Относно манталитета на българите
Модератори: mitaka7, Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Относно манталитета на българите
Чудя се що сме толкова тъпи....
От 2 седмици имам черно е36 туринг, преди карах фиеста. Все съм си аз, и преди си бях същия, само, че отношението на останалите шофьори и пешеходци към мен коренно се промени..
Преди с фиестата все ме засичаха, псуваха.. ей такова .., а сега уважението към мен се промени на 180 градуса... даже и да засека някой вместо да ме напсува както преди той ми се хили мазно...
Онзи ден спира един зад мен, аз се качвам на колата и погледнах отзад щото ми се стори, че няма достатъчно място, а оня като ме видя тича от 100 метра да си мести колата да изляза ... 5 мин преди това някъв бус препречил пътя и разтоварва някви чували, оня 4 пъти се извини задето ме бави... за 5 години стаж с други коли никога неми се е случвало подобно нещо.
Защо сме такива олигофрени... каквато и да е това е кола.., а и във всяка една бяла държава тая кола може да си я купи и последния прошляк, а тук си някъв супер гъзар, мутра и незнам какво още..
От 2 седмици имам черно е36 туринг, преди карах фиеста. Все съм си аз, и преди си бях същия, само, че отношението на останалите шофьори и пешеходци към мен коренно се промени..
Преди с фиестата все ме засичаха, псуваха.. ей такова .., а сега уважението към мен се промени на 180 градуса... даже и да засека някой вместо да ме напсува както преди той ми се хили мазно...
Онзи ден спира един зад мен, аз се качвам на колата и погледнах отзад щото ми се стори, че няма достатъчно място, а оня като ме видя тича от 100 метра да си мести колата да изляза ... 5 мин преди това някъв бус препречил пътя и разтоварва някви чували, оня 4 пъти се извини задето ме бави... за 5 години стаж с други коли никога неми се е случвало подобно нещо.
Защо сме такива олигофрени... каквато и да е това е кола.., а и във всяка една бяла държава тая кола може да си я купи и последния прошляк, а тук си някъв супер гъзар, мутра и незнам какво още..
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- razorbg
- Потребител
-
- Кара: Alpina B7 Biturbo
- Мечтае да кара: BMW NR7S RS
Не е точно така, готина кола си всява респект където и да е. Това че всеки може да си я купи на запад не означава че всеки си я купува. Пак не са много хората които и за техните стандарти са готови да дадат пари за подобна кола. А аз съм "за" да се прави път на готини и скъпи коли най-малкото щото ако и отнесеш боята няма да можеш да я платиш после 

И аз навремето точно излизам с БМВ-то от автокъщата и на първото кръстовище лаишки ми гасне двигателя (не съм му свикнал още - първите ми 20 метра ). Обаче хората отзад културно спрели и ме изчакват да запаля. А една седмица преди това като карах жигула с пловдивски номера в София, щяха да ме изблъскат на банкета :-)
А не толкова отдавна един тъпак от Пещера с неква лада ме блъсна, та чак ми премести колата. Слизаме да се разправяме. Онзи щеше да припадне от страх - треперят му пръстите, говори едно такова тихо: Е, това са само коли, няма смисъл да се трепеме за некви железарии... Нито съм го заплашвал, нито съм искал.
Това беше последна капка в чашата и реших окончателно да си продам колата. Или ще карам лада като всички, или трябва да съм некрасиво богат за да си взема лъскава кола. Това е правилото. Малко късно го разбрах, но н.п.
А не толкова отдавна един тъпак от Пещера с неква лада ме блъсна, та чак ми премести колата. Слизаме да се разправяме. Онзи щеше да припадне от страх - треперят му пръстите, говори едно такова тихо: Е, това са само коли, няма смисъл да се трепеме за некви железарии... Нито съм го заплашвал, нито съм искал.
Това беше последна капка в чашата и реших окончателно да си продам колата. Или ще карам лада като всички, или трябва да съм некрасиво богат за да си взема лъскава кола. Това е правилото. Малко късно го разбрах, но н.п.
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Иво написа:because BMW means RESPECT!!!![]()
![]()
Хе, хе, хе...
Не казвам, че не е така ама когато веднъж пътувах с един Кадилак в провинцията, дори куките за не малки нарушения не ни закачаха. Единствено прятен път ни пожелаваха! Дори документи за проверка не ни искаха като ни спираха.
Просто сме си кретени. Тва е!
razorbg написа: А аз съм "за" да се прави път на готини и скъпи коли най-малкото щото ако и отнесеш боята няма да можеш да я платиш после
А що ми е да имам пари да ти плащам скъпата боя след като си имам гражданска отговорност и застрахователя трябва да я плати

