Ще помогне ли тази екстра с нещо на окачването?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Ще помогне ли тази екстра с нещо на окачването?

Мнение от dmx_525 » 28 Авг 2012, 14:17

Искам да попитам за мнение по-запознатите колеги. :idea:
Има ли смисъл от такава екстра на по-старите модели на Е39 и с какво би помогнала тя на окачването,освен на амортесьорите?Знам,че се прави предимно на колите със спортно окачване.Презумцията ми е,дали би помогнало по-някакъв начин на така капризната на усукване от неравните ни пътища хидравлична рейка!?!

http://www.youtube.com/watch?v=jul2b2boiBI
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Re: Ще помогне ли тази екстра с нещо на окачването?

Мнение от Стефановски » 28 Авг 2012, 16:21

На хидравличната рейка едва ли ще помогне, но на купето като цяло - определено да, особено на тези коли които се карат малко по агресивно.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Авг 2012, 17:39

Ще стане по-стегната.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Авг 2012, 17:45

Идеята на тая железария е че при каране с висока скорост в завой се натоварва окачването на външното за завоя колело, съответно и бомбето. Чрез разпънката се прехвърля част от натоварването и към вътрешното бомбе - по този начин се намаля усукването на купето и се разпределя натоварването (пази се купето при много кораво окачване). Има смисъл за кола със спортно окачване, която се кара спортно (разбирай истинско окачване, не гъзарско)... Е39 си е със доста солидно купе (някъде бях чел че инженерите са го проектирали 35 или 50% по-несучещо се от е34, не помня точно) и според мен няма смисъл за кола със сток окачване :)
с рейката няма нищо общо.

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Мнение от dmx_525 » 28 Авг 2012, 19:55

M10 написа:Идеята на тая железария е че при каране с висока скорост в завой се натоварва окачването на външното за завоя колело, съответно и бомбето. Чрез разпънката се прехвърля част от натоварването и към вътрешното бомбе - по този начин се намаля усукването на купето и се разпределя натоварването (пази се купето при много кораво окачване). Има смисъл за кола със спортно окачване, която се кара спортно (разбирай истинско окачване, не гъзарско)... Е39 си е със доста солидно купе (някъде бях чел че инженерите са го проектирали 35 или 50% по-несучещо се от е34, не помня точно) и според мен няма смисъл за кола със сток окачване :)
с рейката няма нищо общо.

В такъв случай!Щом купето е достатъчно кораво да устои на напрежение при нормално каране по родните ни пътища,разбирам че тази екстра си остава полезна само и единствено за любителите на дрифт културата и спортните модели на Е39.За нас с обикновенните "седан"-чета ни остава варианта с полиуретановите тампони,ако искаме по стабилна предница в завоите.
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

Назад към E39