако това е така в сехамата за касетофоните с плоските пинове може да не е така при тези с кръглите и позицийте им да трябва да се сменят за да ми дойде сигнала? Да иамте идеи? 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46

Има разлика при ченджъра, виж ги тука, кой къде отговаря.
Трябва да ги размениш, виж че сегашната ти буксичка е с 10 пин-а и по схемата има 4 кабела за ченджър-а, старата ти букса е с 12 пин-а и реално се ползват 3 кабела за аудио сигнала, трябва да ги вържеш така, че да съвпаднат ляв канал, десен канал и маса на ченджъра.
На схемата е показано кой кабел къде трябва да съвпадне, просто сверяваш двете букси, старата и новата и ги връзваш така както е показано на схемата, на самата букса трябва да има номерация кой пин кой номер е.
С две думи: кабел от старата ти букса(12 пинова) който е на пин 2(CD CNG GND), трябва да иди на новата букса(10 пинова) на пин 6, кабел от пин 8(CD CNG Audio Left) отива на пин 1 и кабел от пин 9(CD CNG Audio Right) отива на пин 2.
Благодарности на колегата Retrofit най-накрая успях 

- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
При мен ситуацията е същата като при колегата.Колата ми е фейслифт с новата букса (плоските пинове) и афтърмаркет музика.Купих СД с ИРИС койтто е с кръглите пинове.Купих и букса.Питането ми е следното.СЛед като превържа кабелите на двете букси,откъде да взема сигнал за ИРИС-а?Питам така,защото самия ИРИС на него има жлебче за букса,а аз в инсталацията на колата нямам букса която да стане там.А доколкото мога да си обясня действието на това СД с тоя ИРИС,последното трябва да взима ток отнякъде за да мога да управлявам касетофона и изобщо да включа и изключа музиката на колата?
8 мнения
• Страница 1 от 1