чип на 525 тдс - препоръчаите къде.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е39 525tds

чип на 525 тдс - препоръчаите къде.

Мнение от djhris-mix » 23 Авг 2012, 14:09

Здравейте колега искам да ме насочите ,къде да ми чипосат тдс-ката.Един познат със същата кола (525тдс) си я чипоса в Карлово човекът се казва Иван и се чудя дали и аз да не отида при него.Бихте ли ми казали нещо за въпросният майстор в Карлово,или да ме насочите кум друг читав майстор.Аз съм от Ямбол ,ако има някой в областта още по добре.Мерси предварително.И се извинявам ако не е тук мястото на тази тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Re: чип на 525 тдс - препоръчаите къде.

Мнение от Стефановски » 23 Авг 2012, 17:57

Потребител
Аватар
Кара: е39 525tds

Мнение от djhris-mix » 25 Авг 2012, 0:15

мерси колега :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 25 Авг 2012, 12:31

Колега , аз моята я чипосах в София при Лъчо и съм много доволен.Вече втора година я карам и нямам никакви проблеми. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 26 Авг 2012, 4:22

то няма и много варианти какво да се скапе,тей като компютъра не е много умен,турбото не се контролира от него и там шансовете за проблем са по-малки :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Авг 2012, 23:52

Ахам. Газ на музиката и т'ва е... В случая става "нафта на музиката" да речем... :lol:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 28 Авг 2012, 10:43

чипването става с едно еврейско ключе(не помня номера) едно дръвце и нещо за почукване.чипа за ТДС е химера.всичко може да се направи механично и без пари, е за максимален кеф е необходим ОБЦ или неква диагностика ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 28 Авг 2012, 11:23

Торкс Т25 :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 28 Авг 2012, 17:15

kraininski написа:чипването става с едно еврейско ключе(не помня номера) едно дръвце и нещо за почукване.чипа за ТДС е химера.всичко може да се направи механично и без пари, е за максимален кеф е необходим ОБЦ или неква диагностика ;)
нещо не съм съгласен с теб...разлика във вървенето ще има,след като ''почукаш'' помпата само че разликата ще е само в ниските,във високите си остава със същото количество гориво,което се променя само с чип!освен това най-вероятно ще се появат ''приятните'' претрисания :yes: ако нещо не ти се вярва ела го пробвай на диното :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 28 Авг 2012, 17:54

ще притриса ако чипа и е най-последния проблем....мерил съм я на дино бившата - 167 коне, само с плочката....перфектна работа и много пушек :) карал съм ги и така и така - разликата е нулева.но да не спорим...аз по принцип не съм фен на чиповете, освен може би ОБД
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 28 Авг 2012, 20:21

kraininski написа:ще притриса ако чипа и е най-последния проблем....мерил съм я на дино бившата - 167 коне, само с плочката....перфектна работа и много пушек :) карал съм ги и така и така - разликата е нулева.но да не спорим...аз по принцип не съм фен на чиповете, освен може би ОБД
Пак е относително,167кс на кое?и от колко в оригинал?повечето коли не вадят конете които са дали от завода или са повече или по-малко,затова питам колко е била за да видим колко реално си качил,да не говорим че може да имаш и други неща като махнати катализатори,спортен филтър и т.н неща които поотпушват колата сиреч вадят някой друг кон отгоре :)
А и от чип до чип има голяма разлика,както и това как е искал да бъде направен от собственика на колата,защото някой не обичат да им пушат колите :)
http://www.youtube.com/watch?v=31ojKxvxdP4 190кс
http://www.youtube.com/watch?v=XEN6dvEYo6s 170кс

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Мнение от dmx_525 » 28 Авг 2012, 22:12

VRPerformance написа:
kraininski написа:ще притриса ако чипа и е най-последния проблем....мерил съм я на дино бившата - 167 коне, само с плочката....перфектна работа и много пушек :) карал съм ги и така и така - разликата е нулева.но да не спорим...аз по принцип не съм фен на чиповете, освен може би ОБД
Пак е относително,167кс на кое?и от колко в оригинал?повечето коли не вадят конете които са дали от завода или са повече или по-малко,затова питам колко е била за да видим колко реално си качил,да не говорим че може да имаш и други неща като махнати катализатори,спортен филтър и т.н неща които поотпушват колата сиреч вадят някой друг кон отгоре :)
А и от чип до чип има голяма разлика,както и това как е искал да бъде направен от собственика на колата,защото някой не обичат да им пушат колите :)
http://www.youtube.com/watch?v=31ojKxvxdP4 190кс
http://www.youtube.com/watch?v=XEN6dvEYo6s 170кс

Съгласен съм напълно с колегата "VRPerformance".Право да си кажем няма голям смисъл да се слага чип на старите ни ТДС-и.Почти същия резултат се постига макар и в по малка степен с махането на катализатора и слагането на спортен филтър(air intake install),бъзикане на плочката и т.н.А и с кого ще мериш сили след чипосването..........???Освен да издухаш някои и друг Golf............Колата няма да стане Е39-530d,540i и нататък по веригата.Само дето ще оставяш облаци и кълба дим след себе си...................ти си знаеш.
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Авг 2012, 23:19

Ако си направил 167 коня на колелата на ТДС само с чип, ела да ти купя 20л от най-скъпото уиски на света :smoke:

Относно чиповете, винаги съм се чудил, защо хората си купуват евтина кола и очакват да стане М-ка с 300лв за чип :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 28 Авг 2012, 23:26

Момчета който както иска да си кара колата,които иска да и слага чип да слага и сам да прецени има ли разлика или не,които не иска да дава пари,да си бута плочката на помпата,да натяга турбото и да дава газ...
Аз се отеглям за няколко дена и няма да мога да следя темата,понеже след няколко часа влизам в операционната :wave:
Да сте живи и здрави,карайте си колите :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Авг 2012, 23:28

VRPerformance написа:...

Приятелю, да не си взел дино?!?

Следваща

Назад към E39