Ужасно скърцане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Re: Ужасно скърцане

Мнение от olegvn » 21 Авг 2012, 11:02

Ще ви взема нов носач и ще кажа дали проблема ми се е решил.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 21 Авг 2012, 15:36

намерих страхотно видео как се проверява цялата ходова част... за съжаление на незнаещите английски ... видеото е на английски но иначе пича обяснява супе добре кое как се гледа и какво прави, мисля доста хора ще си познаят проблемите...

http://www.youtube.com/watch?v=OBSk5ciIU-U&list=FLSv9HM3aVRCaLFx1Uo2zOEQ&index=2&feature=plpp_video

http://www.youtube.com/watch?v=dbfCoX8tpjw&list=FLSv9HM3aVRCaLFx1Uo2zOEQ&index=1&feature=plpp_video
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 23 Авг 2012, 18:12

Колеги продават ли се само маншони за шарнирите на носач ? Стария майстор като е сменял задния тампон от избиването на носача е прецакал маншоните. С щанга нямат луфт нагоре и мисля , че има хляб в тях. Като слажих доста масло в маншона на шарнира скърцането млъкна , но явно се е събрало мръсотия и бързо изтича смазката и се измива от водата.. Така , че питам има ли опция да си купя маншони ? То , че трябва да се свали носача е ясно. Трудно ли се сменя маншона ? четох ,че има и две скоби над маншона и под него , но тях си ги имам.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 24 Авг 2012, 9:07

olegvn написа:Колеги продават ли се само маншони за шарнирите на носач ? Стария майстор като е сменял задния тампон от избиването на носача е прецакал маншоните. С щанга нямат луфт нагоре и мисля , че има хляб в тях. Като слажих доста масло в маншона на шарнира скърцането млъкна , но явно се е събрало мръсотия и бързо изтича смазката и се измива от водата.. Така , че питам има ли опция да си купя маншони ? То , че трябва да се свали носача е ясно. Трудно ли се сменя маншона ? четох ,че има и две скоби над маншона и под него , но тях си ги имам.

Аз не съм чувал да се продават такива маншончета, но като идея можеш да потърсиш някакви нови шарнири (от друг автомобил), които да са евтини и да имат подобна форма. Другия вариант е някъде, където правят основно окачване да попиташ дали са им останали някакви стари шарнири или пък направо маншончета.
Скобите са две едната е малка в горната част и една по-голяма в основата. Под маншона няма скоби. Като ги слагаш внимавай да не пробииш новия маншон :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 24 Авг 2012, 12:47

dido0o``` написа:
olegvn написа:Колеги продават ли се само маншони за шарнирите на носач ? Стария майстор като е сменял задния тампон от избиването на носача е прецакал маншоните. С щанга нямат луфт нагоре и мисля , че има хляб в тях. Като слажих доста масло в маншона на шарнира скърцането млъкна , но явно се е събрало мръсотия и бързо изтича смазката и се измива от водата.. Така , че питам има ли опция да си купя маншони ? То , че трябва да се свали носача е ясно. Трудно ли се сменя маншона ? четох ,че има и две скоби над маншона и под него , но тях си ги имам.

Аз не съм чувал да се продават такива маншончета, но като идея можеш да потърсиш някакви нови шарнири (от друг автомобил), които да са евтини и да имат подобна форма. Другия вариант е някъде, където правят основно окачване да попиташ дали са им останали някакви стари шарнири или пък направо маншончета.
Скобите са две едната е малка в горната част и една по-голяма в основата. Под маншона няма скоби. Като ги слагаш внимавай да не пробииш новия маншон :lol:

Не знам дали е разрешено , но ще постна сайта .. тука предлагат такива маншони :) само дето не знам какъв им е размера.
http://www.duraflex-bg.com/product/20/1 ... %A016.html

Предишна

Назад към E46