Колеги какво ще кажете за тази 540-ка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Колеги какво ще кажете за тази 540-ка?

Мнение от Bavarcho » 20 Авг 2012, 22:28

georgivar написа:Само искам да попитам хората дето препоръчват диагностика в дару кар, колко от тях наистина са правили? тия там като отидеш и им кажеш какъв е проблема и пак (понякога) с мъка го оправят.

За тази година съм бил свидетел на три коли които са минали на диагностика преди покупка там.
Баща ми е сменял доста неща там, диагностицирали са му неща дето други не са.

Един случай... приятел гледа Е60 от първите, на място всичко добре, с него води момче с диагностика (скъпа диагностика, не лаптоп с обикновенна програма) интересуват го километрите показва ги навсякъде еднакви (табло, двигател, лайт модул, скорости, ключове), двигател състояние на някой агрегати добре. След което си записва час в Дару Кар - там километрите в колата са тези, само че преди година колата е влизала в БМВ сервиз за ремонт на скоростна кутия (автомат) на горе доло х2 на километрите които пише на таблото в момента. Това само в Дару Кар можеше да го разбере. Както му показа и едно две неща дето не са в "цветущо здраве"

Друго... купува си познат Х5 дизел със скъсана верига (точно така скъсана верига, не мога да си обясня защо, колата не беше на много километри) цената изгодна... кара я в реновиран столичен сервиз :mhihi: кратуната долу, вътре буталата Ок, нова верига, гарнитура глава, обслужване глава и в джаза. Нашия на седмото небе удари джакпота - айде на банкет. Да, ама не, ама да! Колата пуши като стар икарус от градския транспорт. (колата е с филтър за твърди частици) Айде пак в същия сервиз - диагностика - всичко ОК. Следва следващ сервиз - диагностика - не се изяснява какво показва, но казват проблема е по катализатори, филтър за твърди частици. Нашия се вкарва във филми. Казвам му човек дай да ти запишем един час в Дару Кар за пълна диагностика. Най-после в Дару Кар диагностицират проблема - при сгобяване два вакума са с разменени места - ремонт 0,00лв. само пари за диагностиката на която видя и други неща които не е зле скоро да сменя.

А да... колко хора дошли да купуват отлична кола са се отказали заради "майстори" дето закачат по пет компютъра, залягат под колата и т.н. Полседния на кола дето е от Германия на 130 и нещо хиляди със сервизни документи изкара, че колата била на 240хил., при условие че колата е ситроен бензин и ако беше с върнат километраж нищо не може да види. Е да ама като клиентите са лумпели и вярвят на всичко айде чао! Или дошъл бай Илия с лаптопа, ще гледат кола дизел (гледали са веднъж, карали и т.н., пред покупка) турбото като подаваш газ на място свири, чул съм над десет такива и на всичките им свири турбото - то е и нормално. Този нашия гледа в лаптопа, качва се вътре форсира, мисли - и излиза със становище "турбото е умрело!" Аз първо колата съм я карал и ако турбото е умрело няма да откине. Тръгнаха си... отивам аз при изпитан човек - закачаме турбото - всичко в границите на идеалното състояние, караме - пак така. Не, че се съмнявах.

Всеки си преценява сам!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 20 Авг 2012, 22:37

Ще видим какво ще стане с тази 40-ка.Имам желание за такъв мотор даже и газ няма да и слагам понеже е тъпо. :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 20 Авг 2012, 22:43

ами шанс дет се вика :mhihi: добре, че се намери и някой да ги похвали, че съвсем ги бях отписал.

иначе колегата по-добре за една друга обява да се обади и да каже после каква е цената, че мен ме е срам кат си представя за какво ше става въпрос :mhihi:

http://www.mobile.bg/11344428990658964

OT: а един англичанин от търново ква хубава лада 1500 е пуснал... вие с глупости се занимавате!

Предишна

Назад към E39