С или без вакум помпа?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

С или без вакум помпа?

Мнение от Empty_Head » 28 Авг 2012, 11:01

Имам е39 2.5d и монтьорът ми каза че колата ще върви с по-голяма лекота и от место като набия газта няма да се замисля толко преди да се изтреля (колата е автоматик). Не съм 100% че това е вакум помпа но от това което каза той така разбрах. Представлява едно като черно казанче което седи близо до турбото и едно маркуче влиза от него в турбото а другото от турбото в него. Той каза че като колата е на 200 000 то се е износило и го махна като маркучетата от него ги остави само от турбото да си зимало въздух от атмосферата каза ми да направя едно пробно кръгче и да видя но неусещам разлика във вървежа или разхода? Имате ли представа дали е бил прав или да си го върна защото си го пазя?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Re: С или без вакум помпа?

Мнение от bmwinio » 28 Авг 2012, 13:03

Колега със сигурност си в грешка за "вакуум помпа", не е такова със сигурност. Да не става дума за някой управляващ клапан? Я по-добре направи някоя снимка да покажеш какво точно е направил. Другоро, което ми идва на ум е, да не би да ти е говорил за егр клапана и един вид да го е изолирал като е извадил маркучето на вакуума?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 28 Авг 2012, 13:12

Ето къде седи попринцип :
Изображение
Ето и как изглежда като сега и двата маркуча влизат в него иначе единя влиза от него в турбото а другия обратно долкото разбрах:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Мнение от RED_LABEL » 28 Авг 2012, 13:15

Колега по обяснението ти става дума за резервоарчето за вакум за турбото,на моята кола Е60 530д го счупихме насила и карах 2 седмици без него докато си купя ново,разлика няма нито във вървежа нито във разхода.И моя маистор каза караи без него,проблем няма 100% ама аз съм на принципа щом са го сложили хората,значи трябва и така :))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 28 Авг 2012, 17:04

Това е резервоара за вакуум. С него или без него няма да усетиш разлика нито в разхода, нито в мощността.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 28 Авг 2012, 17:58

без претенции за правилност, щом това се нарича резервоаре за вакуум, аз го разбирам като буфер, и предполагам че ще се увеличи лага на турбото....или греша :) но колегата е прав...гюнтер не слага излишни неща :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 28 Авг 2012, 18:41

Точно за това нещо, в Е46 подфорума има тема, казват, че без него турбината реагирала по-бързо и т.н, аз карам в момента с откачено такова от... 15К км и разлика няма :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 29 Авг 2012, 7:47

Ясно, ще си перкам така. Мерси много на всички за информацията :bchug:
Изображение

Назад към E39