Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от PeReZ » 21 Авг 2012, 14:08

За Пловдив мога да кажа аз... За София ще трябва някой колега да те упъти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Мнение от rado89 » 21 Авг 2012, 16:44

Колеги, дали е нормално чек модула да отчита грешка за къси светлини ако са сложени ксенони?
Някой знае ли как да отстрани проблема?
Благодаря!
Сърдитко Петко - празна му торбата..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 21 Авг 2012, 20:22

rado89 написа:Колеги, дали е нормално чек модула да отчита грешка за къси светлини ако са сложени ксенони?
Някой знае ли как да отстрани проблема?
Благодаря!

Да, отчита грешка.
Ето ги начините да отсраниш проблема:
1. Слагаш ксенон 55W
2. Слагаш подходящ stop-error кабел.
3. На моето е36 шунтирах кабели, отиващи в чек контрола, така че да не следи вече за късите светлини, но съм го правил преди 3 години и нямам никакъв спомен кои точно бяха. Помня само, че видях идеята в английски форум, където беше обяснено подробно.

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36 318I
Мечтае да кара: /// MPower

Мнение от k1ko » 23 Авг 2012, 0:53

Здравейте колеги искам да попитам имам е36 с борд с 7 копчета искам да сложа това дето да ми показва разхода на гориво няма значение за мен малък или голям само да има тая екстра ако си го купя и сложа ще стане ли или трябва да правя нещо мерси много за отговора предварително.
Извинявам се че ти пиша в темата колега много се извинявам ама искам да разбера :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 23 Авг 2012, 21:27

k1ko написа:Здравейте колеги искам да попитам имам е36 с борд с 7 копчета искам да сложа това дето да ми показва разхода на гориво няма значение за мен малък или голям само да има тая екстра ако си го купя и сложа ще стане ли или трябва да правя нещо мерси много за отговора предварително.
Извинявам се че ти пиша в темата колега много се извинявам ама искам да разбера :)

:clap: Браво, колега...
В първото мнение е обяснено точно това как се слага "големия борд", т.е. "това дето показва разхода".
Трябва да прекарваш кабели - твоя борд е свързан само към 1 черна букса, а за да сложиш големия борд трябва да си прекараш и бялата букса.

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e36 318I
Мечтае да кара: /// MPower

Мнение от k1ko » 23 Авг 2012, 21:39

ами ако сложа тоя средния ли е дето само разхода показва пак ли трябва да се прекарва тая бялата букса и да питам става ли без чек модул и какви пари е горе долу нов/стар.

Потребител
Аватар

Мнение от Aleksandur_Milestone » 30 Окт 2012, 1:00

здравейте може да съм пропуснал нещо но като монтирахме големия борд и ми показва Л/100км мн големи стоиности... примерно дам газ и стажа 49Л/100км има ли някакви настроики който да се правят защото е свален от 2,8 и сме го сложили на 1,6 който беше със часовник... казаха ми че на 20-та функция от скритото меню се настроивало на най-малкото демек 750 но пак не ми показва вярно.. ако някои знае точните стоиности да ми ги напише на Л.С. или да помогне някак си.. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 30 Окт 2012, 11:23

Можеш да направиш корекцията в секретното меню на 750 (минимума), но това в повечето случаи не е достатъчно, както в твоя случай. С други думи няма точни стойности - пробваш със 750 и ако не стане, значи този вариант отпада. Освен това корекцията от секретното меню променя коефициентите единствено в движение, така че дори да ти се стори, че ти отчита правилно, когато си празен ход тя ще смята примерно 1.3 л/час, вместо 0.8 л/час, колкото ти трябват на теб.

Единствения сигурен вариант е борд компютъра да се прекодира (препрограмира) за да знае, че вече е в 1.6.
Това съм го писал 5 мнения по-нагоре, прави се с DIS или NCS-expert.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 30 Окт 2012, 12:22

Aleksandur_Milestone написа:здравейте може да съм пропуснал нещо но като монтирахме големия борд и ми показва Л/100км мн големи стоиности... примерно дам газ и стажа 49Л/100км има ли някакви настроики който да се правят защото е свален от 2,8 и сме го сложили на 1,6 който беше със часовник... казаха ми че на 20-та функция от скритото меню се настроивало на най-малкото демек 750 но пак не ми показва вярно.. ако някои знае точните стоиности да ми ги напише на Л.С. или да помогне някак си.. :bchug:

Ето линк с подробно описание за настройка, на разхода на гориво на големия борд: viewtopic.php?t=79616. Успех!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 coupe
Мечтае да кара: m4

Мнение от ikoleman » 30 Окт 2012, 12:56

Здравейте колеги, прегледах няколко пъти форума и не намерих отговор за моя казус.
Така автомобила е е36 323 купе с фабричен голям борд. след смяна на акумулатора компа беше забил и следвайки описанията тук го реактивирах , но при натискане на чек бутона дисплея показва само пиксели.
автомобила закупих на скоро година 1995 12 месец е .
при промяна на EINHEIT 1 със стойности BD след натискане на чек бутона компа каза,че функцията е неактивна да си прочета юзер менюала.

моля ако някой знае какви стойности трябва да се въведат да сподели.
благодаря предварително

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 30 Окт 2012, 23:45

Аз да вметна и аз нещо!
Чек контрола ми е фабрично монтиран, никога нищо не съм човъркал по него и всичко си му работи коректно,като изключим това с късите светлини!!!
Като имам изгоряла крушка,не ми отчита проблема...а като махна бушона на някой от късите светлини или като изгори бушон и тогава ми изписва че има изгоряла крушка!
Странно, но не мога да измисля защо е така и ако има проблем , то какъв е?
Има ли други колеги с такъв проблем!?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 04 Ное 2012, 10:31

Момчета, може ли някой от вас да каже кой кабел между борда и таблото отговаря за скоростта и съответно разхода? Досега съм връзвал на 2 Е36-ци и по описания начин и съм нямал проблеми. Онзи ден връзвах още един и не отчита разхода и скоростта. Проверявах схемата 2 пъти и всичко е свързано коректно. Пробвах и с моя борд и е същото положението. Има ли разлика в таблата през различните години?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 03 Дек 2012, 2:16

Още един свързал по схемата и сичко е 6 точки :bchug: Поздравявам колегата,за труда да напише темата! Монтажа не е нещо сложно,както си мислех,подкарах го лесно и даже и го "обучих" за 20ка че беше от 28ца. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 04 Дек 2012, 17:44

Някой да даде жокер,как да си сверя часовника... при свързването го сверих,но не се сетих да го направя на 24-часов формат,а не ме кефи така с AM и PM.Знам че за 24-часов се прави с копчето за мили и километри,ама тва при сверяване май трябваше да го направя :mhihi: Сега къде трябва да влезна? Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Мнение от rado89 » 05 Дек 2012, 11:44

clarcky написа:Още един свързал по схемата и сичко е 6 точки :bchug: Поздравявам колегата,за труда да напише темата! Монтажа не е нещо сложно,както си мислех,подкарах го лесно и даже и го "обучих" за 20ка че беше от 28ца. :bowdown:

Къде го обучи колега? Дай някакви координати да обуча и моя.
Благодая.

Поздрави.
Сърдитко Петко - празна му торбата..

ПредишнаСледваща

Назад към E36