Задницата се мести странично в дупки?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Задницата се мести странично в дупки?
Shadowed написа:Turturelo написа:явно понятията за "стабилна" са различни ... пробвайте пускане на Витиня с 180 км/ч без да излизате от границите на лявото платно
Точно по тази магистрала 180км/ч са самоубийствени. Ти какво искаш, да караш по лунната повърхъност със 180 и в завой и да си стабилен?
подозренията, че няма да се разберем се оправдаха - имам предвид специфичното поведение, което има колата .. има подскачане и подскачане. Все пак с това си вадя хляба и позволете ми знам къде, как и с колко да вляза.. Мен лично ме дразни това.
kronos написа:Напълно нормално при м окачване и пренадути гуми
мхм ...

TsvetanVR написа:Ами който ме познава, знае как карам и докъде натискам.... А по тая помия, наречена магистрала, със 180км/ч в завой и с ниски гуми, к'во очакваш да се случи? И пак....подрусва, ама няма яд...и с над 200 съм пускал Витиня. И 180, и 200 по тая магистрала си е пълна простотия като цяло де...аз с Jeep-а преди време щях да се размажа със 110км/ч, след като излетях от няк'ва диагонална бабуна...едва го приземих...заеби...чудна "магистрала"
Аз не те познавам ( или поне не мога не ги вързвам, не помня имена, неумишлено, просто не помня, помня физиономии -

GaD написа:Тук значение май оказва окачването на колата, а не толкова гумите.
На запад пишат, че като се сложи хубав койловър нещата се оправят..
Изчетох света ... Сменят само пружини дори с М-ковите... но не ми се разваля сток спецификацията. Нещо вътре в мен ми забранява

Чел съм доста теми в нета за "bouncy rear" явно си е детски проблем при е90. Ти говориш за Х драйв, но според мен, като цяло е90 има някакъв лек дефект....
Ето тука с това окачване на Охлинс (дето даже не е много скъпо) проблема се решава или поне така пишат хората
Аз също, все още не съм пипал много по колата, но това е едно от нещата дето смятам един ден да сложа 
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=582813&page=3
Ето тука с това окачване на Охлинс (дето даже не е много скъпо) проблема се решава или поне така пишат хората

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=582813&page=3
аз дори не бих го нарекъл дефект, а по-скоро заложен компромис между стоене и комфорт. Запознат съм с този "момент" от като излезе Е90, но винаги съм имал щастието да сменям BMW автомобили толкова често, че да не "живея" с тях и когато "заживях" ме дразни ... особено след адски стабилния предшественик, който ми доставяше жестоко удоволствие да го мятам в завои. Аз мисля да си я карам с оригиналното окачване и да го превъзмогна, един вид да ставам по-уравновесен ..
да си пътувам, от колкото да гоня максимално странично G. Като смениш ще направим сравнение комфорт/стоене... па знаеш ли 

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Мога да кажа, че не е задължително да е в завой (тогава най-много шава де) и на прав участък се люлее задника... Сега за зимата смятам да взема гуми 16' и мисля, че нещата ще се пооправят, а пък на пролет едни нови задни гуми но не RFT.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Turturelo написа:Изчетох света ... Сменят само пружини дори с М-ковите...
Ми да ти кажа Аз съм със Сток М пакет и окачване и пак по завоите с висока скорост се мята от неравности

