Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Голям борд- конверсия
За Пловдив мога да кажа аз... За София ще трябва някой колега да те упъти.
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Колеги, дали е нормално чек модула да отчита грешка за къси светлини ако са сложени ксенони?
Някой знае ли как да отстрани проблема?
Благодаря!
Благодаря!
Сърдитко Петко - празна му торбата..
rado89 написа:Колеги, дали е нормално чек модула да отчита грешка за къси светлини ако са сложени ксенони?
Благодаря!
Да, отчита грешка.
Ето ги начините да отсраниш проблема:
1. Слагаш ксенон 55W
2. Слагаш подходящ stop-error кабел.
3. На моето е36 шунтирах кабели, отиващи в чек контрола, така че да не следи вече за късите светлини, но съм го правил преди 3 години и нямам никакъв спомен кои точно бяха. Помня само, че видях идеята в английски форум, където беше обяснено подробно.
- k1ko
- Потребител
-
- Кара: Bmw e36 318I
- Мечтае да кара: /// MPower
Здравейте колеги искам да попитам имам е36 с борд с 7 копчета искам да сложа това дето да ми показва разхода на гориво няма значение за мен малък или голям само да има тая екстра ако си го купя и сложа ще стане ли или трябва да правя нещо мерси много за отговора предварително.
Извинявам се че ти пиша в темата колега много се извинявам ама искам да разбера

k1ko написа:Здравейте колеги искам да попитам имам е36 с борд с 7 копчета искам да сложа това дето да ми показва разхода на гориво няма значение за мен малък или голям само да има тая екстра ако си го купя и сложа ще стане ли или трябва да правя нещо мерси много за отговора предварително.

В първото мнение е обяснено точно това как се слага "големия борд", т.е. "това дето показва разхода".
Трябва да прекарваш кабели - твоя борд е свързан само към 1 черна букса, а за да сложиш големия борд трябва да си прекараш и бялата букса.
- k1ko
- Потребител
-
- Кара: Bmw e36 318I
- Мечтае да кара: /// MPower
ами ако сложа тоя средния ли е дето само разхода показва пак ли трябва да се прекарва тая бялата букса и да питам става ли без чек модул и какви пари е горе долу нов/стар.
- Aleksandur_Milestone
- Потребител
-
здравейте може да съм пропуснал нещо но като монтирахме големия борд и ми показва Л/100км мн големи стоиности... примерно дам газ и стажа 49Л/100км има ли някакви настроики който да се правят защото е свален от 2,8 и сме го сложили на 1,6 който беше със часовник... казаха ми че на 20-та функция от скритото меню се настроивало на най-малкото демек 750 но пак не ми показва вярно.. ако някои знае точните стоиности да ми ги напише на Л.С. или да помогне някак си.. 