Миналата година бях свидетел как един мой колега удари един съвсем нов S Мерцедес (това става в САЩ) и му счупи десния стоп - аз пребледнях, но идва собственика и не беше весел от случилото се, но със съвсем спокоен тон пита: Момчета какво ми направихте колата... имате ли застраховка. Като колегата каза, че има - човека се усмихна и каза: Е те бързо ще ми я оправят, ама сега отивам на среща и ще ме скъсат от бъзик, че не мога да паркирам... И това беше...
Сега... razorbg смятам няма да се изненадаш като ти кажа, че едно такси Деу Ланос поради факта, че е ново струва повече от една Е34 настаро... така това означава ли, че Деуто трябва да се ползва с някакви предимства?!
Не се и съмнявам, че е прав колегата(шофьор) като разказва за отношението на другите шофьори към собствениците на БМВ или общо "по-скъпите" коли... но аз примерно винаги се радвам когато като дам път на някой пешеходец той ме погледне с изненада и се усмихне, защото скоро не му се е случвало да пресече спокойно или пък на някоя кола, която усилено се мъчи да излезе от някоя пресечка, пресичаща по-главен път, обаче никои не се сеща да я пропусне...
STREETRACERS.HIT.BG
Да ама не !
Аз братлета ,като видя гъзар /карам на тъста Лада-та/ ,направо го атакувам по -наи мръсния на4ин/директно сре6ту него- върху него/ . Е вярваи ми ВСИ4КИ БЯГАТ.За мен това е тръпката.... -със смотана кола да се отваря6 на СМОТАНЯЦИТЕ и да ги шашкаш . Направо е несравнимо.

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Охооо,наистина хубавата кола всява респект
При мен обаче не всеки ми се усмихва и прави път.Много пъти са ме правили на луд по пътищата(особено когато бях сложил табелка 316i)
.Ама кво да се прави,всякакви ги има на тоя свят 

NIKOGA !
Никога , никога и с най- умрялата кола няма да Лижа някои с kakvato i da е kola . Бия се до последна капка БЕНЗИН . Ако трябва ,гъзара , ще го дебна 2 дни из улиците и пак ще го направя ЛУД . Но да се свалям на някой ...
Аз сам способен , това 4е шибаняка е с някаква кола/к*рва не зна4и 4е е по добър шофиор от мен .
ПЪЛНО Е С СМОТАНИ ГЪЗОВЕ В БЪЛГАРИЯ , ПЪЛНООООООО

Тук направо стана детска градина "Малина" !
Като сте толкова отворени - вземи блъсни някоя нова S класа и после ми разправяй за гражданска отговорност. Най много да те застрелят като куче още на пътя. Всички се мислят за терминатори и това най ме дразни. Може и да те дразнят мутрите, но трябва да си кротък с тях, защото те са силните на деня.
Като сте толкова отворени - вземи блъсни някоя нова S класа и после ми разправяй за гражданска отговорност. Най много да те застрелят като куче още на пътя. Всички се мислят за терминатори и това най ме дразни. Може и да те дразнят мутрите, но трябва да си кротък с тях, защото те са силните на деня.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
и мен
и ме ако ме блъсне някоя талига нарочно и аз бих го гръмнал.... е зависи колко нагъл е бил.. може да се размине само с бой и е*ане 

- razorbg
- Потребител
-
- Кара: Alpina B7 Biturbo
- Мечтае да кара: BMW NR7S RS
castor, за това се бъзиках, ама смяташ ли че човек който кара кола за 200 000 е случаен и ако го удариш няма да те смачка или да звънне на още 10 говеда да дойдат. А иначе за пешеходците си прав, винаги дават път и се чувствам много добре като ми махнат благодарствено
А аз веднъж съм удрял кола по моя вина, жигула, направо и влязох в багажника, дадох му 200лв на човека колкото струваше цялата и тои си замина щастлив и доволен, ама ако ударя някоя S класа мисля че няма да ми се случи нищо хубаво

А аз веднъж съм удрял кола по моя вина, жигула, направо и влязох в багажника, дадох му 200лв на човека колкото струваше цялата и тои си замина щастлив и доволен, ама ако ударя някоя S класа мисля че няма да ми се случи нищо хубаво
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
И аз давам път на пешеходците и те ме гледат много шокирано
Обаче им махам с една усмивка и те се радват и минават
Така е редно да се прави
Обаче има и някои гадни типове дето се размъкват по улицата като манекени без въобще да гледат какво приближава към тях
Та има пешеходци и пешеходци, шофьори и шофьори 

- ATM racing team
- кандидат ентусиаст
-
Re: NIKOGA !
Injector написа:Никога , никога и с най- умрялата кола няма да Лижа някои с kakvato i da е kola . Бия се до последна капка БЕНЗИН . Ако трябва ,гъзара , ще го дебна 2 дни из улиците и пак ще го направя ЛУД . Но да се свалям на някой ...Аз сам способен , това 4е шибаняка е с някаква кола/к*рва не зна4и 4е е по добър шофиор от мен .
![]()
![]()
ПЪЛНО Е С СМОТАНИ ГЪЗОВЕ В БЪЛГАРИЯ , ПЪЛНООООООО
EEE мой човек, вземи да дръпнеш малко ръчната, пътя не е място да избиваш комплекси.......моля те от сърце

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2