Проблем с airbag на сцепен трилъчев волан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 136 hp

Проблем с airbag на сцепен трилъчев волан

Мнение от BoykoKostadinov » 29 Авг 2012, 23:21

Здравейте колеги. Имам едно странно питане за кръглия ейрбег. От както купих колата, мислех че той е за смяна понеже е изкокнал около 1,5см от волана и явно не стигаше до пластинката на клаксона и от там не бачкаше и той. Вчера го извадихме с майстора ми и шок и ужас, ейрбега се оказа здрав и имаше 2,3мм местенце да изкривим леко пластината, да може да си влезе на мястото и да бачка клаксона. ОК, до тук всичко точно, обаче като сложих 2-те пластмаси на самия волан и пак тъпия ейрбег стърчеше яко нагоре. Някой имал ли е подобен проблем и изобщо проблем ли е това. Да кажа само, че пасажерския ейрбег е гръмнал, та са изключени всичките в момента, да на кажете че ми свети лампата за тях. Замислихме се да не би 5-ците и 7-миците да имат и те кръгъл ейрбег и некакси да е взет от такъв волан и да е набутан в моя? Сигурно звучи абсурдно, ама просто не знам що за простотия е това, а ме дразни и изглежда грозничко. Ако някой е срещал подобна глупост моля отговорете. Благодаря предварително и лека вечер :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Re: Проблем с airbag на сцепен трилъчев волан

Мнение от Ivo Georgiev » 30 Авг 2012, 11:58

e39 и е53 имат волани със същия бег. Няма подобен бег от друг модел, който да влезе и да стърчи. Търси проблема някъде във захващането към волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 30 Авг 2012, 19:16

Гърмял е бег на този волан и сега ти е крива пластината под него. Сваляш възглавницата, налагаш нещо там където се закопчава бег-а и чукаш с чука да потъне навътре от двата края по малко и мериш как ляга. То оригинално си стърчи отгоре 4-5мм за да може да натискаш клаксона.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 136 hp

Мнение от BoykoKostadinov » 30 Авг 2012, 21:34

Ахам. Ужким бая чукахме, дори мога да кажа че ако го треснем още 1,2 пъти ще опре в пластинката и клаксона ще свири нон стоп. Странна работа...
Изображение

Назад към E46