"Trans failsafe program", какво означава?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
"Trans failsafe program", какво означава?
Здравейте! Днес при едно от паленията ми даде тази грешка "Trans failsafe program" на таблото. Като покарах усетих, че колата леко придърпваше като давах газ и с достигането на 2000 оборота при самото превключване на скоростите на автоматика правеше странно придърпване напред, като че съм натиснала повече газта за секунда.
Правеше го и като намалявах сякаш леко се задавяше колата и тогава придърпваше назад, сякаш по-рязко съм натиснала спирачката, а аз се движех равномерно и плавно спирах. След това спирах, гасих колата за известно време и след като запалих и тръгнах наново го нямаше това нещо... и никакви грешки не ми е давало... Случи се само еднократно, но определено се усети при карането, не съм се движила бързо.
Кажете от какво може да е и какво означава? Ще гледам тези дни да я закача на компютър при първа възможност. До колкото успях да прочета в различни чуждестранни форуми би могло да е от алтернатора или да е някакъв бъг, но ако е бъг предполагам че няма да се усеща подобно дърпане при шофиране, а просто ще си ми изписва грешката и това е... Колата ми е 530D 2001г.
Предварително благодаря за помощта!
Правеше го и като намалявах сякаш леко се задавяше колата и тогава придърпваше назад, сякаш по-рязко съм натиснала спирачката, а аз се движех равномерно и плавно спирах. След това спирах, гасих колата за известно време и след като запалих и тръгнах наново го нямаше това нещо... и никакви грешки не ми е давало... Случи се само еднократно, но определено се усети при карането, не съм се движила бързо.
Кажете от какво може да е и какво означава? Ще гледам тези дни да я закача на компютър при първа възможност. До колкото успях да прочета в различни чуждестранни форуми би могло да е от алтернатора или да е някакъв бъг, но ако е бъг предполагам че няма да се усеща подобно дърпане при шофиране, а просто ще си ми изписва грешката и това е... Колата ми е 530D 2001г.
Предварително благодаря за помощта!
Re: "Trans failsafe program", какво означава?
"Trans failsafe program" означава, че компютъра на скоростната кутия е отчел проблем, свързан с работата на скоростната кутия и обикновено този надпис означава, че скоростите влизат в авариен режим, т.е. не се сменят предавки, а стои на 3-та примерно.
И аз съм чел по форумите, че в много случаи може да е електрически проблем, акумулатор, алтернатор и т.н., но май по-често си е баш от самата кутия.
На диагностика ще изпише каква точно грешка е причинила този надпис и какво трябва да се ремонтира.
И аз съм чел по форумите, че в много случаи може да е електрически проблем, акумулатор, алтернатор и т.н., но май по-често си е баш от самата кутия.
На диагностика ще изпише каква точно грешка е причинила този надпис и какво трябва да се ремонтира.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: "Trans failsafe program", какво означава?
.... а може би само слаб акумулатор. Зависи колко си късметлийка.
3 мнения
• Страница 1 от 1