Можеш да направиш корекцията в секретното меню на 750 (минимума), но това в повечето случаи не е достатъчно, както в твоя случай. С други думи няма точни стойности - пробваш със 750 и ако не стане, значи този вариант отпада. Освен това корекцията от секретното меню променя коефициентите единствено в движение, така че дори да ти се стори, че ти отчита правилно, когато си празен ход тя ще смята примерно 1.3 л/час, вместо 0.8 л/час, колкото ти трябват на теб.
Единствения сигурен вариант е борд компютъра да се прекодира (препрограмира) за да знае, че вече е в 1.6.
Това съм го писал 5 мнения по-нагоре, прави се с DIS или NCS-expert.
Единствения сигурен вариант е борд компютъра да се прекодира (препрограмира) за да знае, че вече е в 1.6.
Това съм го писал 5 мнения по-нагоре, прави се с DIS или NCS-expert.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Aleksandur_Milestone написа:здравейте може да съм пропуснал нещо но като монтирахме големия борд и ми показва Л/100км мн големи стоиности... примерно дам газ и стажа 49Л/100км има ли някакви настроики който да се правят защото е свален от 2,8 и сме го сложили на 1,6 който беше със часовник... казаха ми че на 20-та функция от скритото меню се настроивало на най-малкото демек 750 но пак не ми показва вярно.. ако някои знае точните стоиности да ми ги напише на Л.С. или да помогне някак си..
Ето линк с подробно описание за настройка, на разхода на гориво на големия борд: viewtopic.php?t=79616. Успех!
- ikoleman
- Потребител
-
- Кара: e36 coupe
- Мечтае да кара: m4
Здравейте колеги, прегледах няколко пъти форума и не намерих отговор за моя казус.
Така автомобила е е36 323 купе с фабричен голям борд. след смяна на акумулатора компа беше забил и следвайки описанията тук го реактивирах , но при натискане на чек бутона дисплея показва само пиксели.
автомобила закупих на скоро година 1995 12 месец е .
при промяна на EINHEIT 1 със стойности BD след натискане на чек бутона компа каза,че функцията е неактивна да си прочета юзер менюала.
моля ако някой знае какви стойности трябва да се въведат да сподели.
благодаря предварително
Така автомобила е е36 323 купе с фабричен голям борд. след смяна на акумулатора компа беше забил и следвайки описанията тук го реактивирах , но при натискане на чек бутона дисплея показва само пиксели.
автомобила закупих на скоро година 1995 12 месец е .
при промяна на EINHEIT 1 със стойности BD след натискане на чек бутона компа каза,че функцията е неактивна да си прочета юзер менюала.
моля ако някой знае какви стойности трябва да се въведат да сподели.
благодаря предварително
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Аз да вметна и аз нещо!
Чек контрола ми е фабрично монтиран, никога нищо не съм човъркал по него и всичко си му работи коректно,като изключим това с късите светлини!!!
Като имам изгоряла крушка,не ми отчита проблема...а като махна бушона на някой от късите светлини или като изгори бушон и тогава ми изписва че има изгоряла крушка!
Странно, но не мога да измисля защо е така и ако има проблем , то какъв е?
Има ли други колеги с такъв проблем!?
Чек контрола ми е фабрично монтиран, никога нищо не съм човъркал по него и всичко си му работи коректно,като изключим това с късите светлини!!!
Като имам изгоряла крушка,не ми отчита проблема...а като махна бушона на някой от късите светлини или като изгори бушон и тогава ми изписва че има изгоряла крушка!
Странно, но не мога да измисля защо е така и ако има проблем , то какъв е?
Има ли други колеги с такъв проблем!?
Момчета, може ли някой от вас да каже кой кабел между борда и таблото отговаря за скоростта и съответно разхода? Досега съм връзвал на 2 Е36-ци и по описания начин и съм нямал проблеми. Онзи ден връзвах още един и не отчита разхода и скоростта. Проверявах схемата 2 пъти и всичко е свързано коректно. Пробвах и с моя борд и е същото положението. Има ли разлика в таблата през различните години?
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Още един свързал по схемата и сичко е 6 точки
Поздравявам колегата,за труда да напише темата! Монтажа не е нещо сложно,както си мислех,подкарах го лесно и даже и го "обучих" за 20ка че беше от 28ца. 

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Някой да даде жокер,как да си сверя часовника... при свързването го сверих,но не се сетих да го направя на 24-часов формат,а не ме кефи така с AM и PM.Знам че за 24-часов се прави с копчето за мили и километри,ама тва при сверяване май трябваше да го направя
Сега къде трябва да влезна? Поздрави!

- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
clarcky написа:Още един свързал по схемата и сичко е 6 точкиПоздравявам колегата,за труда да напише темата! Монтажа не е нещо сложно,както си мислех,подкарах го лесно и даже и го "обучих" за 20ка че беше от 28ца.
Къде го обучи колега? Дай някакви координати да обуча и моя.
Благодая.
Поздрави.
Сърдитко Петко - празна му торбата..