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
да, тук е разковничето .. аз съм на същото мнение. И с М окачване Е9х си го има това "мятане", което толкова ме дразни. В повечето случай, когато се дискутират подобни "усещания" става въпрос за субективно мнение, различни възприятия, начин на шофиране, различни настилки, различна база от шофирани автомобили и не на последно място неизравнени сравнения .. това и е основното, което ме спира от доработки, защото означава стрелба в тъмното и 5 вида окачвания на земята и месец/два тестове ... без реална възможност от резултат.
Преди няколко дни се возехме с един приятел във Варна, предишния собственик на моята кола, настоящ собственик на F10 530xdM .. и му обяснявах, че 5цата се държи по съвсем различен начин в дупки, неравности и висока скорост в завои. Нормално. Той не беше общо взето на същата страница.
Преди няколко дни се возехме с един приятел във Варна, предишния собственик на моята кола, настоящ собственик на F10 530xdM .. и му обяснявах, че 5цата се държи по съвсем различен начин в дупки, неравности и висока скорост в завои. Нормално. Той не беше общо взето на същата страница.
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Задницата се мести странично в дупки?
Колеги, може да ме смятате за луд, но онзи ден смених спортното окачване със стандартно, търсейки повече комфорт за бебока
и разбрах за какво говорите... Сега колата е една идея по-комфортна, но задницата наистина леко помръдва. Та ако някой иска спортно окачване, може да се разберем нещо 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Turturelo написа:невъзможността (фабрично) автомобил с М пакет да идва с М окачване (основно) и RFT гумите.
Точно така идват фабрично.
Относно основният въпрос, мисля че това се получава заради различния баланс на тежестта м/у предна и задна ос на двете коли и междуосовото разстояние също. Научи стойностите за двете коли и щом се занимаваш с това веднага ще направиш извод, няма какво да ти обяснявам теории! Успех!

TeroRider написа:Turturelo написа:невъзможността (фабрично) автомобил с М пакет да идва с М окачване (основно) и RFT гумите.
Точно така идват фабрично.
Относно основният въпрос, мисля че това се получава заради различния баланс на тежестта м/у предна и задна ос на двете коли и междуосовото разстояние също. Научи стойностите за двете коли и щом се занимаваш с това веднага ще направиш извод, няма какво да ти обяснявам теории! Успех!
За колите с Х-драйв не се предлага м-спорт окачване с м-пакета.
Аз в момента гледам еинствения кит на Билщайн, който видях за 330хд - тук, сваля 30мм отпред и 20 отзад, с Б8 шок дампъри, които ме съмнява, че ще са прекалено твърди...
Някой да има опит с Б8ци?
Последна промяна eraziel на 27 Авг 2012, 19:10, променена общо 2 пъти
In Ban We Trust!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Тази сутрин се прибирах по Хемус и минах както вече някои споменаха по нагоре през напречните бабуни и хлътвания на асфалта с скорост около 150.. и за радост М окачването на Е46 ме спаси ... от полет в мантинелата
Това за което говорите при мен го няма (незнам дали заради окачването или модела) , но съм го изпитвал в Ц-класа '06 и е доста неприятно и създава впечатление за несигурност.
А за аутобилд в последният брой ако не се лъжа за Ф30 316д беше споменат подобен проблем... изглежда е проблем при по комфортните окачвания..

Това за което говорите при мен го няма (незнам дали заради окачването или модела) , но съм го изпитвал в Ц-класа '06 и е доста неприятно и създава впечатление за несигурност.
А за аутобилд в последният брой ако не се лъжа за Ф30 316д беше споменат подобен проблем... изглежда е проблем при по комфортните окачвания..
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
С нормални гуми няма никакъв проблем, когато бях с рънфлат верно си подскачаше малко, по абсолютно същия начин като е36 цата ми с Билщайн Б8.
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
При мен също го има това подскачане в завой през дупка или неравност, явно си е болестно при е90-то.
- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
eraziel написа:
За колите с Х-драйв не се предлага м-спорт окачване с м-пакета.
Аз в момента гледам еинствения кит на Билщайн, който видях за 330хд - тук, сваля 30мм отпред и 20 отзад, с Б8 шок дампъри, които ме съмнява, че ще са прекалено твърди...
Някой да има опит с Б8ци?
Прощавайте, забравих че става дума за Х-драйв. Понеже и моята е такава, но Е92 аз също се замислям за някакъв кит. Стандартно е толкова висока, че е като SUV купе!

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
kronos написа:С нормални гуми няма никакъв проблем, когато бях с рънфлат верно си подскачаше малко
И аз съм на същото мнение, май е следствие на твърдостта на борда - аз съм със спортното окачване на 18" рън-флат и дори и на моменти през някви неравности ми примигва и тракшъна

Аз лично не го приемам като недостатък,свикнал съм, избягвам неравностите доколкото мога,и все пак имам доста сцепление благодарение на окачването, най-фън ми е като возя някой отзад - реакциите са безценни

винаги се присещам за този епизод на 5th Gear

chicks dig BMW

Чета че в Америка масово сменят тампоните на задния мост със такива от М3. Може би това ще реши проблема частично.
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4