Помощ - 525tds тресе при ниски обороти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Помощ - 525tds тресе при ниски обороти

Мнение от vladobate » 19 Авг 2012, 22:18

supermario написа:имах същия проблем и 100% е плочката на ГНП тя е от някъв графит и тои се трие и неможе да чете ниските обороти понеже там работи наи често за щастие имам много добър майстор взе ми 350лв и забравих за проблема ако си от сф мога да помогна

Вашите помпи не са с такъв "графит" като на Е34 , вярно е че се замърсява остта й и само с пълно разглобяване и почистване може и да стане нещо , ако въобще е от гнп проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Авг 2012, 10:15

vladobate написа:
supermario написа:имах същия проблем и 100% е плочката на ГНП тя е от някъв графит и тои се трие и неможе да чете ниските обороти понеже там работи наи често за щастие имам много добър майстор взе ми 350лв и забравих за проблема ако си от сф мога да помогна

Вашите помпи не са с такъв "графит" като на Е34 , вярно е че се замърсява остта й и само с пълно разглобяване и почистване може и да стане нещо , ако въобще е от гнп проблема.

Подкрепям Владобате. Профилактика на помпата е хубаво да се направи + смяна на уплътненията.

Тампоните също играят доста голяма роля. Хубаво е да се сменят на 10г. поне 1 път. :mhihi: Все пак е гума.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 20 Авг 2012, 23:05

totopz написа:И при мен се появява тресене след като колата е загряла и съм карал няколко десетки километра. Но само като докосна педала за газта и тресенето изчезва.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.

електронно се променят оборотите с дис,но може и тресенето да е комплексно малко от гнп+маховик и тампони
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 20 Авг 2012, 23:28

Колега,що не пробва с един качествен продукт,за почистване на инжекционната система.Сипваш тубичката с най-много 20литра нафта и газ.
Ама газ.Поне 40-50км над 3000 оборота
После сподели.
Незнам какви продукти има на Бг пазара,за да ти препоръчам.Тук най-съм доволен от ФОРТЕ или БАРДАЛ.Направо чъдеса правят
Само за инфо.Брат ми има един форд ескорт 1,6тд така тресеше,че на сфетофар не си виждах лицето в оледалото.Срях да заредя на една бензиностанция и купих първата тубичка на която прочетох,че е за почистване горивната система на дизелов двигател.Аз лично не очаквах ефект,но приятелю,София-Плевен и това беше друга кола
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 21 Авг 2012, 0:28

cls6666 написа:
totopz написа:И при мен се появява тресене след като колата е загряла и съм карал няколко десетки километра. Но само като докосна педала за газта и тресенето изчезва.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.

електронно се променят оборотите с дис,но може и тресенето да е комплексно малко от гнп+маховик и тампони

Не съм сигурен, че ще я излъжеш само с повдигане на оборотите... аз имах едно забиване между първа-втора-трета(нагоре енерцията на колата тушираше забиването). Намалиха ми малко нафтата като мръднаха плочката(след като я изчистиха) и забиването сега почти го няма, но се появи същия проблем като твоя - притриса само на топъл мотор на празен ход и при докосване на педала притрисането изчезва!
Ходих при едни помпаджии, те не само, че не ми обърнаха внимание, но даже в едната минута която ми отделиха ми казаха, че колата можело да има проблем с дебитомера или турбо надуването, а не била помпата :shock: Предполагам, че е нужно да се направи една диагностика с живи данни в движение, но трябва да е от човек, който знае какво означават чифрите които излизат и от къде действително идват проблемите. Та ако някой се е избавил от проблеми с притрисането, т.е. познава читав тдс майстор нека сподели :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае

Мнение от dido2900 » 22 Авг 2012, 2:01

LUBO 555 написа:Колега,що не пробва с един качествен продукт,за почистване на инжекционната система.Сипваш тубичката с най-много 20литра нафта и газ.
Ама газ.Поне 40-50км над 3000 оборота
После сподели.
Незнам какви продукти има на Бг пазара,за да ти препоръчам.Тук най-съм доволен от ФОРТЕ или БАРДАЛ.Направо чъдеса правят
Само за инфо.Брат ми има един форд ескорт 1,6тд така тресеше,че на сфетофар не си виждах лицето в оледалото.Срях да заредя на една бензиностанция и купих първата тубичка на която прочетох,че е за почистване горивната система на дизелов двигател.Аз лично не очаквах ефект,но приятелю,София-Плевен и това беше друга кола

Здравей Любе,
аз лично вече бягам от добавки,един път слагах мисля,че беше някаква белгийска в синя тубичка,много мия хвалеха докато не ми протече ГНП=то. Е няма нищо,разделих се със 100 еврейчета за смяна на две гумени гарнитурки. :) Сега единствената добавка която слагам от време на време е двутактово масло,(синтетично за да няма сажди при изгарянето)1л. на един резервоар.
Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 22 Авг 2012, 20:46

dido2900 написа:

Здравей Любе,
аз лично вече бягам от добавки,един път слагах мисля,че беше някаква белгийска в синя тубичка,много мия хвалеха докато не ми протече ГНП=то. Е няма нищо,разделих се със 100 еврейчета за смяна на две гумени гарнитурки. :) Сега единствената добавка която слагам от време на време е двутактово масло,(синтетично за да няма сажди при изгарянето)1л. на един резервоар.
Поздрави[/quote]

Определено не е било след употреба нито на бардал,нито форте
Аз на мойта печка и слагам на всеки 5000 км по една тубичка и не ми е протекла нито веднъж.Без забележки.,Само мога да го хваля това форте.А плочката съм я местил има нема 50 пъти.Да чукна на дърво,ма тия мойте гарнитурки са "железни"
Да знаеш,че аз препоръчвам само продукт,който съм пробвал и познавам резултата
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E39