Помощ - 525tds тресе при ниски обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Помощ - 525tds тресе при ниски обороти
supermario написа:имах същия проблем и 100% е плочката на ГНП тя е от някъв графит и тои се трие и неможе да чете ниските обороти понеже там работи наи често за щастие имам много добър майстор взе ми 350лв и забравих за проблема ако си от сф мога да помогна
Вашите помпи не са с такъв "графит" като на Е34 , вярно е че се замърсява остта й и само с пълно разглобяване и почистване може и да стане нещо , ако въобще е от гнп проблема.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
vladobate написа:supermario написа:имах същия проблем и 100% е плочката на ГНП тя е от някъв графит и тои се трие и неможе да чете ниските обороти понеже там работи наи често за щастие имам много добър майстор взе ми 350лв и забравих за проблема ако си от сф мога да помогна
Вашите помпи не са с такъв "графит" като на Е34 , вярно е че се замърсява остта й и само с пълно разглобяване и почистване може и да стане нещо , ако въобще е от гнп проблема.
Подкрепям Владобате. Профилактика на помпата е хубаво да се направи + смяна на уплътненията.
Тампоните също играят доста голяма роля. Хубаво е да се сменят на 10г. поне 1 път.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
totopz написа:И при мен се появява тресене след като колата е загряла и съм карал няколко десетки километра. Но само като докосна педала за газта и тресенето изчезва.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.
електронно се променят оборотите с дис,но може и тресенето да е комплексно малко от гнп+маховик и тампони
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Колега,що не пробва с един качествен продукт,за почистване на инжекционната система.Сипваш тубичката с най-много 20литра нафта и газ.
Ама газ.Поне 40-50км над 3000 оборота
После сподели.
Незнам какви продукти има на Бг пазара,за да ти препоръчам.Тук най-съм доволен от ФОРТЕ или БАРДАЛ.Направо чъдеса правят
Само за инфо.Брат ми има един форд ескорт 1,6тд така тресеше,че на сфетофар не си виждах лицето в оледалото.Срях да заредя на една бензиностанция и купих първата тубичка на която прочетох,че е за почистване горивната система на дизелов двигател.Аз лично не очаквах ефект,но приятелю,София-Плевен и това беше друга кола
После сподели.
Незнам какви продукти има на Бг пазара,за да ти препоръчам.Тук най-съм доволен от ФОРТЕ или БАРДАЛ.Направо чъдеса правят
Само за инфо.Брат ми има един форд ескорт 1,6тд така тресеше,че на сфетофар не си виждах лицето в оледалото.Срях да заредя на една бензиностанция и купих първата тубичка на която прочетох,че е за почистване горивната система на дизелов двигател.Аз лично не очаквах ефект,но приятелю,София-Плевен и това беше друга кола
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
cls6666 написа:totopz написа:И при мен се появява тресене след като колата е загряла и съм карал няколко десетки километра. Но само като докосна педала за газта и тресенето изчезва.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.
електронно се променят оборотите с дис,но може и тресенето да е комплексно малко от гнп+маховик и тампони
Не съм сигурен, че ще я излъжеш само с повдигане на оборотите... аз имах едно забиване между първа-втора-трета(нагоре енерцията на колата тушираше забиването). Намалиха ми малко нафтата като мръднаха плочката(след като я изчистиха) и забиването сега почти го няма, но се появи същия проблем като твоя - притриса само на топъл мотор на празен ход и при докосване на педала притрисането изчезва!
Ходих при едни помпаджии, те не само, че не ми обърнаха внимание, но даже в едната минута която ми отделиха ми казаха, че колата можело да има проблем с дебитомера или турбо надуването, а не била помпата

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
- Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае
LUBO 555 написа:Колега,що не пробва с един качествен продукт,за почистване на инжекционната система.Сипваш тубичката с най-много 20литра нафта и газ.
После сподели.
Здравей Любе,
аз лично вече бягам от добавки,един път слагах мисля,че беше някаква белгийска в синя тубичка,много мия хвалеха докато не ми протече ГНП=то. Е няма нищо,разделих се със 100 еврейчета за смяна на две гумени гарнитурки.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
dido2900 написа:
Здравей Любе,
аз лично вече бягам от добавки,един път слагах мисля,че беше някаква белгийска в синя тубичка,много мия хвалеха докато не ми протече ГНП=то. Е няма нищо,разделих се със 100 еврейчета за смяна на две гумени гарнитурки.

Поздрави[/quote]
Определено не е било след употреба нито на бардал,нито форте
Аз на мойта печка и слагам на всеки 5000 км по една тубичка и не ми е протекла нито веднъж.Без забележки.,Само мога да го хваля това форте.А плочката съм я местил има нема 50 пъти.Да чукна на дърво,ма тия мойте гарнитурки са "железни"
Да знаеш,че аз препоръчвам само продукт,който съм пробвал и познавам резултата
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2